Здравейте, нов съм във форума, изчетох доста, преди да пусна тази нова и първа моя тема. Ще се радвам много, ако ми помогнете с избора на 55 инчов LED UHD (4K) телевизор, като веднага казвам какъв ми е основният проблем при избора. Обиколих големите вериги магазини с моят лаптоп и прекарах доста часове в гледане на това, как всичко, което тествах до 1500лв, се проваля при равномерното възпроизвеждане на чисто бял фон. Някои го наричат проблеми с подсветката, други проблем с цветовете, а това, което аз виждам и е очевадно, са тъмни петна, във всякакви форми и на всякакви места, като предимно в ъглите, горните и долните крайща на екрана. Чисто нови телевизори, пред мен извадени от кашона. Тествах Samsung, Philips, LG, JVC, Toshiba, дори и модели надхвърлящи малко бюджета ми от 1500лв. Започнах с 6та серия на Samsung и останах втрещен от ужасното представяне на елементарният тест с бял фон.
Имам нужда от 55 инчов модел, ще го гледам от 3 метра, предимно за филми, но и за непретенциозна работа с компютър (работа като монитор). Наясно съм с високият input lag, ниското бързодействие на матриците от ниските класове, както и посредствените HDR, фалшивите PQI, MCR и не знам си какви още измишльотини за black frame insertion и т.н. Искам просто като разходя прозореца на My Computer от единия край, до другия - да не премине през 8 нюанса на сивото и да не изглежда ужасно и очевадно. Имам чувството, че за България се произвеждат меко казано компрометирани телевизори, от разни турски, словашки, румънски и незнам си какви още заводи. Не знам дали е така, но аз определено не намирам читав телевизор по този един единствен критерий - просто да няма петна. Някои от телевизорите имаха 2, 3 изгорели пиксела + петната, а са извадени пред мен от кашоните.
Молбата ми е, да ме посъветвате какво да търся, от къде да го търся и изобщо ще го бъде ли с 1500лв? Не ме интересува марката, честотата на матрицата, която за тези пари предполагам няма как да е повече от 50Hz, както и технологията на матрицата, ако ще да е най-бавната. Никакви смарт функции, качество на звук, нищо. Просто да не бъде дефектна, защото за мен това са дефектни стоки.
Благодаря ви предварително.
Изпратено от моят LG-H815 с помощта на Tapatalk

Или поне не толкова.А за това ,което казваш, че качеството на продукцията в България няма нищо общо с тази на запад.Да доста прозизводители на техника вадят модели, които да отговарят на покупателните стандарти на такива държави като България.Смисъл бюджетен телевиозор на сони 49 инча ,почти два пъти по ефтин от 49 инча бюджетен телевизор на сони тук в Холандия.Та няма как и качеството да е същото.Но ако си вземеш модел, който тука се предлага няма как да не е същото.Иначе тука сонитата и бюджетните модели гледам, че са правени в Япония.Според моите тестове сонитата имат най-плавна картина.Погледни тях, ако искаш минимално насичане.Знам, че тях ги купуват хора ,които често гледат футбол точно заради насичането при бързите сцени на другите марки.Ама те пък са с Edge-led.Ама трябва някакви компромиси.Аз ще ходя днес да ги погледна пак сонитата.Че Филипс неща,Елджи неща,Самсунг неща,Панасоник неща, е те не останаха много