:offtopic:
Това не в ли в *****? Ето частица от нашата действителност:
[attachment deleted by admin]
Преглед за печат
:offtopic:
Това не в ли в *****? Ето частица от нашата действителност:
[attachment deleted by admin]
За сега :coolsmiley:Цитат:
Първоначално публикувано от emos
На 1ви живот и здраве, ако горните неща са верни, съм на 512 ;)
А ти какво ще кажеш за това?
Верни неща ли пише по-горе за новите цени/скорост, или да изчакам още 1 ден ? :knuppel2:
И аз чух за съшите работи, но както винаги, трябва внимателно да се чете! Но както и да си го погледнеш, 512UL/128DL + 384MC + 1POP3/IMAP кутия с антивирусна защита и www хостинг постранство за 39лв си е супер! Отделно 13-тия безплатен месец или пък DECT телефона при година и половина договор...
Софиянци да не се обаждат - конкуренцията в София е довела нещата до съвсем различно измерение :033: - въпрос, дискутиран по-горе... Обидени/засегнати от последното ми изречение - попитайте за трепетите на хората от малките градове, които стартират от 1-ви. Че то доставчикаимдосега я е имал, я е намял 2Мbs канал....
384MC ? :stupid: :2guns:Цитат:
Като гледаш BigBrother2, няма нужда да си уплътняваш DL канала. За тази цел си има Multicast: "Multicast is communication between a single sender and multiple receivers on a network." - цитат от тук. Така едновременно можеш да гледаш BigBrother2 Live със straming rate 384kbs, да смъкваш с 32kBs, да качваш с 64kBs, отделно бТk да наблюдават модема ти, ако си ревнал за нещо...Цитат:
Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
Интересно ми е дали това е първата стъпка (или тест) за VoD (Video on Demand) - видео по поръчка? :shocked:
Малко ми е странно това UL да е два пъти по-голям от DL. А за VoD трябва много широк оптичен гръбнак. За сега това е реализуемо само с концепцията на "Вестител", като те са се нацелили още по-високо - IPTV.Цитат:
[size=9px][/size][size=9px][/size][size=9px][/size]Цитат:
Ъъъъ, я дай пак, малко по- не объркващо :)
Скорост на ДЛ: 512кбп/с* -* 64 кб/с
Скорост на ЪЛ: 128кбп/с - 16 кб/с
Multicast: 384кбп/с - 48 кб/с
Та* това, при тези скорости не го разбрах:* Така едновременно можеш да гледаш BigBrother2 Live със straming rate 384kbs, да смъкваш с 32kBs, да качваш с 64kBs
Искаш да кажеш, че си свалям видео в мрежата на БТК, без да си уплътнявам даунлоад канала, тоест ползвам си с 64кб/с и в същото време гледам в мрежата лайв стрииминг видео, с 48кб/с, без това да ми намалява даунлоада? Или това си е само в мечтите ми все още :)
Момчета, хайде да въведем малко ред с понятията Download, Upload, Multicast и прилежащите им стойности! Настана пълна бъркотия, която не се връзва с ADSLa... :coolsmiley:
Грешка, разбира се! :oops:
Тъй като е прието скорост на стрийминг да е в килобити (kbs), а скоростта на смъкване - в килобайти (kBs), съм се допуснал тъпа грешка! По-горе съм имал впредвид, че UL e 8kBs (64kbs).
Moля за извинение за объркването и последващите коментари в постовете след моя!
А иначе, Кайсо, правилно смяташ. Честотната лента е достатъчно голяма, за да има място за всичките тези потоци. Все пак ITU е дефинирал 10Mbs DL и 1Mbs UL.
Не виждам какъв е проблема за VoD, или за ТВ по медната двойка - едни 768kbs ще са достатъчни. Нали не може да се гледа едновременно ТВ и видео? Или едното, или другото. През това време РС-то тегли с 256kBs, качва с 64kBs - тези канали са си в отделни честотни ленти... и това става, стига кабела да е читав! :)
Изобщо каква е/ще бъде услугата, смятам, че времето ще покаже. По света има купчина фирми, предлагащи оборудване с подобна интеграция на услугите. Въпрос на желание/платежоспособност на клиентите.
Мен засега ме кефи, че каналите са отделни. :yahoo: Не че броя цигарите на съквартирантите, но когато някой от офиса реши да ги брои, това не ми пречи на торентите...
