Резултати от 1 до 5 от общо 5

Молба за съвет при избор на система за домашно кино

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    2
    #1

    Молба за съвет при избор на система за домашно кино

    Здравейте,
    Моля ви за помощ при избора на система за домашно кино, тъй като съм любител на качествен звук, но абсолютно незапозната с малко по-високия клас системи. Телевизора, който имаме от скоро е: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...577/P11090102/Плазмен-телевизор-PANASONIC-TX-P50V20E
    Помещението е 50 кв.м., положени са кабели за 5+1 колони в стените и нямам плеър. В тази връзка си представям системата по следния начин – колонки 5.1, DVD player (Blu-Ray плеърите ми се струват доста скъпи все още) и ресивър, към който в последствие ще мога да добавя и Blu-Ray Player. Основно ще използваме системата за гледане на филми (предимно изтеглени от интернет, ако това е от значение), но също и много обичам да слушам музика. Ще се радвам ако мога да пускам филми и музика от външен хард диск. И може би най-важното - на цена около 1500 – 2000 лв.
    До момента съм ходила само до технополис, където се спрях на този вариант, основно по слух:
    Колони - 5.1 колони HARMAN KARDON HKTS-9BQ (800 лв., колебая се дали ще са достатъчни за помещението, евентуално тези 5.1 колони HARMAN KARDON HKTS-30BQ- 1000лв. )
    Ресиивър и плеър - Ресиивър HARMAN KARDON H.KARDON SYSTEM 14128/230 (1000 лв), тук ме притеснява че е по-стар модел, от гледна точка на формати и т.н.
    Друг икономичен вариант ми се струват тези колонки и ресиивър - 5.1 колони ONKYO HT-S5405/B (1100 лв), но отново притеснението ми е дали ще са достатъчни за помещението, със DVD плеър ONKYO DV-SP406 (300 лв.).
    Молбата ми е да ме посъветвате за най-разумното, което мога да взема в този ценови диапазон, с оглед и на ползването в бъдеще (формати, добавяне на блурей плеър и т.н.) . Благодаря предварително :-)

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #2

    Re:Молба за съвет при избор на система за домашно кино

    50 м2 си е голямо помещение и си трябват по-големи колонки и стойки , евентуално , пък и кабелите ще са по-дълги и това си е разход !
    Ресивъра се избира лесно , като имаш парите кеш - Денон , Онкио , Ямаха , Пайниър , Маранц , не че другите са лош избор , но тези са едни от най-купуваните на нашия пазар !
    По-труден е избора на колони - вид , големина , цвят , дизайн , разположение , а и парите като не стигат винаги се получава компромис !
    Ако ще се гледа/слуша предимно съдържание / филми и музика / изтеглено от нета , по-добрия избор е един мултимедиен плеър вместо двд или блу-рей !

    Моето предложение е един ресивър , примерно Денон модел 1312 или 1612 , някакви тонколони , които при всички случаи е добре да се чуят преди да се купят и един мултимедиен плеър !

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #3

    Re:Молба за съвет при избор на система за домашно кино

    Този хубав телевизор не заслужава да го "хабиш" с ДВД плеър.
    Колегата хубаво ти е препоръчал HD мултимедиен плеър.

    За колони не бих заложил на подобни дрънкалки. Марката няма да ги накара да свирят защото са псевдо колони, с посредствен звук и ниска мощност за подобно помещение.

    Ако искаш да подходиш сериозно и да не набуташ подобна сума нахалост за нещо, което е неподходящо е добре да обмислиш по-добре покупката.

    За да постигнеш добър кино ефект в подобна стая ще ти трябват по-сериозни колони, което предполага един малко по-висок бюджет като цяло.

    Като ресийвър бих препоръчал Yamaha като най-добро съотношение цена/възможности.
    Например RX-V571 може да се вземе за около 800 лв.
    http://uk.yamaha.com/en/products/aud..._g/?mode=model

    За 2300-2500 лв. се взима съвсем приличен 5.1 комплект със букшелф колони и хубав събуфер, който ще върши добра работа при положение, че не се търси супер високи нива на слушане.
    Ако искаш да имаш наистина сериозна мощност в това помещение, съчетана с поне приемливо качество, ще трябва да вдигнеш бюджета още.

  5. Novice
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    2
    #4

    Re:Молба за съвет при избор на система за домашно кино

    Определено HD мултимедиен плеър е най-добрия вариант, благодаря ви за съвета. А можете ли да ми препоръчате конкретен модел комплект 5.1. колонки със събуфер, които да чуя на място, за да ги сравня с HARMAN KARDON HKTS-30BQ като мощност.

  6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #5

    Re:Молба за съвет при избор на система за домашно кино

    Готовите комплекти не са най-удачния вариант за такъв размер на стаята , но пък затова са по-евтини , отколкото да се купуват на парче , но си е компромис !
    По принцип избора на колони винаги е бил сложен - разположение , цвят , дизайн , големина , ... , все фактори които са строго индивидуални !

    А за мултимедийния плеър нямаш грижи , има ги много на цени разни , само кажи бюджет !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Помощ при избор на система за домашно кино
    От kocetoeh във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 18-01-15, 22:01
  2. Отговори: 4
    Последно: 28-07-14, 11:49
  3. Съвет за система за домашно кино ~ 1200 лв. HT in a box или Hi-Fi рисивър + комплект колони?
    От hellje във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 13
    Последно: 19-01-14, 22:53
  4. Помощ при избор на Blu-Ray Система за домашно кино
    От pbozhkov във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 07-12-12, 13:27
  5. Избор на система за Домашно кино
    От Lacho13 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 5
    Последно: 14-11-06, 22:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе