Здравейте,

За ограничено пространство искам да купя 40-инчов ТВ UHD, като по-голям размер не се събира. Не е проблем да се вземе нещо по-скъпо, бюджетът е около 1500лв. За съжаление обаче, с този малък вече размер, от новите серии 2016 се предлагат единствено среден клас телевизори - 5 и 6-та серия, но така или иначе трябва да се вземе нещо.

Засега съм погледнал новите модели на LG, Samsung и Panasonic в Технополис:

LG 40UH630V - http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-L...HD-LED/p/16284 - сякаш най ми допадна, добри ъгли на видимост, добра картина, много тънка рамка отстрани. Малко грозновата стойка, краката стоят грубо и недодялано.

Panasonic TX-40DX650E - http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...HD-LED/p/16625 - това е второто нещо, което ми хареса, картината е сходна с LG 630V, ъглите на видимост са малко по-зле, дисплеят ми изглежда прекомерно огледален, също грозновати крака - на живо изглеждат ужасно. Безспорно преимущество е 5-годишната гаранция.

Samsung UE-40KU6472 - http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...HD-LED/p/15980 - е изобщо не ми хареса това нещо, най-скъп уж, ама картината е плоска и безжизнена при максимални настройки, не може да се опре на LG и Panasonic, много слаби ъгли на видимост, силно отражателен екран. Плюс - перфектен дизайн, изглежда скъп и представителен.

Искам да добавя, че новите модели 40 инча 2016 и при трите марки се отличават от предходните. При директно сравнение на тазгодишни и миналогодишни модели веднага се забелязва, че ъглите на видимост са явно подобрени, картината е по-добра като цяло. Е за сметка на това дизайнът е пожертван - изглеждат евтино и пластмасово, но това е друга тема...

Моля за мнение и съвет - пропускам ли нещо, какво препоръчвате и има ли други варианти, които да разгледам?

Благодаря!