Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 24

I-mode - японска технология за мобилен достъп до Интернет

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2004

I-mode - японска технология за мобилен достъп до Интернет

Клетъчният оператор Globul ще стартира предлагането на i-mode услуги през своята мрежа на 18 септември, съобщиха от компанията. I-mode е японска технология за мобилен достъп до Интернет от клетъчни мрежи от второ поколение. Технологията се сочи за най-успешната мобилна Интернет услуга в света до този момент

Някои знае ли за какво става дума...?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2001

Re: I-mode - японска технология за мобилен достъп до Интернет

Въпроса е нужна ли е поддръжка на телефона на Imode и дали ще побългарят услугата като искат пари за трафик.Друг е въпроса,че Imode сайтове общо взето няма на фона на WAP сайтовете,които се увеличават в геометрична прогресия.Изобщо мисля,че много трудно могат да заинтересоват и най-ентусиазираните мобилни фенове.Това "Технологията се сочи за най-успешната мобилна Интернет услуга в света до този момент" е лъжа
    В Европа тази услуга никъде не се наложи - на места дори я спряха поради липса на интерес.

И все пак дано ни изненадат приятно ..

4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Струва ми се, че само някои телефони могат да се възползват от услугата. Т.е. който иска да я ползва, най-вероятно ще трябва да си купи някой NEC или Mitsubishi

5. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Не съм напълна запознат, но май не може да се сравнява i-mode с WAP ей така директно, все пак едното е цяла услуга, другото е протокол. i-mode не използва WML, а някакъв вариант на HTML директно, което май би ми допаднало повече ако сам разработчик

6. Тук е от
    Feb 2006

Re: I-mode - японска технология за мобилен достъп д&

Цитат Първоначално публикувано от stevebg
    Клетъчният оператор Globul ще стартира предлагането на i-mode услуги през своята мрежа на 18 септември, съобщиха от компанията. I-mode е японска технология за мобилен достъп до Интернет от клетъчни мрежи от второ поколение. Технологията се сочи за най-успешната мобилна Интернет услуга в света до този момент

Някои знае ли за какво става дума...?
    Да!

Най-накрая да го публикуват официално... аз съм ги запитал от една година какво става с техните ай-мод амбиции, а те си предаваха важности като не ми отговаряха!!!

... Интересно, кога ли ще обявят и че ще си сменят търговката марка на Cosmote?! Аз дори предполагах, че първо това, ще се случи... и после след като вече носят името на най-реномирания юго-източен мобилен оператор току-що ще извадят и ай-мод та да не изпуснат възможността да покажат колко са велики!

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Хората пуснаха и ще пускат HSDPA (нивото СЛЕД! UMTS) а Глобул ....

8.  

9. Тук е от
    Feb 2006

Re: I-mode - японска технология за мобилен достъп до

Цитат Първоначално публикувано от Nistel
    Въпроса е нужна ли е поддръжка на телефона на Imode и дали ще побългарят услугата като искат пари за трафик.Друг е въпроса,че Imode сайтове общо взето няма на фона на WAP сайтовете,които се увеличават в геометрична прогресия.Изобщо мисля,че много трудно могат да заинтересоват и най-ентусиазираните мобилни фенове.Това "Технологията се сочи за най-успешната мобилна Интернет услуга в света до този момент" е лъжа
    В Европа тази услуга никъде не се наложи - на места дори я спряха поради липса на интерес.

И все пак дано ни изненадат приятно ..
    Приателю! Като чета какви ги пишеш и се чудя, как някой от админите не ти е прекратил акаунта още!!!

1. Ами от какво да правят ревенюта ако не от трафик? Ти чувал ли си какви са моделите за предлагане на услугата в Япония, или в най-големия ай-мод пазар извън острова - ЮК. Ами явно не си. Взе да се поразровиш и да прочетеш малко от годишните репорти на ДоКоМо, че да не пишеш глупости тук.

2. Какво означава, че няма ай-мод сайтове на фона на ЛАП??? Къде ги няма тези сайтове? В България? По останлите ай-мод пазари? Отново не си в час. А как искаш да ги има в БУЛ като досега услугата не се е предлагала от никой!? Или как искаш да е имало дивълоперс за тях, като буквално този сегмент от пазара не е съществувал до момента? Продължаваме.

3. Не знам какво имаш предвид под мобилни фенове... но тук клоня да се съглася с теб до известна степен. Ако ай-мод се провали, или поне в първите месеци не покаже добри фигури, то това ще е 100% от лошата маркетингова пркатика, която Глобул упражняват. Ай-мод не се промоутва за една седмица!!! Още повече, не може да очакваш голям интерес от хората, които си нямат никаква представа от услугата!

4. ""Технологията се сочи за най-успешната мобилна Интернет услуга в света до този момент" е лъжа." Тук ще си спестя коментара, за да не те убидя наистина!!!!!

5. Моля те, кои са тези места в Европа, където са я спряли тази услуга??? Ще те черпя едно ако ме открехнеш! А за това, че никъде не се е наложила... не знам... но ще ти дам пример с ЮК отново където за около 3 месеца абонатите на ай-мод достигнаха 300 000!!! Мн скромно звучи нали. Само, че там големите играчи си разбират от бизнеса. Също така, в Германия за съжаление също вече 3 година не успява да се наложи, както и във Франция, Италия...ъх уви.

Цитат Първоначално публикувано от mitkko
    Не съм напълна запознат, но май не може да се сравнява i-mode с WAP ей така директно, все пак едното е цяла услуга, другото е протокол. i-mode не използва WML, а някакъв вариант на HTML директно, което май би ми допаднало повече ако сам разработчик
    Ами не си напълно запознат, но си много прав! Не може да сравняваш услуга с протокол... няма какво да се сравнява просто! Ай-мод използва собствен ай-мод протокол, който не е много различен от ЛАП, но е писан с идеята да е по-интернет ориентиран, т.е. да е сходствен с основните интернет протоколи. По този начин тенденцията за преминаването от десктоп интернет към мобайл бе упростена значително. И ето това направи ай-мод толкова популярен... и то още преди 7 години!

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

anotherbrother: та с какво тази услуга е толкова добра, колкото казваш? Признавам си че не съм запознат и сега не ми се търси.

С какво е по-добра от цитирания по-горе (от мен) HSDPA? Или UMTS? С по-висока скорост? Едва ли

11. Тук е от
    Feb 2006

Re: I-mode - японска технология за мобилен достъп д&

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    anotherbrother: та с какво тази услуга е толкова добра, колкото казваш? Признавам си че не съм запознат и сега не ми се търси.

С какво е по-добра от цитирания по-горе (от мен) HSDPA? Или UMTS? С по-висока скорост? Едва ли
    Приятел, ти знаеш ли какво имаш предвид като цитираш HSDPA и UMTS?

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Цитат Първоначално публикувано от anotherbrother
    ...Като чета какви ги пишеш и се чудя, как някой от админите не ти е прекратил акаунта още!!!
    В този форум няма подобна практика за прекратяване на акаунти, ...

Цитат Първоначално публикувано от anotherbrother

... за да не те уобидя наистина!!!!!

като цеитираш HSDPA и UMTS
    ...но за сметка на това се толерира писането на граматически правилен български език.

13. Тук е от
    Feb 2006

Re: I-mode - японска технология за мобилен достъп до

Ха-ха. Прочетете това:

http://www.globul.bg/bg/news.html?id=3981

Много интересно... каква ли е тази чудоватата услуга, за която ще се вдигне толкова шум

Цитат Първоначално публикувано от Slero
    В този форум няма подобна практика за прекратяване на акаунти, ...

...но за сметка на това се толерира писането на граматически правилен български език.
    Ахха. Администраторе, освен да ти пожелая мн здраве, друго не виждам какво да ти кажа...

//mod edit
    Не пускай последователни постове. Това противоречи на правилата на форума. Ползвай бутона "Редактирай".

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Освен да ти пожелая да напуснеш форума, защото явно ОСВЕН некомпетентен не си и на културното ниво?

Да много добре знам какво е HSDPA и UMTS защото това са водещите стандарти, а аз от такива се интересувам. И вярвам че съм малко по-запознат от теб с тях. Не успя да ми кажеш нищо, с което твоя любим i да е по-добър - евала.

А на рекламата на "стратосферата" се показва много ясно логото на imode

16. Тук е от
    Mar 2004

http://www.imode.bg/whatisimode.php

мда много хубаво звучи но..ще видим:-))

17. Тук е от
    Oct 2003

Значи искам и АЗ да кажа нещо за тази нова услуга на Globul.
    i-mode услугата може да се ползва в момента само като си закупиш GSM-апарат от Globul,
    а моделите са Motorola L6 i L7, i Samsung X400i те са със спецялно i-mode меню. Ггадно е защото само с тези тлефони може да се ползва i-mode.
    Трябва да се предложат и други модели от оператора за да има развитие. Мисля, че услугата хич не е лоша и ще допадне на младите хора.
    Активирането е безплатно на i-mode, плаща се трансвера на данни.

18. Тук е от
    Mar 2006

С две думи - вземи още пари от узера...

за тези дето нямат "и-боза" могат да се тестват със http://www.google.com/imode

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Скорост мобилен интернет Глобул 32 кб/с !!!
    От a.petlichkov във форум Поддръжка
    Отговори: 0
    Последно: 27-02-12, 22:15
  2. Достъп до интернет със SUSE10.2
    От ViK във форум Linux
    Отговори: 25
    Последно: 04-04-07, 11:08
  3. Отговори: 12
    Последно: 13-07-06, 01:59
  4. Ограничен Интернет достъп в LAN
    От skaishev във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 28-09-04, 13:55
  5. Отговори: 4
    Последно: 01-05-04, 16:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе