Здравейте, нов съм във форума, изчетох доста, преди да пусна тази нова и първа моя тема. Ще се радвам много, ако ми помогнете с избора на 55 инчов LED UHD (4K) телевизор, като веднага казвам какъв ми е основният проблем при избора. Обиколих големите вериги магазини с моят лаптоп и прекарах доста часове в гледане на това, как всичко, което тествах до 1500лв, се проваля при равномерното възпроизвеждане на чисто бял фон. Някои го наричат проблеми с подсветката, други проблем с цветовете, а това, което аз виждам и е очевадно, са тъмни петна, във всякакви форми и на всякакви места, като предимно в ъглите, горните и долните крайща на екрана. Чисто нови телевизори, пред мен извадени от кашона. Тествах Samsung, Philips, LG, JVC, Toshiba, дори и модели надхвърлящи малко бюджета ми от 1500лв. Започнах с 6та серия на Samsung и останах втрещен от ужасното представяне на елементарният тест с бял фон.
Имам нужда от 55 инчов модел, ще го гледам от 3 метра, предимно за филми, но и за непретенциозна работа с компютър (работа като монитор). Наясно съм с високият input lag, ниското бързодействие на матриците от ниските класове, както и посредствените HDR, фалшивите PQI, MCR и не знам си какви още измишльотини за black frame insertion и т.н. Искам просто като разходя прозореца на My Computer от единия край, до другия - да не премине през 8 нюанса на сивото и да не изглежда ужасно и очевадно. Имам чувството, че за България се произвеждат меко казано компрометирани телевизори, от разни турски, словашки, румънски и незнам си какви още заводи. Не знам дали е така, но аз определено не намирам читав телевизор по този един единствен критерий - просто да няма петна. Някои от телевизорите имаха 2, 3 изгорели пиксела + петната, а са извадени пред мен от кашоните.
Молбата ми е, да ме посъветвате какво да търся, от къде да го търся и изобщо ще го бъде ли с 1500лв? Не ме интересува марката, честотата на матрицата, която за тези пари предполагам няма как да е повече от 50Hz, както и технологията на матрицата, ако ще да е най-бавната. Никакви смарт функции, качество на звук, нищо. Просто да не бъде дефектна, защото за мен това са дефектни стоки.
Благодаря ви предварително.
Изпратено от моят LG-H815 с помощта на Tapatalk