Първоначално публикувано от
tek
Тонколони по-красота не се купуват за съжаление.
Тази марка не ми е позната , може и да е известна в Германия...
Ако, не си отишъл, да ги чуеш и да ги поръчаш, да не останеш разочарован от тях.
И между другото, те са 4 ома (съответно сa за стерео) и не са с много добри
х-ки само от 48 Hz - до 20 Khz, ниска чувствителност 86,5 dB, като за подови тонколони.
Искат си по сериозен усилвател да ги захрани минимум
2x80 W
За сравнение повечето среден клас букшелф тонколони имат по добри х-ки от тях.
DALI Oberon 3
Ето ти за пример х-ки на Zensor 5 (подови)
Dali Zensor 5
или Debut 6.2 серията на Elac:
Elac Debut f6.2 3-Way Speaker Mounts – Black (Pair)
Kоито са добри бюджетни подови тонколони от известен производител на аудио техника и проектирани от
Andrew Jones.
Ресийвъра Marantz NR1510 (добър е), е неподходящ за тях. Защото, не е направен основно за 4 Ома тонколони.
Стерео усилвателя
Marantz PM5005, също е маломощен (за тях). Както и не може да го свържеш към телевизора. Трябва да има поне оптичен вход
optical/toslink (ако се спираш на стерео усилвател).
Ако ще изграждаш кино система с AV ресийвър , гледай тонколоните да са поне 6 или 8 Ома.
С една дума трудно е.
Ще трябва или да увеличиш бюджета за по-добри тонколони и усилвател или ще жертваш от качеството (например букшелф или евтини подови тонколони + маломощен усилвател/ресивър).
Редакция: Между другото разучи кои са големите сайтове/магазини за
hi-fi аудио оборудване в Германия. За да провериш директно какво предлагат и имат и съответно.
Ако са близо до мястото, където се намираш, ще можеш да чуеш /видиш даден продукт на място ( в предвид сегашната трудна ситуация).
Това ми се показа, като потърсих.
Edifier S2000, (според мен) за тази голяма стая го забравяш. Те са основно за близко слушане (мониторни) или малки стаи/помещения.
редакция; Също
Q Acoustics 3050, както и
Yamaha Ns 555. са добри бюджетни подови тонколони.