Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 69

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2003

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

1во - Намалиха доунлоуда от дата.бг на 5кб/с , преживях го (ползвам повече форума и статистиките в тоя сайт)

2ро - Спряха изобщо доунлоуда , пак го преживях

3то - ВЕЧЕ И САЙТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТВОРИ !!!!

показва ми това съобщение :

Достъпа ви до сървърите и услугите на Data.BG ви е ограничен поради некоректно отношение (рязане на кабели) от страна на БТК към другите телекомуникационни оператори.

Имат ли право data.bg да спрат достъпа или отново са го направили заради конкуренцията на адсл !?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

От това което пише по-скоро датата са спрели достъпа на БТК.

А това че са си измислили някакво тъпо оправдание...

Ако питаш мен по-скоро са решили по примера на технолинк да искат пари за уарез. познай кога бтк ще им даде.

4. Тук е от
    Feb 2003

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Считай че е доказано. Днес на територията на Люлин са отрязани над 40 кабела, които без никакво разрешение са се намирали в шахти на БТК. Отрязаните кабели са на ХоумЛан - 3-ти микрорайон, Софийска Кабелна Компания, Аксел Нет, Люлин Нет и други. От утре акцията продължава в 4,5 и 6-ти микрорайони и във всички други квартали в които днес са нацепени още толкова оптики и са иззети незаконни муфи. Май края на лановете се задава icon_smile.gif или ако все пак БТК се съгласи да им отстъпи право срещу заплащане цените им ще се "нормализират" и ще надхвърлят тези на АДСЛ. Това е планирано от повече от година, но стана възможно чак сега, когато БТК е вече на практика частна и всички стари кадри в СТТС са подменени.[/b]

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

[b]Намерих това из нета, мисля че до някъде отговаря на въроса ...

Въпреки това не мога да определя кой има повече право бтк или дата.бг ... , но както винаги сме си били мизерници и гадняри в тая държава и отново тряя да се преебава другия ...

5. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Шахтите собственост ли са на БТК?

Homelan и другите доставчици имат ли право да ги ползват?

Бидейки вече частна компания, където безхаберието и безгрижието не са на мода, БТК е в правото си да се отръска от онези, които правят пари на неин гръб.

Homelan - "телекомуникационен оператор". Хайде не ме разсмивайте... [8)] [:D]

6. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Какво значи - да има повече право ?!?

Какво значи, някой да преебава друг, защото другия не си плаща. Що за абсурд ?

Ами да си плащат бе, що не си плащат, защо са незаконна там кабелите им, защо трябва някой да строи и да поддържа а останалите тъпи часници да са на принципа на кукувицата? От къв зор ?

Аман от простотии вече - те ни резнаха кабелите, ние ще им спрем сървърите.

Дай си ми количките, на ти си куклите ....

Имат ли право data.bg да спрат достъпа или отново са го направили заради конкуренцията на адсл !?

Ти преди да плюеш, четеш ли въобще []

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

А на мен ми е интересно, при приватизацията на БТК дали шахтите и подземните комуникации са включени в оценката и на каква цена ? И ако не са, новите собственици ще плащат ли наем на общините като собственици на публичната инфраструктура ? Само се питам, знам, че няма кой да ми отговори...

8.  

9. Тук е от
    Feb 2003

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Ти преди да плюеш, четеш ли въобще []

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Както виждаш написал сам в долното мнение, че съм получил почти отговор на въпроса

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Cat...=5&part=1&vc=1

Ето доста информация по случилото се , въпреки всичко не може да се определи отново дали бтк имат право да отрежат фтп кабелите на кабеларките или не ....

10. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

99.99% че СА собственост и влизат в сделката

Все едно, метрото като го приватизират и да плаща наем за релсите

В София незнам как е, но мисля, че из провинцията е време, локалните мрежови доставчици, да спрат да вземат по 20 лева за 200МБ, да срещнат малко конкуренция и да започнат да предлагат качествана интернет услуга така както трябва.

На вас ви е лесно, 20 локални доставчика и давай яко нет, ама тук във Варна не е така за съжаление и тук си има доставчици ама падат глави, защо в крайна сметка липсва конкуренция. БТК за сега предлагат най-добрата и най-изгодната оферта - имайки предвид офертите тук из Варна. При нас за неограничен интернет с 30к., които ми дават БТК, тук се искат 3цифрени числа.

Та мисълта ми беше, дано да им се яви конкурент БТКто, че да се осъзнаят.

11. Тук е от
    Jan 2005

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Шахтите са собствено на БТК и който иска да ги ползва трябва да им плаща наем (някакви стотинки на метър, но вече не си спомням колко точно). Ползването им без сключен договор за наем с БТК е незаконно, затова мисля, че имат право да режат кабели колкото си искат (може пък да ги събират и после да ги ползват отново. Доколкото си спомням имаше наредба за доставчиците на интернет, че мрежите им трябвало да са подземни. Нали се сещате коя компания печели най-много от това - правилно БТК. Който не иска да плаща наем да си копае тунели и да си прави шахти, опа май затова трябват някакви разрешителни от съответната община мисля. Даа БТК ще режат кабели.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А на мен ми е интересно, при приватизацията на БТК дали шахтите и подземните комуникации са включени в оценката и на каква цена ? И ако не са, новите собственици ще плащат ли наем на общините като собственици на публичната инфраструктура ? Само се питам, знам, че няма кой да ми отговори...

<div align="right">Originally posted by Slero*-*29/01/2005*:* 12:34:23</div id="right">

Тоя въпрос и аз отдавна си го задавам, но отговор от тия дето продадоха БТК за жълти стотинки не чакай! Лошото е, че ще изпищят не само LAN операторите, но и кабелните телевизии. Има вече сигнали, че не дават разрешение за теглене на нови трасета.

13. Тук е от
    Jun 2004

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Помните ли както бяха предните избори какво ни обеща Царя? Каза, че ще ни оправи за 800 дни. И той верно не ни излъга оправи ни! Ама сега работата толко се затлачи, че чак до ушната мидичка ни влезна тая неговата политика. Попрегледах и аз закона дето ще влезе в сила и общо взето е така написан, че е доста невъзможен!!! Ще цитирам по памет - за да можеш да полагаш кабели ти трябва лиценз. За да получиш лиценз (демек да узакониш нещо) трябва подавайки молбата да имаш някакви изградени трасета които да обявиш и т.н. И той кръга се затваря. Единственото посилно което ми се видя в цялата работа е за преноса през разрешените честоти. Но и там след време ще стане мазало защото има доста физически ограничения на средата. Освен това най-интересното от цялката работа беше при инструкцията на КРС за подаване молба за лиценз. Там трябва да се опишат кабелите по стълбовете, сградите и дърветата ) Ако някой може да му хване края моля да заповяда. Предложение за подобен закон трябва да се внесе от един вид сдружение на операторите на подобни услуги. Друго яче не виждам нещата да станат

14.  

15. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Тоя въпрос и аз отдавна си го задавам, но отговор от тия дето продадоха БТК за жълти стотинки не чакай! Лошото е, че ще изпищят не само LAN операторите, но и кабелните телевизии. Има вече сигнали, че не дават разрешение за теглене на нови трасета.

<div align="right">Originally posted by Lupus*-*29/01/2005*:* 13:18:25</div id="right">

И по-добре че не дават. Ела да видиш как се унищожават улици без да се закопават после от нашите кабеларки. По точно от МУСТАНГ ТВ.

Никви нови трасета, преди да е 100% сигурно, че после на 100% ще си оправят простотиите дето са ги направили преди това.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

@Кайсо

Не ме разбра правилно! Не дават разрешения да се теглят нови трасета през съществуващата канална мрежа (която съм убеден, че не е само тяхна собственост!). Затова и колегите копаят и правят нови трасета. А да си оправят поразиите те са задължени по ЗУТ. Кмета ви си има цял отдел, който се занимава с тия неща. Има си и определение за така свършената работа - "хубава работа, ама циганска"[:D] ( Да ме прощават ромите - не визирам тях).

Само че, я си представи ако всеки далекосъобщителен оператор - кабелни телевизии, мрежи за пренос на данни и т.н. започнат по ред да копаят трасета какво ще стане??? А борбата за достъп до последната миля (и от тротоара до апартамента???) Колко LAN мрежи могат да си теглят кабелите през вертикалните щрангове в един блок едновременно, ако там вече са субмагистралите на три кабеларки? Тъпо!!!

17. Тук е от
    Dec 2004

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

Честно да си призная на мен като потребител изобщо не ми пука на кой от къде минават кабелите. Факт е вече че нямам достъп до дата.бг заради разни неуредени отношения между доставчици. И кой го отнася от цялата тая работа - ми пак потребителя естествено! Тоз неискал да плаща на ония и ония опердасва потребителя... С такова мислене не само ще влезем в европа ами чак от другата й страна ще идем ... жалко наистина замина си един free сървър

18. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Гавра на ДАТА.БГ с БТК !

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Колко LAN мрежи могат да си теглят кабелите през вертикалните щрангове в един блок едновременно, ако там вече са субмагистралите на три кабеларки? Тъпо!!!

<div align="right">Originally posted by Lupus - 29/01/2005 : 15:47:44</div id="right">

Николко, само дето на LAN мрежите така или иначе не им е работата да доставят интернет и ти го знаеш не по-зле от мен []

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Честно да си призная на мен като потребител изобщо не ми пука на кой от къде минават кабелите.

<div align="right">Originally posted by kaliobg - 29/01/2005 : 17:36:41</div id="right">

А би трябвало! Именно защото и на теб, и на няколко десетки хиляди човека не им пука, че между блоковете висят усукани двойки и по дърветата се люлеят суичове, сме свидетели на абсурдното развитие на българския ISP пазар като пряко следствие от непукизма на клиента. За да станем европейци, трябва да си повишим самочувствието като клиенти. А не да не ни пука откъде еди коя си кланица си взема месото, с което прави кренвиршите (например).

Нищо лично спрямо теб, разбира се. Просто размишлявам защо се стигна до тази ситуация.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Рождена дата
    От Pitagorvd във форум Логически задачи
    Отговори: 5
    Последно: 02-01-11, 16:00
  2. Дата на инсталалация
    От vikata37 във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 31-12-07, 18:08
  3. поща в дата.бг и ОЕ
    От obshtinska_mishka във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 22-03-06, 13:35
  4. Вирус или гавра от страна на Win??
    От visible във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 21-07-04, 00:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе