Резултати от 1 до 4 от общо 4

Cooolbox.tv и Sony OLED?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Cooolbox.tv и Sony OLED?

Здравейте! Интересувам се, ако има въобще потребители на услугата от Cooolbox - Coooltv чрез приложението им.
    Въпроса е, че откакто съм със Sony OLED - 3 години използвам надградената им услуга Coool.tv през приложението - преди това с маговете.
    Та винаги при включване на приложението/телевизията в началото докато покаже инфо бара и на кой канал си - затъпмява картината за няколко секунди и след това се очаква да "светне" в пълна яркост както си е. Понякога това не се случвва и с налага да се паузира, превърта или смени канала за да "ресетне" алгоритъма. Тоест конкретно това приложение нещо бърка алгоритмите за АБЛ-а и картината е адски тъмна на около -40 процента по-тъмна. В последно време дори посочените по-горе методи не сработват и картината си остава тъмна без значение дали се включва на друг канал, паузира или не.

Забелязах че триене на кеша, реинсталиране не помагат. На случаен прицип сработва правилно и след това отказва да показва правилна картина.

Та да обобщя това го прави само и единствено на приложението Coool.tv от което смятам че просто е писано некадърно или не достатъчно грамотно че да бърка алгоритмите на Sony OLED и да задейства ABL-a предварително....

Някой ако е със същите наблюдения моля да сподели. За съжаление се налага да прекратяк тази услуга и да гледам от конкурентите, като единствено Yettel TV е читаво. (с пренебрежимо около 4-5 процента по-мека картина, но се ядва) За мен приоритет е интерфейса и навигацията, та ако не беше дървото от Tplay - при тях качеството на картината е топ, но приложението не ме кефи.

Благодаря предварително!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Cooolbox.tv и Sony OLED?

Защо не пробваш с външен СТБ ако държиш толкова на приложението.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    Tplay - при тях качеството на картината е топ, но приложението не ме кефи.

Благодаря предварително!
    Тези имат две приложения.

5. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Да - бялото се води за мобилни устройства таблети iOS. На телефона там качеството пада. Оригиналното качество е само на "черното" приложение.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Защо не пробваш с външен СТБ ако държиш толкова на приложението.
    Да не съм ненормален да ползвам СТБ... аз от маговете им избягах..... та сега ще се връщам. :Д Просто прекратих услугата и те така, оставих си само нета, който е железен.

- - - - - - - - - -

P.S. Тоест не STB а стик - те не предлагат услуга различна от приложение - то и там ще прави същите неща няма как да не бърка ABL-a. :D А да взимам стик или там плеър Андроид въху андроид само за тяхното приложение няма как да стане. :Д

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор м/у Sony OLED 55A75K и Samsung OLED 55S95B
    От KupoB във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 22-12-22, 07:59
  2. oled sony xr-55a83j
    От TOPALOV212 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 12-07-22, 11:07
  3. Sony oled a83j
    От TOPALOV212 във форум Sony телевизори
    Отговори: 111
    Последно: 07-07-22, 09:03
  4. Sony Bravia OLED / A8h /
    От Joro1986 във форум Sony телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 19-10-21, 22:22
  5. SONY KD-75XH9096 или oled
    От ganev във форум Sony телевизори
    Отговори: 23
    Последно: 23-02-21, 11:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе