Актоален означава да можеш да го продадеш за цена минимум 70% от покупната.
Аз сам се вкарах в малък филм
След като имах добър успех с няколко дефектни телевизора, купени на ниска цена и върнати към живот с подмяна на бордове, реших пак да рискувам. Ако трябва да сме честни, всяко ТВ със здрава матрица може да бъде ремонтирано. С повече или по-малко нерви, но може.
Така попаднах на LG C1 55" за 350 евро.
Внос от Швейцария, работи 5 до 10 минути и после се изключва. Класика.
Знаех, че CX и C1 имат известен проблем с прегряване на основния чип заради лошо или липсващо термопаста. Планът беше прост. Нова термопаста, почистване и готово.
Рискът обаче не беше малък. Продавачът е от Казанлък, аз съм на 380 км разстояние. След доста уговорки се срещнахме в Наречен, тъй като той имаше път към Пловдив. След малко гимнастика успях да натоваря телевизора в колата, въпреки централната стойка.
След един нормален диалог се разбрахме за 230 евро
Прибирам се, пускам телевизора и той работи. Влизам в настройките, спирам ECO опциите, яркостта на максимум и картината е страхотна. Панелът е перфектен. Да, 55 инча ми е малко малък, но ... ще намеря какво да правя с него , ако всичко е наред, най много да го продам.
Вечерта реших да го натоваря сериозно. Интернет, YouTube, клипове. И тук дойде изненадата. Още при опит да се вържа към WiFi от дясната страна се чу високочестотно електрическо цвъртене и телевизорът изгасна.
След това вече не можеше да се включи. Индикаторът започна да мига 4 пъти
.
След малко четене стана ясно, че проблемът най-вероятно не е в мейн борда, а в PSU борда, тоест захранването. Явно е деградирало и при определени натоварвания включва защити.
След проучване разбрах, че този модел споделя захранване с други LG-та. За мой късмет в eBay намерих PSU ревизия 2.0 за 30 паунда, с доставка и мита излезе около 75 евро, плюс 3 месеца гаранция.
Свалих старото захранване и сега чакам новото, за да видим как ще завърши филмът
Между другото вътре телевизорът е като нов. Няма прах, няма следи от прегряване или обгаряне.
Продължение след доставката.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 03-02-26 в 20:31.
Дано след смяната на захранването нещата да се оправят. Със същия диагонал сме в спалнята вече 4 години и телевизора е повече от перфектен.