Като говорим за диагонали над 75 - 85 инча според мен по-добрия вариант е проектор. Вече има доста читави лазерни 4К модели
Като говорим за диагонали над 75 - 85 инча според мен по-добрия вариант е проектор. Вече има доста читави лазерни 4К модели
Аз не мога да налагам на някого какво да прави. За мен всяка жаба трябва да си знае гьола. Ако не живееш в подходящите условия, няма да си взимаш холна секция. Това с лебедката даже не искам да го коментирам. Горе човека го каза, в 60 квадрата хол е с 65" екран. У нас също най-големия е 65", който с един приятел катерихме по стълбите като идиоти. Моето мнение е, че за средностатистическо жилище 55-65" е оптималното.
Така де - 'секи са си преценя', според домашната обстановка и мераците... Ако човек търси кино-изживяване е добре да спазва някои препоръки от специалистите, относно физиологията на човешкото зрение и връзката между диагонал и разстояние до него: TV Size To Distance Calculator
Както казах, с пари и мерак, и ако си маниак, може и стая 4 на 4 метра да е достатъчна за 98". Не, че навремето не гледахме на 14" телевизорчета с кинсескопи, забутано в отсрещното кьоше на стаята - нещо дребно се движи там и имаме по-скоро ефекта на радиоточката
.
моя хол е 5х6м ,значи спокойно мога да си бича и аз един 100"![]()
За можене - може, чисто технически. Въпросът е има ли желание, а и нужда. Зависи от разстоянието, от което ще се гледа, защото може и да си в хале половин декар, и пак да гледаш телевизора от 2 метра. Например аз си гледам 50" от 2 метра и ми е добре - спазил съм 30-градусовата препоръка от линка по-горе.![]()
Покрай намалението при северните съседи TCL 98C6K е 3526 лв а TCL 98C7K - 4275 лв..