Резултати от 1 до 8 от общо 8
Like Tree9Одобрявам
  • 1 Post By itallianeca
  • 1 Post By VanDan
  • 2 Post By VanDan
  • 4 Post By lazarus18
  • 1 Post By itallianeca

Сериозен проблем при избор на TV

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    3
    #1

    Сериозен проблем при избор на TV

    Здравейте, нов съм във форума, изчетох доста, преди да пусна тази нова и първа моя тема. Ще се радвам много, ако ми помогнете с избора на 55 инчов LED UHD (4K) телевизор, като веднага казвам какъв ми е основният проблем при избора. Обиколих големите вериги магазини с моят лаптоп и прекарах доста часове в гледане на това, как всичко, което тествах до 1500лв, се проваля при равномерното възпроизвеждане на чисто бял фон. Някои го наричат проблеми с подсветката, други проблем с цветовете, а това, което аз виждам и е очевадно, са тъмни петна, във всякакви форми и на всякакви места, като предимно в ъглите, горните и долните крайща на екрана. Чисто нови телевизори, пред мен извадени от кашона. Тествах Samsung, Philips, LG, JVC, Toshiba, дори и модели надхвърлящи малко бюджета ми от 1500лв. Започнах с 6та серия на Samsung и останах втрещен от ужасното представяне на елементарният тест с бял фон.

    Имам нужда от 55 инчов модел, ще го гледам от 3 метра, предимно за филми, но и за непретенциозна работа с компютър (работа като монитор). Наясно съм с високият input lag, ниското бързодействие на матриците от ниските класове, както и посредствените HDR, фалшивите PQI, MCR и не знам си какви още измишльотини за black frame insertion и т.н. Искам просто като разходя прозореца на My Computer от единия край, до другия - да не премине през 8 нюанса на сивото и да не изглежда ужасно и очевадно. Имам чувството, че за България се произвеждат меко казано компрометирани телевизори, от разни турски, словашки, румънски и незнам си какви още заводи. Не знам дали е така, но аз определено не намирам читав телевизор по този един единствен критерий - просто да няма петна. Някои от телевизорите имаха 2, 3 изгорели пиксела + петната, а са извадени пред мен от кашоните.

    Молбата ми е, да ме посъветвате какво да търся, от къде да го търся и изобщо ще го бъде ли с 1500лв? Не ме интересува марката, честотата на матрицата, която за тези пари предполагам няма как да е повече от 50Hz, както и технологията на матрицата, ако ще да е най-бавната. Никакви смарт функции, качество на звук, нищо. Просто да не бъде дефектна, защото за мен това са дефектни стоки.

    Благодаря ви предварително.

    Изпратено от моят LG-H815 с помощта на Tapatalk

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jun 2017
    Мнения
    204
    #2

    Отговор: Сериозен проблем при избор на TV

    Ха, според мен за тия пари, каквото и да вземеш това са бюджетни телевизори и не очаквай много.Аз два смених, сега трети ще сменям и съм решил четвъртия каквито и кусури да има да спра до тук, защото едно, че като цяло няма перфектен телевизор, втори че в този клас явно толкова си могат.Ако ще се гледа от 3 метра 55 инча е много.Аз гледам 49 инча от 5 метра и е тамън добре.Големия телевизор освен че показва повече детайли, показва и по ясно недостатъците в картината.Особенно голям бюджетен телевизор,такава боза може да изкара, че да ти идва да го хвърлиш в кофата и да сложиш по-малъкия стар телевизор.За това не е добре човек да се хвърля на възмножно най-големия.Ако искаш по-малко кусури в картината търси да е с direct led ,а не с edge-led.За да не ти сивее черното, че става още по-голяма боза с това edge-led.
    uhdfan одобрява това.

  4. Novice
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    3
    #3

    Отговор: Сериозен проблем при избор на TV

    И аз смених няколко 46 и 50 инча, като 50 ми се стори добре при 5 метра и HD съдържание. Разкарах ги, защото петната ми бъркаха в здравето! 3 метра ми е минимума и той ми е при UHD съдържание. Под 50 или 49 не искам да падам определено, а 55 ми харесва много. По-скоро съм склонен да отделя малко повече пари за нещо по-добро. Въпросът е какво?? А при мониторите, макар и доста по-малки за бюджета ми, дали няма да е доста по-добре положението или и там има рискове да се виждат подобни мизерии? Все пак те са за доста по-сериозна работа от гледане на SD или HD телевизии, но знам ли. Имам сателитна чиния и ми се иска да е телевизор и то с DVB-S2 тунер, но както казах - нищо вече не ми е по-важно от нормалната матрица, без петна, точки, линии, изгорели пиксели и всякакви други неприемливи за мен дефекти. Препоръчайте нещо изпитано? В магазините ме съветват да скачам на ОLED, QLED но не съм убеден че и това е гаранция за нещо. Ще се радвам някой да сподели отзиви от всякакви модели и марки. Гледах RTINGS, те не говорят за такива проблеми в повечето от моделите които тествах. Наистина силно се съмнявам в качеството на продукцията за България. Според мен нямат нищо общо с продукцията за запада. Дано да греша.

    Поздрави

    Изпратено от моят LG-H815 с помощта на Tapatalk

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,606
    #4

    Отговор: Сериозен проблем при избор на TV

    ТВ и хубав монитор за РС се различават доста, в това число и в цената. Хубав монитор 29-32 инча може да мине в цената 50 инча шир потреба ТВ. Някои хора искат с един удар много зайци да избият, но не става така работата.
    С болшинството ТВ, които се предлагат в момента по магазините, като чета отзиви се налага да правите компромиси и да не търсите много кусури.
    uhdfan одобрява това.

  6. Novice
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    3
    #5

    Отговор: Сериозен проблем при избор на TV

    Съвсем не се опитвам с един удар да избия няколко заека. Искам просто да си купя телевизор, който да не се проваля на бял фон и да не му изглежда износена и прогоряла матрицата, като на CCFL LCD на 5 години, а всъщност да излиза от кашона чисто нов и да ми искат 1500лв. за него. Това не мисля, че е някаква сериозна претенция. Надявам се някой да може да ме насочи към нещо сполучливо в това отношение, било то и 49, 50 инча.

    Поздрави

    Изпратено от моят LG-H815 с помощта на Tapatalk

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,606
    #6

    Отговор: Сериозен проблем при избор на TV

    За ТВ и филми с по-високо качество (да кажем от торентите) се справят горе-долу ТВ-тата. Сега ако почнеш да се вглеждаш много-много няма как да не забележиш някои недостатъци, но това е положението в бюджетен и дори до среден клас ТВ. Но аз преди години за парите, с които купих моите среден клас 32 и 40 инча ТВ-та сега 50-55 се взимат.
    Вече за монитор, както пишеш "да завлека иконата на My Computer" са други нещата. ТВ-тата не могат да се сравняват с добрите монитори. ТВ си е за забавление, монитор за работа с РС. Не случайно 29 инча добър монитор струва колкото 50 инча бюджетен ТВ. Макар че и при мониторите се срещат подобни проблеми, породени от новите технологии.
    Понякога при мониторите (за тях чета повече) просто е и късмет до бройка и партида за петна и т.н.. Така че и при ТВ-та може да извадиш лош късмет с някои бройки и ако има още налични да пробваш няколко от един модел, докато уцелиш.
    Този пост е редактиран от VanDan; 02-04-18 в 09:11.
    itallianeca и uhdfan харесват това.

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #7

    Отговор: Сериозен проблем при избор на TV

    Едиственото спасение е да си направите фона на прозорците да не е бял.
    Другото колегите са го казали.

    Да осветиш равномерно почти 1 кв.м с няколко пикливи диодчета няма как да стане.
    hadean, Kasap, ronnie72 и 1 други харесват това.

  10. Member
    Тук е от
    Jun 2017
    Мнения
    204
    #8

    Отговор: Сериозен проблем при избор на TV

    Петната и аз ги забелязвам, но като почнеш да гледаш нещо интересно вече не ги забелязваш Или поне не толкова.А за това ,което казваш, че качеството на продукцията в България няма нищо общо с тази на запад.Да доста прозизводители на техника вадят модели, които да отговарят на покупателните стандарти на такива държави като България.Смисъл бюджетен телевиозор на сони 49 инча ,почти два пъти по ефтин от 49 инча бюджетен телевизор на сони тук в Холандия.Та няма как и качеството да е същото.Но ако си вземеш модел, който тука се предлага няма как да не е същото.Иначе тука сонитата и бюджетните модели гледам, че са правени в Япония.Според моите тестове сонитата имат най-плавна картина.Погледни тях, ако искаш минимално насичане.Знам, че тях ги купуват хора ,които често гледат футбол точно заради насичането при бързите сцени на другите марки.Ама те пък са с Edge-led.Ама трябва някакви компромиси.Аз ще ходя днес да ги погледна пак сонитата.Че Филипс неща,Елджи неща,Самсунг неща,Панасоник неща, е те не останаха много Vandan , каза доста истина, че нещата са и до бройка.
    uhdfan одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Телевизор Crown TFT LCD 26884 - Сериозен проблем
    От Constantinas във форум Други телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 11-03-12, 13:36
  2. Сериозен проблем с компютъра ми ?!?!?ПОМАГАЙТЕ
    От nb2002 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 17-08-09, 16:54
  3. Panasonic CS/CU-YW12DKE - сериозен проблем
    От underweaver във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-06, 21:36
  4. AMD 2500 сериозен проблем с охлаждането!!!
    От lord_ice във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 21
    Последно: 26-02-04, 20:05
  5. Сериозен проблем с Win98SE
    От user25 във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 10-09-03, 19:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе