Страница 9 от 9 ПърваПърва ... 789
Резултати от 121 до 127 от общо 127
Like Tree79Одобрявам

Тема за разпускане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Тема за разпускане

Цитат Първоначално публикувано от brave Виж публикацията
    Колко години след покупката са актуални и добре работещи Смарт Tелевизорите ??? Какво смятате каже си мнението.
    Аз смятам че около 10 години след това може да неработят някои приложения като най-важното е YouTube разбира се.
    Аз имам LG smart на 10 години и засега всичко работи, но се замислям по натам да го сменя с Нов ТВ като Sony Bravia 5.
    Ако си доволен от тлевизора можеш да пробваш с външен бокс. Ще си работи повече от перфеткно още дълго време. А и ще имаш Android (или iOS). Но ако си си наумил да подновяваш техниката , тогава вече е друга работа.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2022

Актоален означава да можеш да го продадеш за цена минимум 70% от покупната.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

6. Member
    Тук е от
    Apr 2020

podredko, AntrAcsA, chepkata и 2 други харесват това.

7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Аз сам се вкарах в малък филм
    След като имах добър успех с няколко дефектни телевизора, купени на ниска цена и върнати към живот с подмяна на бордове, реших пак да рискувам. Ако трябва да сме честни, всяко ТВ със здрава матрица може да бъде ремонтирано. С повече или по-малко нерви, но може.
    Така попаднах на LG C1 55" за 350 евро.
    Внос от Швейцария, работи 5 до 10 минути и после се изключва. Класика.
    Знаех, че CX и C1 имат известен проблем с прегряване на основния чип заради лошо или липсващо термопаста. Планът беше прост. Нова термопаста, почистване и готово.

Рискът обаче не беше малък. Продавачът е от Казанлък, аз съм на 380 км разстояние. След доста уговорки се срещнахме в Наречен, тъй като той имаше път към Пловдив. След малко гимнастика успях да натоваря телевизора в колата, въпреки централната стойка.
    След един нормален диалог се разбрахме за 230 евро
    Прибирам се, пускам телевизора и той работи. Влизам в настройките, спирам ECO опциите, яркостта на максимум и картината е страхотна. Панелът е перфектен. Да, 55 инча ми е малко малък, но ... ще намеря какво да правя с него , ако всичко е наред, най много да го продам.

Вечерта реших да го натоваря сериозно. Интернет, YouTube, клипове. И тук дойде изненадата. Още при опит да се вържа към WiFi от дясната страна се чу високочестотно електрическо цвъртене и телевизорът изгасна.
    След това вече не можеше да се включи. Индикаторът започна да мига 4 пъти
    .
    След малко четене стана ясно, че проблемът най-вероятно не е в мейн борда, а в PSU борда, тоест захранването. Явно е деградирало и при определени натоварвания включва защити.

След проучване разбрах, че този модел споделя захранване с други LG-та. За мой късмет в eBay намерих PSU ревизия 2.0 за 30 паунда, с доставка и мита излезе около 75 евро, плюс 3 месеца гаранция.

Свалих старото захранване и сега чакам новото, за да видим как ще завърши филмът
    Между другото вътре телевизорът е като нов. Няма прах, няма следи от прегряване или обгаряне.

Продължение след доставката.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 03-02-26 в 20:31.
    kaloman, svetlio1, podredko и 1 други харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Дано след смяната на захранването нещата да се оправят. Със същия диагонал сме в спалнята вече 4 години и телевизора е повече от перфектен.
    AntrAcsA одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 9 ПърваПърва ... 789

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 11-02-14, 21:26
  2. Тема за вицове!
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 4
    Последно: 01-12-13, 21:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе