Виждам,че темата се повтаря в последно време,но след като изчетох де що има литература,разгледах ревютата и видях "на живо"/ако може да се каже така на рекламните клипове пуснати на мострите/ в магазините повечето модели с тези размери,така и не успях да си дам окончателен отговор на въпроса.Предстои ми закупуването на телевизор с големина 55 инча,4к,който ще се ползва основно за гледане на телевизия и филми от компа,като разстоянието на гледане ще е от порядъка на 3-3.50 метра в не особено светла стая.Доставчик на телевизия все още не съм си избрал,та и съвет за такъв в София също ще ми е от полза.Не слагам и таван на цената,защото искам нещо качествено,на което мога да разчитам в следващите 3-4 години.В къщи имам две CRT-та на SONY/21 и 29 инчови/,които са от "железните" им модели,предават идеално вече много години и ми се ще да се "ъпгрейдна" с телевизор от новите технологии,който поне малко да покрива старите стандарти за качество. Не робувам на марки,а искам нещо което ще предава добре,както HD,така и SD канали и няма да ме дразни всекидневно с неравномерна подсветка,размазани образи и светли петна по екрана.Като екстри искам да има възможност за "картина в картината"/двоен тунер/ и евентуално 3D,като последното не е задължително.Нарочно не давам примерни модели от различни марки,а искам Вашето мнение,защото виждам,че тук има хора,които са доста запознати с предлаганото на пазара и могат да ми дадат безпристрастно и компетентно мнение.Предварително Ви благодаря за отговорите!