Голяма е вероятността 43NANO753 също да е с VA панел - https://geex.x-kom.pl/recenzje/nanoc...g-43nano753pr/ - макар, че в тоя размер и клас обикновено са доста компромисни и с много малък ъгъл на гледане (поне тия дето ползват ЛГ)
Голяма е вероятността 43NANO753 също да е с VA панел - https://geex.x-kom.pl/recenzje/nanoc...g-43nano753pr/ - макар, че в тоя размер и клас обикновено са доста компромисни и с много малък ъгъл на гледане (поне тия дето ползват ЛГ)
Тогава си за IPS (или по-добър вариант на VA с повече домейни) и трябва да проверяваш конкретната бройка с какъв е - и ЛГ, и Самсунг имат варианти както с VA, така и с IPS (ADS/PLS при Самсунг).
А от TCL и JVC коя е ''общопозната'' и коя в ''долния сегмент''.
През 2019...А защо в 2022 някой...?Според статистиката на Sigmaintell, през 2019 г. TCL достига второ място на световния ТВ пазар по продажби.
https://www.tcl.com/bg/bg/about-tcl
Ми като го пуснеш на телевизия и погледнеш странично ще разбереш какъв панел е - ако е от евтините VA дето обикновено ползват ЛГ ще изсветлее/избледнее сериозно картината - особено червеният цвят.
От TCL имаше май стария 43С721 на около 720-750лв ако не бъркам нещо.
Ако ще е от магазина, то още там може да си го тестваш и/или да видиш структурата с камерата на телефона
Сив/бял екран/кадър и макро възможно най-голямото увеличение би трябвало да стане - ако има оптично още по-добре.
Но ако е от VA с по 4 домейна (каквито обикновено ползват ЛГ) лесно би го усетил при гледане странично.
- - - - - - - - - -
При унгарците (а и при повечето останали е на почти същата цена) днес тоя е 662лв и мисля е само с IPS панели , като освен меджик дистанционното и само 2 HDMI входа едва ли ще забележиш други разлики.
Такааам, ще си отнема от съня, но до одеве гледахме няколко 4К nature- клипа на тъмно с брато.
Превъртяхме готовите режими, но стандартен беше "най-добре"...
- пипнах и наситеността на цвета но не видях нещо кой знае какво.
Накрая влязох в менюто на Сонито /2016г/ и видях, че е на стандартен... (така и не го оптимизирах в картината...а трябва), но като наситеност (цветност) и даже детайлност - бие 4К-то (в дясно), сякаш няма острота...
Ъглите... ами от 20+ градуса и двата почват да помътняват/избледняват. Явно са VA. Но това ми е последния проблем.
ПП. Дистанционното е доооста изнервящо (какво остава за възрастен човек). А бутона за звука е почти изравнен с корпуса - без бял печат...
Явно ще се наложи да харесам едно-две видеа за тестове, за да се пробват няколко модела (в магазина под силна светлина нз колко ще е смислено), но поне някакво отсяване. Или другия начин - поръчвам още два /друго/ модела и оставям по-добрия...
Все пак имам още 13дни за връщане (срещу малко нафта). Не мисля да отивам на Сони (1300-1500лв) и то 43", но все пак някаква нормална картина (качество).
Бих качил до макс 900лв (ако гредата ще е подобна и при друг модел/марка).
цък
/- втората снимка може и да не е на фокус от дясно /в движение/./
Явно трябва фотоапарат... това извадих от тела на 2х (Google pixel 5):
Sony:
LG
други идеи за ТВ 43" до/около 800лв с добра картина и опционално с андроид.
-какво да изключа или добавя - в списъка за оглед в магазин?
Philips 43PUS7906/12, 720лв
Philips 43PUS7506/12, , Клас G 680лв
Samsung 43AU8072, 720лв /от новите, скопени дистанционни/
Samsung 43TU7092, 680лв
TCL 43P616, Клас E ?? 680лв
TCL 43C721, клас G - 780лв
LG 43 UP75003 699lv