ADSL БТК - работи ли тази услуга?
imam vupros kum vas... polzvam BTK ADSL na tarifata s 32kb/s neograni4en... polzvam bit torrent mrejata za razmqna na filove i programata koqto polzvam mi kazva 4e ako porta 6881 e "otvoren" dl speeda 6tql da mi se ka4i... ili pone ne6to takova... nqkoi moje li da mi obqsni za kvi portove i kvi dqvoli stava vupros tyka i kvo moga da napravq po vuprosa[?]
10x!
<font color="orange">Добре дошъл във форума. Препоръчително е да пишеш на кирилица! </font id="orange">
redburner, свържи се с БТК на безплатния им телефон и направи следното:
- или им кажи да спрат да те НАТват;
- или им кажи да пренасочат порт 6881 към машината ти (т.е. 192.168.1.2)
10x РаЗКаТаН... можеш ли да обясниш с две думи какво е НАТ, по скоро за кво се ползва.... ипап бегла представа ама се пак [^]
DamianRM
Ъплоуда на БТК е ужасен... от както сам на тях спрях да ползвам всякакви пощи с цел изпращане на файл... срещу този пролем не знам да има решение освен да минеш на по висока тарифа [8)]
мога да ти предложа като алтернатива файл трансфера на ICQ... аз поне така реших проблема
За мен ADSL БТК е затворена страница. Бях клиент (заедно с едно приятелче) на 1024 MB (180лв.) Eдин месец беше добре и започнаха проблемите. Както си има нет, и прекъсва за няколко секунди, после пак идва, и това непрекъснато през цял ден. Прекъсването е за не повече от минута, но е достатъчно, за да те изхвърли от online игрите и да почнеш да псуваш на поразия. Многократно звъняхме на хелпдеска, но без никакъв резултат. Казваха ни да бъдем търпеливи, че сигналът ни е предаден, и толкова. Приятен ден! Нямаше никаква реакция в продължение на две седмици. Ходехме неколкократно до бизнес-центъра във Варна, но хората там изглеждаха по-нещастни и от нас и ни обясниха, че нищо не зависи от тях, всичко става централизирано.
И така 2 седмици, непрекъснато звънене! Вече по гласа започнах да познавам коя от операторките е. Върха на сладоледа е, че на 3 февруари интернета въобще спря. На поредното ни обаждане получих отговор, че има проблем в централата и се работи по въпроса. Изобщо не стана дума за срковове за оправяне. На следващото обаждане на дрлугия ден любезно ми обясниха, че след като веднъж сме подали сигнал, няма нужда отново да звъним. Смех!
И така след като на 7 февруари, след пет дни без интернет и без никаква реакция прекратих договора, и се прикачих към друг доставчик пак за подобни пари. В интерес на истината този път бяха бързи и веднага (още същия ден) дойдоха да си приберат модема.
Тъй че закачайте се за ADSL БТК! Стига да не е за отговорни задачи.
да се надяваме че твоя случей е единичен [^] [:P]
Събирам бройката на успели "да накарат БТК-то да им спре НАТ-а"! На теб кой ти напълни ушите с лимонада, че да ръсиш такива невъзможности?!?
БТК била "единствения ISP, дето не предостава Reverse DNS" и пр. там екстри като за ISP. Ами младежо, това е услуга за "дома и офиса", не е за ISP-та. Поръчай си наета линия, и ще си имаш всичко. Амо то за това трябва малко мисъл, ама къде ти! Друго е да искаш и х*я да е до края, и душата в рая, нали! И не ти стиска да си платиш в пъти по-високите цени, че да си получиш резолвинга.... кабеларката гаче ли с нейното "прозрачно" прокси ще ти реши проблема
Не може да се пуска www, ftp, mail , VPN, и какво ли не - е някой пробвал ли е, че да каже, че не става?!? При положение, че всички портове са пренасочени към 192.168.1.2, единствената причина тези услуги да не тръгнат, е в предклавиатурното устройство!
Прекъсвал нета при 1МегаБИЗ - ами да се беше сетил да си ограничиш скоростта, че да не караш системата да ти дропва пакети? Е не вдяна ли, че като има такъв прблем, който те подпира, е по-добре не да псуваш, а да помислиш малко и да го заобиколиш! Лимит на 125кб/с за ъплоад оправя нещата!
И нещо друго, което направо ме изуми - ползал се бил друг модем, не бетекайски, закачен към централата на БТК - само да попитам, паролата за логина отде се скива? Защото със 16 звездички не става - пробвах...
Всички тези работи ги пиша от собствен опит! Щото който търси - намира! Ама не става с ругатни тая работа....
Ние на работа успяхме да се договорим да ни разкарат NAT-а. Отначало имахме проблеми с VPN-а на някой от магазините ни. Доста често се "успиват" модемите и се оправят след рестарт. Периодично има и други проблеми с нета, но реагират добре и ги решават. Нямам проблем с фтп. Общо взето сме доволни от услугата, за парите които плащаме.
Проблемът че не можете да си пуснете www i ftp е заради модемите на ethernet, модемите на usb може, единствено не става за майл сървъв понеже БТК не предлагат реверс ДНС.
иначе с www, ftp, няма никакъв проблем с usb-модемите
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Проблемът че не можете да си пуснете www i ftp е заради модемите на ethernet, модемите на usb може, единствено не става за майл сървъв понеже БТК не предлагат реверс ДНС.
иначе с www, ftp, няма никакъв проблем с usb-модемите
<div align="right">Originally posted by muchoto - 17/02/2005 : 00:55:30</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">E що не четеш?!? Като не си пробвал нещо, защо говориш заради принципа "абе аз да си го рекна моето"??????
@emos, @muchoto,
Вместо да се "дърлите", след като ги разбирате толкова нещата (поне аз оставам с такова впечатление), защо не обясните подробно, на нас непросветените как стават тия работи, че да не пишем "глупости" по форумите.
Е за какво да се дърлим? Нали сме тук не да си мерим пишките, а да си помагаме!?!
Отговорих така, защото за мен е необяснимо как нещо, което го знам, че разботи, и че го ползвам, да ми се твърди, че не става!!!! Визирам това за етернет модемите и за НАТ-а...
Както и да е.
Да кажем, че мога да помогна, ама с какво?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Всички тези работи ги пиша от собствен опит! Щото който търси - намира! Ама не става с ругатни тая работа.... </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Да кажем, че мога да помогна, ама с какво?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
С опита, който си натрупал. За да не преоткрива някой колелото...[:D]
emos,
ти си злето тук [:)]
нищо написано от тебе не е вярно.
Нито един порт по дефаулт не се пренасочва към .2, окей ?
По дефаулт лимита за ъплоад е именно 128кбит, така че не виждам причина да споменаваш това?
2ро - user/pass можеш да си ги видиш точно за 2секунди,
виждам те, че очевадно не си чак такъв майстор, за какъвто се пишеш (hint начина, по който се пренасочва страницата ти именно от мястото със звездичките (hint2 post/get да си чувал? и това е най лекия начин де)) [:)]
"Да кажем, че мога да помогна, ама с какво?" написах го в смисъл, че не виждам с какво конкретно мога да помогна. Защото за какво да се карам със съпорта на БТК - като ни пускаха модема, ги попитах за портовете, казаха ми, че всички са пренасовени към 192.168.1.2 и това се потвърди - на РС-то с нета пуснах www, ftp и VPN. Mail сървър не ми трябваше, затова не съм и изпровал, не виждам причина да не тръгне (друг е въпроса за reverse DNS). И това на модем с EТHERNET, повтарям: с ETHERNET интерфейс. Казано другояче: ZTE ZXDSL831, синички такива едни, облички, с 4 лампички отпред....
Страничката с username и password: веднъж ги помолих да ми покажат "карантиите" на модема - там преброих 16-те звездички. И пак същите отзивчиви люде ме посъветваха да си огранича АЗ скоростта малко под лимита на абонамента. И "микропрекъсванията" ми спряха!
@ Pa3KaTaH
1. "злето" = ?
2. "нищо написано от тебе не е вярно" - на баба ти хвърчилото! Ако са те избоцкали със стара версия на фърмуеъра или конфигурация, искай си нова, бе! Откъде-накъде аз ще приказвам неверни неща? Или не аз работя всеки ден с РС-то си и не аз гледам логовете на посещенията?!?
3. "Нито един порт по дефаулт не се пренасочва към .2, окей ?" - не е ОК! Чети по-горе!
4. "виждам те, че очевадно не си чак такъв майстор, за какъвто се пишеш" - къде съм се писал?!?
5. "можеш да си ги видиш точно за 2секунди" - за малко повече - намират се на няколко странички навътре в настройките, момчетата поцъкаха тук-там, докато излязат!
6. Ми явно ни съм мастор, щот не моа тъ разбиръ ко ми кайш тука: "начина, по който се пренасочва страницата ти именно от мястото със звездичките (hint2 post/get да си чувал? и това е най лекия начин де)) ".... [:P] [8)]
Защо се дърляте за "супер" услугата на БТК - който го устройва да я ползва барабар с "песничките" на любезният и отзивчив Help on the Desks - който не го устроива има други възможности - не е като едно време когато от "Орбител" отговаряха с пренебрежение че не обслужват домашни абонати с Dial-UP :)