Пак моля за извинение! :Drinks:
значи , да поясня как точно става прахвърлянето на наовите тарифни планове , аз вече го направих преди 1 час , значи отидох в бтк центъра , попълвасе една заявка , в нея посочваш кои нов тарифен план избираш , и какъв бонус избираш ( безплатен месец или телефон ) , подписваш се и си готов . не се палща нищо за прехвърлянето , аз се прехвърлих от 256безкрай към 512безкрай , рабоотата става бързо , човекът от бтк каза че не гарнтира че днес ще ми пуснат новата скорост , но утре със сигурност ще е пуснат
п.с: и ако е живот и здраве по късно днес или утре ще съм на 64Кб , написах това за да няма повече догадки как точно става работа
п.с: а също искам да похваля и хелпдеска , налижими се да допра и до тях , трябваше ми пренасочване на някои портове , тук бях чел за home тарифите нещо се дърпа ли и не го правили , и си мислех че ще има нужда от убеждаване за да ми го направят , но напротив стана точно обратното , обаждам се , и явно съм нацелил разбираща секретарка ( телефонистка ) и там каквато е , защото като тръгнах да обяснявам какво искам , веднага чатна , пита за какво , кои портове точно искам , как , вземи и номера на мобилния за връзка , след половин час ми се звънна от странен трицифрен номер и се оказа че е от хелпдеска , казаха ми че портовете ми са готови , и ми пожела приятна вечер , направо се изкорах , знаех че бтк има отдалечен достъп до модемите за да бърникат по тях , ама не очаквах толкова бързо да ми го направят , като се има предвид че беше вечер , някъде към 9 часа , така че това исках да кажа , за сега съм абсолютно доволен от адсл на бтк , както и от поддръжката ( това ми първия месец на бтк адсл , сега с новите скорости ще ми е втория ) , дано да не ме разочароват и за напред
Във форума на hardwarebg пише друго!?
Че при подписването на новия договор скоростите влизали от 1.12 !?
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=696960
еми ... не знам , на мен така ми каза човека при които попълних заявката , междудругото за варна става дума , а зачисляването на таксата за новия месец става от 1 число за всеки месец , днеска сме 1-ви , аз затова отидох днес за да ми пуснат скороста от днес и този месец да ми е на новата тарифа , и да ми се пада безплатен , по-горе във условията пише
3.3. Влизане в сила
Новият срок започва да тече и Заявката влиза в сила от датата, в която БТК получи коректно попълнена и
подписана от Потребителя Заявка (важи пощенското клеймо или датата поставена на заявката от служителя в
БТК Център)
не знам , ако бтк са променили нещо , ще почакам до утре , и ако утре не съм на новите скорости , ще се звъни на хелдеска за повече инфо ....
п.с: сметките вървят един месец назад , сега след 14 ще се получи сметката за месец октомври , аз днес си промених плана , значи влиза в сила от днес , значи за месец ноември ми е новия план и той ми се пада безплатен , аз така го схванах ...?..??..??
п.с2: пък и дори новите тарифи да влизат в сила от 1.12 , от всичко което разбрах и прочетох и ми казаха от бтк , скоростите ще се сменят до 1-2-3 дни , а ако този месец пак е 47 лв а не 40 , - голяма работа нали ще съм си на 512кбс , после декември ще е безплатем и полсе по 40 кинта на месец , важното е че след няколко дни или днес или утре ще сме ан новите скорости
Днеска и аз съм там, няма ко да се случи :yahoo:
Имам един проблем с АДСЛ-а си и се надявам някой да има решение на проблема ми. Ще сам ви много благодарен ако се намери, защото след 1-месечен спор с БТК ми заявиха че няма начин нещата да се оправят.
Положението е следното: Оргнизирали сме се тук малко приятели и ползваме АДСЛ-чето заедно. Идеята е да ни излиза по-ефтиничко и да си имаме добра скорост, но оттам идва ипроблема. Когато двама-трима пуснат торенти модемчето издъхва. По-точно спира да му работи НАТ-а. След, както казах по-горе, 1-месечни спорове с БТК, се оказа че модема издържал на максимум 195 НАТ сесии. За мен решението е модема да заработи в БРИДЖ режим, но от БТК и неискат да чуят затова. А, пропуснах да ви кажа, че имам и рутер зад модема.
Някакви идеи?
Да допълня само, че като цяло съм доволен от предлаганата услуга, даже много. Добро и барзо обслужване на клиентите и в повечето време добър интернет.
Лимит на конекциите на торент клиента :detective: