Колеги,моля да споделете мнение за въпросния телевизор " LG 60UK6200 PLA ".
Матрицата му каква е,подсветка,общо взето + и -.
Предварително благодаря на всеки изказал мнение.
Колеги,моля да споделете мнение за въпросния телевизор " LG 60UK6200 PLA ".
Матрицата му каква е,подсветка,общо взето + и -.
Предварително благодаря на всеки изказал мнение.
Този пост е редактиран от kappo; 23-02-19 в 19:30.
Избирам си малък ТВ за кухнята - максимално евтин вариант и специфичното е, че там имам коаксиален кабел само с ок. 30 аналогови тв канала + 6 ефирните цифрови с малка стайна антена - имам един малък марка Horizon 22HL719H, 22" (56 см), Full HDот 3 години и съм доволен - ползвам го като монитор на мини ПЦ, но дава хубава картина и на тези аналогови канали.
Сега поръчах пак от Емаг - Star-Light 24DM3500, 24" (60 см), HD - на цифровите ефирни канали е мн. добре картината, но на аналоговите има много артефакти, движещи се като фон, мътна е картината и цветовете са изкривени.
Та въпросът е защо при еднаквия сигнал от кабела с аналогови канали HORIZON 22" FHD има очевадно по-добра картина от Star Light 24" HD - на първия матрицата е VESTEL, на втория не е ясно (компютърът я разпознава като "ААА"), или пък имат различни тунери и затова има разлика. А преди този Star Light 24" HD пробвах и NEI 25NE5000, Full HD и той имаше лоша картина на аналоговите ТВ(също не бе с матрица от VESTEL). От производител на матрица, от размера й , от тунер или от нещо друго може да е разликата? Да търся ли малък 22" ТВ с матрица от VESTEL за моите аналогови канали?
Само на теория, понеже никога не съм се интересувал; от TV/Monitor с диагонал под 32" и FHD:
1.Star Light е по-"жълт" от Horizon
2.Тунерът му е с по-ниска чувствителност
3.HD ready 720p матрица от съмнителен производител и с незнайно качество.
4.Самият процесор и съответната обработка на видео-сигнала са по-зле.