Re: ADSL БТК - работи ли тази услуга?
Прочети тези теми:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22749.0.html, http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22765.0.html. Третата от поредицата вече е шкартирана, но въпреки цветущия изказ на автора им, инфото в тях ще ти свърши работа. ;) :Drinks:
По отношение на bridge конфигурацията - и ти ли си поредния, който казва на бТk как да продава собствената си услуга?!? :shocked:
За лимит на конекциите и аз се сетих, но от друга страна не е приятно да го има. Засега сам го направил, но ми се иска да няма лимит.
И не се опитвам да казвам на БТК как да си продава услугата, просто търся решение на проблема си. Дори им предложих аз да купя модем по техен избор да им го дам да го конфигурират по тяхно осмотрение и да ми го варнат за да си го ползвам. Както вече писах аз сам доволен от услугата, като цяло.
Мдаммм, не е приятно!?! Може би! Но Broadcom това мислят и са направили по въпроса - това е хардуерно.
А не като кабеларката да ми ограничават сесиите до 10! Или пък още по-"приятното" TTL=1 ....
Цитат:
Първоначално публикувано от fafai
Имам един проблем с АДСЛ-а си и се надявам някой да има решение на проблема ми. Ще сам ви много благодарен ако се намери, защото след 1-месечен спор с БТК ми заявиха че няма начин нещата да се оправят.
Положението е следното: Оргнизирали сме се тук малко приятели и ползваме АДСЛ-чето заедно. Идеята е да ни излиза по-ефтиничко и да си имаме добра скорост, но оттам идва ипроблема. Когато двама-трима пуснат торенти модемчето издъхва. По-точно спира да му работи НАТ-а. След, както казах по-горе, 1-месечни спорове с БТК, се оказа че модема издържал на максимум 195 НАТ сесии. За мен решението е модема да заработи в БРИДЖ режим, но от БТК и неискат да чуят затова. А, пропуснах да ви кажа, че имам и рутер зад модема.
Някакви идеи?
Да допълня само, че като цяло съм доволен от предлаганата услуга, даже много. Добро и барзо обслужване на клиентите и в повечето време добър интернет.
Да, класическото решение ADSL модем + рутер си е истинското решение, обаче БТК ти дават ADSL модем [size=14px]с вграден калпав рутер [/size] и ти се принуждаваш да сложиш допълнителен рутер за да можеш да си го управляваш и .... нещата се скапват.
Всичко това се прави за да се купуват по-скъпите услуги на БТК - я* бизнес, я наета линия. То ако можеше с 256 безкрай да захраниш половин квартал - то БТК от какво ще се храни.....
Защо да се скапват нещата от втория рутер? А и в случая нестава вапрос за печалбарство. В нашето градче повечето хора работят за по една минимална заплата или малко над нея. Не всеки може да отдели по 40 кинта на месец за нет.
Никой не се опитва да се прави на провайдър, но и неможе един човек да стои на модема денонощно и да го рестартира.
emos, благодаря за линковете, но това са елемантарни неща. От две години поддържам тази мрежичка и съм наясно че без тези основни неща работите нестават. С други думи - отдавна е направено.
... коригирах си предишния постинг
Варненци да си рестартират модемите и да докладват за промени ;)
И за останалите важи същото :cowboy: :2guns:
Какви промени очакваш? Нищо различно не забелязах, от Стара Загора съм.
Иначе поне от една седмица модема е настроен на 1024/256 upload/download, преди беше на 384/128.
Доста хора писаха, че вече са пуснати на новите скорости, включително такива от Стара Загора :)
Но номера става само след рестартиране на модема, а разни юнаци, които по 30 дена не рестартват модема, няма да са доволни от 30 проспани дни ;)
e добре рестарт рестарт ама нищо не се промени , все същите скорости , при теб след рестарт сменили се скороста Pa3KaTaH
Едва преди 6 часа си подадох документите,
в хардуербг много хора са писали, че след рестарт са на новите скорости, от Плевен, Стара Загора, София, Пловдив ...
Цитат:
Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
Едва преди 6 часа си подадох документите,
в хардуербг много хора са писали, че след рестарт са на новите скорости, от Плевен, Стара Загора, София, Пловдив ...
мда прочетох , навсякъде другаде , но не и тези които са от варна , във варна никой не се е похвалил с новите скорости , иначе от там прочетох за рестарта , рестартирах и нищо не се промени
Айде да се похваля - току-що рестартирах модема (за кой ли път вече) и познайте какво - вече съм на новите скорости. :yahoo: :yahoo: :yahoo:
От Стара Загора съм - бях подал заявлението още сряда миналата седмица и ето днес във вторник сутринта новите скорости са вече факт.
Айде да ни е честито, довечера запиването не ни мърда :Drinks:
Вече има и рапортуван Варналия, 45 централа :)
от Варна съм и съм на новата скорост от 1.11, досега се държи доста сносно, не съм забелязал downtime и поддържа скоростта* :grin:, промяната в скоростта настъпи 2-3 часа след подаване на формуляра
а централата е....37