Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 69

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не си разбрал какво точно искам да кажа. Или не си чел внимателно, или не съм се изразил достатъчно ясно. Както и да е - тая тема е от типа "Кучето лае, а кервана си върви"...

<div align="right">Originally posted by Ghost*-*30/01/2005*:* 14:27:28</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

То май наистина не се разбра какво точно искаш да кажеш. [:D]

Нека да се поставим на мястото на БТК:

Ако ти си собственик на каналната мрежа, предлагаш мрежови услуги и печелиш по-добре от тях отколкото от наема като я даваш на конкуренцията си как би постъпил?

Ами логичния отговор е: ще се постарая със всички законови начини да го изгоня. И те са намерили начина:

1. Предлагаш добра услуга на нормална цена

2. Изкарваш всички кабели, които са под земята незаконно

3. Чакаш търпеливо тия, дето имат договори да им изтече срока и не ги подновяваш.

Ами те това и правят!

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Нека да се поставим на мястото на БТК:

Ако ти си собственик на каналната мрежа, предлагаш мрежови услуги и печелиш по-добре от тях отколкото от наема като я даваш на конкуренцията си как би постъпил?

Ами логичния отговор е: ще се постарая със всички законови начини да го изгоня. И те са намерили начина:

1. Предлагаш добра услуга на нормална цена

2. Изкарваш всички кабели, които са под земята незаконно

3. Чакаш търпеливо тия, дето имат договори да им изтече срока и не ги подновяваш.

Ами те това и правят!

<div align="right">Originally posted by Lupus*-*30/01/2005*:* 15:19:47</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не е виновен този който яде баницата, а този който му я дава!

Затова трябва, и ще има още дълго "български чадър"!

4. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Прав си, всеки би постъпил така ако е на мястото на БТК (това Б вече не ми е ясно какво е), но идеята е друга:

"Не е луд този, който яде зелника, а този който му го дава."

Каква е идеята от смяната на един монопол от държавен на частен?

Да не би държавата или потребителите да печелят от това?

Единствената изгода е за управляващите, които така си закърпват бюджета и отчитат някаква дейност.

Трябваше да се създадат условия за разбиване на тоя монопол, когато беше държавен. А не сега да се чудят как да се измъкнат от ситуацията - дали паралелни канали да се копаят за други телекомуникационни оператори, дали да се прави второ БТК за нуждите на армията и Гражданска защита, и т.н. Защото сегашните собственици ще си защитават интересите, и всички опити за вмешателство в работата им ще завършват в съда, а там кога и как ще се решат нещата...

5. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Общо взето, където има много пари само мошеници или монополисти се навъждат и няма оттърване от тях. ХоумЛан явно са си правили сметката да им ползват шахтите и да не ги закачат за пари за достъп до Датата (както искат от всички други ЛАН доставчици), но ... Иначе БТК достъпа до момента е без конкуренция като цена/качество.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

<font color="blue">//ОФФ</font id="blue">

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Прав си, всеки би постъпил така ако е на мястото на БТК (това Б вече не ми е ясно какво е), но идеята е друга:

"Не е луд този, който яде зелника, а този който му го дава."

Каква е идеята от смяната на един монопол от държавен на частен?

Да не би държавата или потребителите да печелят от това?

Единствената изгода е за управляващите, които така си закърпват бюджета и отчитат някаква дейност.

Трябваше да се създадат условия за разбиване на тоя монопол, когато беше държавен. А не сега да се чудят как да се измъкнат от ситуацията - дали паралелни канали да се копаят за други телекомуникационни оператори, дали да се прави второ БТК за нуждите на армията и Гражданска защита, и т.н. Защото сегашните собственици ще си защитават интересите, и всички опити за вмешателство в работата им ще завършват в съда, а там кога и как ще се решат нещата...

<div align="right">Originally posted by etg*-*30/01/2005*:* 16:26:39</div id="right">

Това имах предвид и аз. А "...(това Б вече не ми е ясно какво е) ...", ако се отнася до "български чадър" - пусни едно търсене за Георги Марков []

7. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Когато почнах да пиша твоето съобщение още го нямаше, но се отплеснах по телефона, затова и малко се повтаряме. За "Б"-то имам предвид това от БТК.

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

"Б" като "Бивша Българска" ТК[:D]

10. Тук е от
    Sep 2003

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

В тази страна накрай Европа пазара на Интернет се развива закономерно. Закономерно бавно. Как с лан мрежи ще продаваш Интернет, бе! Лошото е, че това е българския и руски заместител. За да стане по-бързо и качествено, някой отвън трябва да го реши и кадърния български политик да каже $да$. Да, ама това няма да стане лесно. Пример: японка фирма иска да построи метро в София. Не, не искаме! Трийсет и две години след това имаме "подземен трамвай". В една единствена линия! И сме горди! Не плюйте кварталните лан сергии, те не са номер 1 нито номер 2. Интернета е аналог на целия ни живот - мизерен, но за сметка на това скъп.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Е добре след като прочетох темата съм в пълно неведение за какъв изобщо ви е проблема - БТК отрязала кабелите на ГОЛЕМИТЕ лан-ове - ами нормално но не и лощо за никой- големите лан-ове отдавна не продоставят качествена услуга пък и всичко си е законно истината е в малките лан-ове а пък и вие в София сте почти 100% независими от БТК изобщо защо си чешете езиците - вижте останалата част от България - там всичко ще не ще минава на 100% през БТК и там е голямото рязане на глави - вижте такива ниски цени като в София за интернет в цяла Европа няма бъдете сигурни но и толкова високи като в останалата част от БГ няма също никъде - вижте София не е България а една малка част от нея - при положението вмомента пък и като гледам накаде се развиват нещата при вас винаги ще може да се предостави ЕВТИН и БЪРЗ нет каквото и да прави БТК - пък и има конкуренция - всеки може да вземе един сателит за външния - БГ пиъринг от кадето и да е то и без това е БЕЗПЛАТЕН и да пуска на квартала нет още не съм чул да режат междублоковите кабели.

12. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Малко си противоречеиш.

Те пускат бърз пииринг. Това не е НЕТ, а голямата мрежа.Като почнат да пускат от 512 kbps нагоре международен за крайния потребител, тогава ще си говориме кое е бързо и къде е първоизточника!

13. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Може и да е Пиъринг но тук се плащат трицифрени суми за такава скорост и това е точно заради това че всичко минава през трасетата на БТК - това е истинското рязане на глави !! да продаваш безплатно нещо за много пари - абе изобщо много сбъркаха че я продадоха БТК за такава ниска цена направо нищожна като се има предвид за какви печалби става въпрос ..

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Offff - само едно мога да кажа

тия от ДАТА бг си търсят огромни проблеми

Ако аз бях юрист на БТК и да видя горепосоченото съобщение на ДАТА .БГ - ами щях да пусна иска за клежета и обида - и 100% щях да спечеля - а сега съм сигурен че датата скоро няма да полу4ат лиценз

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Няколко думи по топика.

Когато официално падна монопола на БТК в средите на интернет доставчиците настъпи бурна радост. Когато БТК пусна ДСЛ-ите първоначално доста алнаджии се бяхме уплашили от цените, след това се оказа че качеството е по-ниско от нашето та се поуспокоихме малко... Та паднал е вече монопола, 2007-ма година наближава, ние сме понатрупали някой друг лев който искаме да инвестираме в инфраструктура, легализирали сме си бизнеса - имаме фирми, офиси, издаваме документи и официалните ни приходи са почти толкова високи колкото реалните [:D] Всичко това е чудесно... Та решаваме - БТК по закон са задължени да ни предоставят инфраструктурата си под наем, една 30-чифтова оптика вече е кинта и пейсет метъра айде да опъваме по шахтите. След което какво се оказва господа съдебни заседатели? По закон монополиста е задължен да ни предоставя шахтите си, но само при положение че:

1. Има свободни тръби (правилото е една тръба - един кабел).

2. Свободните тръби са не по-малко от 10% от наличните.

3. От там не минават суперхиперсекретните жици на бат' Бойко или някой от бранша.

След едиколко си месечно мълчание, при работа по балкански принцип - задействат се шуреите, баджанаците, стринките, братовчедите, комшиите и изобщо всичко що е познато и има нещо общо с телекома, ако имаш късмет получаваш отговор че няма техническа възможност, ако нямаш получаваш една дивна тишина.

Колегите от Орбител пък имаха благородното желание да се захванат с телефония. Като им видях цените бях много приятно изненадан, щяха да вкарат един голям кралимарковски *** в съответното място на монополиста. Всички бяха много щастливи допреди да се обяви цената от 34 лева месечно за наем на телефонен чифт до краен клиент

Отмяна на монопола ли? Е искам и на мен така да ми отнемат монопола, не че имам монопол върху нещо де.

П.С. Дарк, много грешиш по въпроса за етернета като преносна среда. Етернета си е идеален, стига да се изгради като хората.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Първо искам да се извиня, че не открих темата веднага и благодаря на Dockera че ми я прати

- - - "БЛАГОДАРЯ" - - -

[:D][:D][:D]

И така, след като прочетох всички постове съм на мнение, че на всички е ясно че, БТК(или който и да било) ще се опита да прецака всички само и само да си прибере парите.

А колкото до спора който се разви "За" и "Против" LAN - достъп, да ви кажа честно не ми пука как ще влизам в нета, стига да е качествена връзката и да мога да си позволя цената.

[:P]Wellcome to Bulgaria[:P]

18. Тук е от
    Jan 2005

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Моето мнение е, че БТК предлагат услуга от ново поколение. В Европа това е най-разпространеният начин на достъп до интернет. За съжаление в България още явно не сме дорасли до това и затова всеки гледа как е по-евтино, а не по-качествено. Вярно е, че качеството струва скъпо, но който иска качествен интернет трябва да е готов да плаща. Още нещо: ethernet технологията не е предвидена за изграждане на мрежи разпростиращи се върху повече от 1 до 2 сгради. Съответно тя не е пригодна за предоставянето на интернет достъп на по-голяма територия. Затова има WAN и MAN.

Има една мисъл на Джон Кенеди: Не питай какво може да направи държавата за теб, а какво можеш да направиш ти за държавата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Рождена дата
    От Pitagorvd във форум Логически задачи
    Отговори: 5
    Последно: 02-01-11, 17:00
  2. Дата на инсталалация
    От vikata37 във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 31-12-07, 19:08
  3. поща в дата.бг и ОЕ
    От obshtinska_mishka във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 22-03-06, 14:35
  4. Вирус или гавра от страна на Win??
    От visible във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 21-07-04, 01:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе