Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 23

55 инча бюджетен ТВ Xiaomi или TCL

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

55 инча бюджетен ТВ Xiaomi или TCL

Накратко, за стаята на малкия се търси заместник на ударения телевизор, та затова се гледат и парите. Заради едно приложение за IP телевизия, трябва да е с Андроид и затова се спрях на XIaomi с Google TV. Вчера отидох на място да проверя дали ще тръгне приложението и тръгна ( че не бях сигурен доколко тоя Google TV е същото като Андроид).
    Конкретния модел е XIAOMI L55MA A PRO 2025 , (https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-QLED/p/11299) . Вече имаме при роднини 2 от марката по-малки, та горе-долу съм наясно какво представлява. Малко е бавен по менютата, чета че са поорязали звука, както и паметта от 16 намалена на 8 Гб спрямо предния модел.
    Интересно, че видях един TCL 55C61B (https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-QLED/p/11521), който продавачите ми "препоръчаха", че му летели менютата спрямо Шаомито, но най-вече ме впечатли с огромния си ъгъл на видимост без влошаване на картината (а в случая е важно), както и със субуферчето си. Като данни пак е с Quad-core A55 CPU, 2 Gb РАМ, та се чудя колко пък да е по-бърз от Шаомито, но картината ме впечатли.
    Какво ще ме посъветвате - да заложа ли на по-сигурния за мен избор или да сменя марката?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: 55 инча бюджетен ТВ Xiaomi или TCL

Щом ти е харесал TCL като изображение повече, няма какво да се чудиш!
    Няма да гледаш менюта, а картина + звук, нали?
    Тези "хартиени" маркетингови параметри ги забрави! По важно е матрицата, какъв точно е проца, типа памет и не не последно място софта, управляващ ТВ.
    Даже TCL е по-евтин от другата "марка".
    Признавам си без бой, аз съм предубеден относно XIAOMI по много причини. Конкретно за телевизорите.
    От другите им продукти, освен автомобилните видеорегистратори, не съм се интересувал.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

От смартфоните на Xiaomi съм доволен, но при телевизорите като че ли и аз не бих рискувал с тази марка. TCL и Hisense също са китайски бангии, но са по-познати и тествани... В нискобюджетния клас е така - избираме по-малкото зло. Пък и редовия потребител не е толкова взискателен към качеството на картината - да е шарено там и да върви мазно, да не сеца. .

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Засега се държат другите 2 Xiaomi-та, но извадката не е представителна. Мерси за отговорите, сега пък взе да ме гложди дали ще ми тръгне приложението на TCL-a, но щом тръгна на google TV надявам се да е достатъчна проверка, независимо от марката.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

XIAOMI L55MA A PRO vs TCL 55C61B - Google Search
    Xiaomi TV 4K QLED A Pro 2025 Review: Major or Minor upgrades? - YouTube

TCL също е Google TV, 12, ако не ме лъже паметта.
    Доставчикът ти не пише ли системни изисквания, OS версия и марки TV?
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 13-11-24 в 15:26.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Гледал съм клипа, както и доста сравнения, но както казваш са на хартия, щото всичките VA панели със 178 градуса видимост, ама на единия едвам се вижда, на другия доста добре (като в случая с ТСЛ-а).
    Е чак да е тествал доставчика на всички модели не вярвам, но така или иначе ще е онлайн покупка телевизора, така че ще го върна, ако не тръгне, с всичките неудобства.
    Ехх, кога ме съветваше за една 21 инчова CRT Айва, тогава 4 купих за нас и приятели, още не са се предали, но им мина времето .

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Моят кара вече 21-та си година без да е отварян!
    Има само един дефект - разтегна му се картината по хоризонтала симетрично по 2 см. Ама не ми се занимава да сменям кондензатори.
    Другото, което забелязах, че кинескопът малко късно след включване достига номиналната яркост.
    Обаче картината и цветовете му все още са супер.
    Ползвам го за калибровка на LCD дисплеите - ако искаш вярвай!

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Моят кара вече 21-та си година без да е отварян!
    Има само един дефект - разтегна му се картината по хоризонтала симетрично по 2 см. Ама не ми се занимава да сменям кондензатори.
    Другото, което забелязах, че кинескопът малко късно след включване достига номиналната яркост.
    Обаче картината и цветовете му все още са супер.
    Ползвам го за калибровка на LCD дисплеите - ако искаш вярвай!
    той затова е все още със супер цветове

11. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от evilzet Виж публикацията
    Засега се държат другите 2 Xiaomi-та, но извадката не е представителна. Мерси за отговорите, сега пък взе да ме гложди дали ще ми тръгне приложението на TCL-a, но щом тръгна на google TV надявам се да е достатъчна проверка, независимо от марката.
    Малко по добрият модел има следните спецификации:
    TCL 55T7B
    Телевизор TCL 55T7B 4K Ultra HD QLED
    Което, ме навежда на мисълта, че нещо е орязано от по базовия модел, дали памет, процесор или по лош дисплей или друго, за постигане на цената.
    Xiaomi, са обикновенно по зле при ТВ-рите от TCL.
    Може да разгледаш и TCL моделите
    Да знаеш, че при китайските ТВ-ри (особенно ниските класове) ъпксейлинга/разпъването на картината до 4K/UHD е значително по зле.
    Така,че ако смяташ да гледаш SD/720p на него да на останеш "приятно изненадан"

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

В display specifications, в секция model alias , този модел е даден заедно с "моя", дали не става дума за едни и същи карантии за различни пазари?

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Според сравнението на ТП, което не е критерий за нищо, има разлика в броя портове HDMI и USB.
    Което автоматично значи друга основна платка. Добре е да провериш сам, защото при китайците нищо не е сигурно!
    И аз щях да пиша за T7B, но май беше по-скъп.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да, може да са различни, но нали съм харесал точно C61B, да не се окаже, че другия не ми харесва. Този модел C61B пише Abenson Exclusive, Abenson е някакъв филипински ритейлър, който явно си го е поръчал като дериват на 655 модела. Вероятно окастрен, ама то с тия китайци сигурно и производителя не знае какво точно.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Мерси, аз Xiaomi-то май го поотписах и вече се чудя кой модел на TCL e по-малкото зло. но като съм харесал на живо C61B, особено откъм ъгъл на видимост, не знам има ли смисъл да рискувам с T7B заради някакви теоретични разлики, които даже не мога да намеря и разбера дали са по-добри.

P.S. Айде ново 20, ето и C69B https://www.ozone.bg/product/smart-televizor-tcl-55c69b-qled-hdr10/?gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMI08aQjv_eiQMVs4GDBx36RxKPEAEYASAEEgISsPD_BwE
    Почти всичко изброено от alias-a в display specifications го има - кеф ти риба, кеф ти паламуд.
    Този пост е редактиран от evilzet; 15-11-24 в 21:49.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

X955 = X959 = XMQLED98
    C955 = C959 = MQLED98 - [Global version C855 (2023)]
    C855 = C89B = C81B = Q10B
    C845X2 = C841X2, C843X2, C844X2, C849X2 = MQLED87
    C805 = C801, C802, C803, C804, C809 = MQLED80 = QM8B - [Global version C755 (2023)]
    C765 = MQLED85 = Q9B
    C745 = QLED870 = T8A
    C655 PRO = C79B = C75B = C72B = C71B = C69B PRO, [T8B]
    C655 = C69B = C61B = QLED780, [T7B]
    P755 = P79B = P71B
    P655 = P69B = P61B, [V6B]
    P745 = UHD870

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 15
    Последно: 05-04-23, 08:32
  2. Избор на бюджетен ТВ 43 инча
    От KamenKK във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 06-11-21, 03:59
  3. Отговори: 1
    Последно: 22-01-19, 17:27
  4. бюджетен 32 инча
    От yavor_dz във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 21-09-12, 20:54
  5. с колко инча led lsd да заменя старият samsung 29 инча flat
    От getsata73 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 20-01-11, 12:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе