Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 18 от общо 18

Училищно радио във всяка стая - как?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Парите разбира се са определящ фактор, но нека разгледаме въпроса малко по-широко. Добре би било когато се прави нещо през 2005г. то да бъде авангардно, модерно и с бъдеще. Мисля че едно училище ще може да намери средства ( от спонсори, фирми, европейски програми ) много по-лесно за изграждане на сериозна комуникационна мрежа например със системите на Коринекс (лан, IP телефония, видео и т.н ) отколкото за "радиоточки"....понастоящем е стартирана програма от правителството за компютъризация на училищата и ако не тази година то през 2007 определено във всяка стая ще има поне един компютър. Затова помислете наистина добре и реализирайте нещо което е с бъдеще а не просто да се отчете дейност...Лично аз съм скептичен за приложението на т.н. "жично радио"....да приемем че утре то бъде изградено....кога ще излъчва ( през учебните часове едва ли някой преподавател ще иска да слуша фоново хит-парчета...учениците се задържат в класните стаи по-възможност минимално...остават само междучасията, но тогава настава една класическа ученическа врява, че въпросното радио няма да бъде чуто където и да е ) Тогава??!! Заслужава ли си парите и времето...

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@skynet,

Пролетното настроение е хубаво нещо, но предразполага към розови блянове...[8D]

Нека децата обаче стъпят на земята и да се опитат да реализират възможното...

IP радио звучи много авангардно, но е практически нереализуемо в едно българско училище ( някъде момчето спомена, че става дума за 400 класни стаи). Ти виждал ли си някъде IP радиоприемник? Ако го има - колко ли струва? Ами другото оборудване? Ами окабеляването? Представяш ли си изобщо как трябва да изглежда една такава система?

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

@Lupus - нещо не си ме разбрал правилно, а и никъде по-горе не съм споменавал IP радио, нещо повече, с предния си пост подставям под съмнение необходимостта и икономическата целесъобразност от "училищно радио", без значение IP ли е или не.

Мисълта ми беше и все още е такава, че ако някой ще инвестира някъде пари, без значение сумата и това дали са общински, училищни или частни пари, трябва да го прави с някакъв поглед в бъдещето. От друга страна нека не заблуждаваме човека, че 2-3000 лева ще го оправят за каквото и да е, ако сложиш една нула отзад може и да стане нещо

: пример:

1. за 400 стаи х поне 30 метра средно двупроводен кабел ( щото кабела ще следва чупки и коридори ) х 0.20лв за метър е само 2400 лв

2. + 400 контакта с ключ ( каквито и да са ) х минимум 2-2.50 е отгоре 1000 лв. Щото някой определено ще иска да може да изключва звука.

3. нека добавим и 400 широколентови говорителя каквито и да са по >10-на лева всеки ( да кажем автомобилни с декоративна решетка отпред - лесно се монтират в стена с леко издълбаване)- 4000 лв. ...

и само до тук - 7400 лв. минимум

другото сигурно знаеш колко струва...

Не се заяждам, но звучи несериозно в наши дни някой да пръсне >20к лева за апаратура със съмнителни ползи за училището и обучението на децата...виж една лан мрежа със всичките екстри си плаща инвестицията за години напред. Компютри много скоро ще има в училищата за всяка стая, така че инвестиция в тази посока си струва. Тогава вече можем да говорим за IP ( internet ) радио като решенията тук са стотици, например: http://www.drs2006.com/index.php

http://www.astreauxworld.com/index.p...d=62&Itemid=84

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 01-06-13, 11:09
  2. Отговори: 5
    Последно: 23-06-12, 09:18
  3. Отговори: 0
    Последно: 09-01-12, 21:52
  4. радио по LAN
    От Araiz във форум Технологии
    Отговори: 3
    Последно: 17-03-05, 00:03
  5. Радио по LAN?
    От saint056a във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 05-01-05, 14:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе