Резултати от 1 до 12 от общо 12

Избор на Тeлевизор до 50" - молба за съвет

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2015

Избор на Тeлевизор до 50" - молба за съвет

Здравейте съфорумници , предстои ми покупка на телевизор . Прочетох в предната тема 80-ина страници за тука 2-3 часа и главата ми гръмна и още повече се обърках . Искам да купя 46-49 или 50 инча , ще се използва само за Xbox One S и Laptop , няма да има телевизия . До колкото разбрах за игри е хубаво да е модел със 100 херца и да е минимален инпут лага . Видях 2-3 таблици от линкове тука за телевизори които са добри за гейминг но 95% от тях са 4к. Това дали ще е проблем ако е 4к като ще е само за конзолата която не поддържа 4к и за лаптопа да гледам филми които също няма да са на 4к. Исках да е нормален ЛЕД телевизор но в тези таблици не намерих нещо което да го има при мен , Аз живея в Ирландия и тук моделите са малко по странни каточели от тези във класациите . В предната тема бях попаднал на мнение че ако е 4к телевизора и не се гледа 4к не била хубава картината или се разваляла но може и аз да не съм разбрал . В един от линковете препопръчват Samsung MU6300 който тука в магазините при мене го няма и доколкото разбрах е с друго наименование 6100 не 6300 . Готов съм да отделя до 750-800 евро но не повече ако може от Тези моделите дето съм набелязал ще ги поръчам онлайн и няма как да отида и да вида картина от тях или да пробвам . Ще се гледа предимно на светло и тук таме на тъмно като лягам ( като играя ще е от 2-3 метра и като легна ще е 4-5 метра максимум ). Малко е дълго обяснението но съм много объркан и не знам дали правилно съм се насочил към тези модели защото спрямо линка за сравнение на инпут лага тук моделите са различни .

Samsung MU6120 - Buy Samsung 50MU6120 50 Inch 4K UHD Smart TV with HDR. at Argos.ie- Your Online Shop for .

Samsung MU6400 - Buy Samsung 49MU6400 49 Inch 4K UHD Smart TV with HDR. at Argos.ie- Your Online Shop for .

LG 49UJ635V - LG 49" ULTRA HD 4K TV |49UJ635V | Ireland

В rtings дават че Samsung MU6300 е добър и при мен мисля че е първия модел който е 6120 , докато за ЛГ UJ6300 мисля че е този третия модел дето съм дал но не съм сигурен . В тези сайтове мога да пазарувам ако на някой му се занимава да хвърли едно око и да ми препоръчате нещо за да не стане накрая да дам много пари пък да е можело по евтин да взема и по хубав да ми идва .

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013

Отговор: Избор на Тeлевизор до 50" - молба за съвет

За конзоли ПС4 и Хбокс търси ЛГ. UJ63** който си дал е един от най-добрите въобще за гейминг. Успех

4. Тук е от
    Nov 2015

Няма ли да е проблем като гледам филми нормални от лаптопа с този 4к телевизор ? Може и аз да не съм разбрал правилно че се разваля сигнала ако не е 4к и го гледаш на 4к телевизор .

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Xbox One S си пуска UHD и HDR сигнал - от посочените и трите са с 50хц панел и на доста солени цени - може би само втория е на сравнително нормална .
    Аз бих избирал между двата Самсунг-а - първият го имам - става за целта - нисък инпут лаг и дълбоки нива на черно, но лоши странични ъгли. Вторият е с уж по-голям цветови обхват, с по-големи ъгли на видимост , но с по-ниски нива на черно.
    ЛГ-то е с псевдо 4К панел и ниски нива на черно - според мен доста по-лош модел от другите два.

п.п. Няма никакви проблеми с гледането на добър СД и ХД сигнал/файлове .

6. Тук е от
    Nov 2015

С ъгъла нямам проблем аз като играя гледам да е централно като гледам , също така като си лягам го завъртам така че да го гледам пак централно . Тези дето са с по големи херци са много скъпи , след 1-2 месеца ще мога да си ги позволя но искам сега да си взема , което и да взема ще е по добре от сегашния ми 49 инчов Финлукс от последния черен петък ... Но пък сега светлио ти ми препоръча самсунгите пък Джон ми препоръча ЛГ , направо шах ...

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013

Светльо ги разбира много повече, но пък не е привърженик на ЛГ, никак даже :D
    Който и да вземеш, едвали ще сбъраш!

8.  

9. Тук е от
    Nov 2015

Дали има проблем че няма : 10 bit Support N/A , досега четох в едни чуждестранни сайтове и казват че ако телевизора ти няма 10 бита това не можело да става дума за истинско HDR или не се гледа само бита и съм пропуснал нещо ?

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

"Истинско HDR" почва от едни други по-скъпи модели ...
    ... иначе тия си поддържат софтуерно такива сигнали.

11. Тук е от
    Nov 2015

Добре значи да не се притеснявам . Само може ли да ми кажеш Светлио това едни и същи телевизори ли са просто с различни имена или са различни и има голяма разлика ? Този дето е по горния модел дето ти го имаш е 730 Евро докато в един магазин тука при нас има 6100 модел който е 50 евро по евтин и изглеждат еднакви но на цифри при модела има разлика .

Buy Samsung 50MU6120 50 Inch 4K UHD Smart TV with HDR. at Argos.ie- Your Online Shop for .

Samsung 50" UHD LED Smart TV | UE50MU6100KXXU | Ireland

Пробвах да намеря някакъв сайт в който да ги вкарам двата модела и да вида къде има разлика , този 6100 модела го намирам в официалния сайт на Самсунг докато този 6125 не го намирам никъде . И ако са различни модели заслужава ли да се спестят тези 50 евро или не си заслужава , не са много пари но ако няма голяма разлика за какво да се дават .
    Този пост е редактиран от Badganaka; 05-09-17 в 23:36.

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Еднакви са - серията е 6100 , а другото са разлики в цвета, тунери (някои имат и сателитен тунер) или просто за конкретна търговска верига . Но цената е доста висока за тоя модел - примерно аз моя го взех за 1090лв , което си е 540-550€ .

13. Тук е от
    Nov 2015

Мерси Светлио , нямам притеснения тогава кое ще е . Такива са цените тука , ако ти се занимава в тези сайтове може да разгледаш и да дадеш идея за някой друг модел дори и да е леко по скъп но да е в пъти по добър макар че за една конзола и един лаптоп надали си заслужава . Другата седмица ще имам парите и ще видя да го купя ако евентуално не си предложил някой друг модел или някой не е предложил нещо друго и така , мерси много

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Само това ми "хвана окото" - Sony 49" LED | 4K Ultra HD | Smart TV | Android TV | KD49XE8396BU | Ireland ама се вдига цената . Плюса му е 5 год. гаранция, което с нивото на днешната техника си е голям +
    Може да погледнеш и друго Сони - Sony 49" 4K HDR Smart LED TV | KD49XE7003BU | Ireland
    Аргос-а нещо не ми отваря други страници освен пратената от теб.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на ТВ до 50" - молба за съвет
    От Prada във форум Телевизори
    Отговори: 12
    Последно: 16-07-17, 13:32
  2. Спешна молба за съвет относно избор между две машини
    От Pavkata1972 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 29-10-15, 18:42
  3. Молба за съвет при избор на LCD-TV
    От Demix във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 14-10-11, 13:39
  4. Молба за съвет при избор на система за домашно кино
    От Stela_111 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 4
    Последно: 22-07-11, 16:58
  5. Молба за съвет при избор!
    От nut001 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 18
    Последно: 16-08-10, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе