Отговор: Мнение за избор на 65" OLED телевизор за гейминг
За G3 и G4 има резон да се търсят ако държиш на DTS, понеже от G5 пак е орязан. Много зависи и от цената де. В мага и двата модела са на същата цена като G5, и освен ако категорично не държиш на DTS, за мен въобще няма място за колебание. Виж, ако цената вече е много надолу, тогава мога да кажа, че си заслужава. В твоя случай предполагам, че DTS отпада, тъй като гледането на филми не влиза в изискванията ти. Относно 165-те Hz, това е повече future proof. От тебе зависи горе долу колко дълго възнамеряваш да ползваш телевизора. Ако мислиш, че с излизането на новите конзоли все още ще си с него, тогава си заслужава да гледаш за този показател. В противен случай, няма какво да гледаш колко Hz е.
Излезна ми и препоръка за много добър избор, разбира се малко по-скъп от G5 - Panasonic Z95B
Някой има ли наблюдения?
:)
Във форума едва ли ще намериш човек, който да има Z95B. Не е малко, а доста по-скъп. Хората у нас, които притежават Z95B (както и Bravia 8 M II) със сигурност не висят по форумите. Телевизора е страхотен, но не мисля, че разликите са чак толкова големи за да му оправдаеш цената спрямо G5 и S95F. Също така смятам, че Z95B и Bravia 8 M II са насочени повече към киноманите, отколкото към геймърите.
PS: Сега виждам, че цената на Z95B е надолу. Който може да си позволи Z95B и Bravia 8 M II, да купува, че както е тръгнало, до година-две Sony и Panasonic като нищо ще сгънат цирка.
Извинявам се не съм чел цялата тема, но искам само да вметна, LG C5 e перфектен избор за гейминг ! Особено ако ще е САМО за конзолен като PS5 а не PC, и цените му сега са много добри, около 1200-1250 евро !Нека бъдем честни може би едва 50 % от игрите за PS5 поддържат 120hz, и то ако направиш компромис с графиката, конзолата винаги върви нейтив на 60 hz.
Вярно е, че са доста малко игрите 120Хц (поне тези, които мен ме интересуват).
Аз даже почвам да се замислям за C5-ца (която също поддържа 120хц и не съм сигурен дали ще забележа толкова разликата при игране на плейстейшъна) или G4-ка (има няколко бройки гледам по сайтовете на цени около тези на С5-та).
В момента играя на Samsung 85" QN85B(който е среден клас мини ЛЕД) в хола и игрите изглеждат перфектно. Даже онзи ден загледах едно ревю на TCL C7K (буквално с 500 евро по-евтино от другите, които заглеждам) и пак изглеждаха нещата добре.
Общо взето ми е много объркано - първо дали дам едни пари за уж висок клас ТВ или да взема нещо по-евтино при което надали ще забележа разликата със "скъпото".
:) :) :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
falkoneto
Вярно е, че са доста малко игрите 120Хц (поне тези, които мен ме интересуват).
Аз даже почвам да се замислям за C5-ца (която също поддържа 120хц и не съм сигурен дали ще забележа толкова разликата при игране на плейстейшъна) или G4-ка (има няколко бройки гледам по сайтовете на цени около тези на С5-та).
В момента играя на Samsung 85" QN85B(който е среден клас мини ЛЕД) в хола и игрите изглеждат перфектно. Даже онзи ден загледах едно ревю на TCL C7K (буквално с 500 евро по-евтино от другите, които заглеждам) и пак изглеждаха нещата добре.
Общо взето ми е много объркано - първо дали дам едни пари за уж висок клас ТВ или да взема нещо по-евтино при което надали ще забележа разликата със "скъпото".
:) :) :)
Има разлика, повярвай ми ! LG за сега са най добре с гейминг , бих добавил и Самсунг ! Особено сега през последните два дни тествам C1 който, е 4 годишен ОЛЕД... е идеално дори и със 60hz съдържание. C7K e супер телевизор, C6K също, дори вчера поръчах още два 50"C6K за едни познати тук в квартала, но все още обработката на движенията, картината и процесорите са далеч от тези на LG , Sony и Samsung, но спор няма че TCL в момента предлага най много за парите си, в средно-ценивия и ниския сегмент, недостижим е.
- - - - - - - - - -
Само да добавя че LG дават 5 години гаранция на ПАНЕЛА , при изгаряне от статични изображение и т.н. на G сериите си !
Всичко е до бюджета ти и възможностите ти ! НИКОГА няма да съжаляваш ако вземеш G серия от LG, ако може да си я позволиш, но ако не ти се дават толкова пари, C5 според мен ще е идеално решение ! Бих те насочил и към Samsung S90F ако е с QD-OLED панел (ако има ATX в името си ) e по добър от C5 , но през последните два дни съм силно впечатлен от операционната система на LG - webOS и за сега тя ме печели на тяхна страна.
Цитат:
AntrAcsA
Има разлика, повярвай ми ! LG за сега са най добре с гейминг , бих добавил и Самсунг ! Особено сега през последните два дни тествам C1 който, е 4 годишен ОЛЕД... е идеално дори и със 60hz съдържание. C7K e супер телевизор, C6K също, дори вчера поръчах още два 50"C6K за едни познати тук в квартала, но все още обработката на движенията, картината и процесорите са далеч от тези на LG , Sony и Samsung, но спор няма че TCL в момента предлага най много за парите си, в средно-ценивия и ниския сегмент, недостижим е.
- - - - - - - - - -
Само да добавя че LG дават 5 години гаранция на ПАНЕЛА , при изгаряне от статични изображение и т.н. на G сериите си !
Всичко е до бюджета ти и възможностите ти ! НИКОГА няма да съжаляваш ако вземеш G серия от LG, ако може да си я позволиш, но ако не ти се дават толкова пари, C5 според мен ще е идеално решение ! Бих те насочил и към Samsung S90F ако е с QD-OLED панел (ако има ATX в името си ) e по добър от C5 , но през последните два дни съм силно впечатлен от операционната система на LG - webOS и за сега тя ме печели на тяхна страна.
Почти сигурно съм се насочил към LG G5 (изчаквах да видя цените на G6 и след като Hristoslav вече ги обяви е ясно, че няма да мога да си ги позволя на този етап). Само имам колебания за един G4, който е с 300 евро по-евтин от G5-цата. Осезаема ли е разликата им?
"Само да добавя че LG дават 5 години гаранция на ПАНЕЛА , при изгаряне от статични изображение и т.н. на G сериите си !"
Някаква информация къде може да се прочете това?
Цитат:
kaloman
"Само да добавя че LG дават 5 години гаранция на ПАНЕЛА , при изгаряне от статични изображение и т.н. на G сериите си !"
Някаква информация къде може да се прочете това?
OLED 5 year warranty - Confidence, year after year
LG OLED ТВ - 5 години гаранция | LG BG
Благодаря и на двамата! Но ако скролнете страницата по- надолу се вижда, че става въпрос за G3 за България и G1, G2 и G3 за UK! Мен ме интересуваше G5.
Цитат:
kaloman
Благодаря и на двамата! Но ако скролнете страницата по- надолу се вижда, че става въпрос за G3 за България и G1, G2 и G3 за UK! Мен ме интересуваше G5.
За всички G серии е валидно , след G3! Просто тогава го представиха за пръв път, явно не си обновяват страницата много, но от години G сериите с това е известни.
Цитат:
falkoneto
Почти сигурно съм се насочил към LG G5 (изчаквах да видя цените на G6 и след като Hristoslav вече ги обяви е ясно, че няма да мога да си ги позволя на този етап). Само имам колебания за един G4, който е с 300 евро по-евтин от G5-цата. Осезаема ли е разликата им?
Според мен G4 си е екстра, а и там ще имаш DTS. Не че теб те интересува особено, но все пак не е зле да си знаеш, че го има.
В еМАГ и G4 и G5 са по 3400 лв / 1770 евра, така че не виждам причина да се предпочете по стария модел, освен ако не ги гледате на други места, от други търговци където разликата в цената е по значителна.
https://i.ibb.co/zVRkzqGZ/360.png
Еее, да. Гласа ми за G4 е ако е на по-ниска цена. На еднаква цена вече избора е ясен. Плюс това него DTS не го вълнува.