Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 29 от общо 29

M-Tel HomeBox: може ли (нормален) човек да следи трафика си?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: M-Tel HomeBox: може ли (нормален) човек да следи трафика си?

"проблемни" не бих казал. по-скоро във всички градове, които не са софия, adsl-ът доминира по напълно обясними причини - изграждането на оптика струва много, за да се започне току-така от нулата. най-смешното в случая е циничният подход "варна/пловдив/русе/.... е малък град, за да се изгражда оптика в него", сякаш има софийска lan-ка, която да покрива половин милион жители

а и да не говорим, че има МНОГО голяма разлика м/у условията на бтк и на м(ен)тел. къде ще сравняваш неограничен трафик на 4Mbит с 5 гиги.....

P.S. опитвам се да си представя причините за изнервянето ти от нет, който наистина върви на 4Mbit по време на браузване... освен ако не говорим за някаква малоумно тежка флаш страница, не виждам кое би се опряло на 480kb/s...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Браузването и със 8 мбита може да е ужасно, като ти се преебава DNS-а, както доста често ставаше с БТК по едно време. Сега не знам как е, защото отдавна ползвам OpenDNS.

Иначе в по-малките и по-далечни от София градове, повечето от ЛАН-ките трудно ще изградят качествени подземни оптични мрежи, защото това е свързано с много средства, а повечето от тях са тръгнали я от някой клуб, я от нещо подобно и до голяма степен разчитат на приходите от мрежата им. За година и половина на БТК имам едно прекъсване от два дена - за късмет се падна точно на нова година, нашият DSLAM се беше преебал нещо, а ремонтната група вместо да го оправи, остави половината град без интернет. На 3-и януари вече имаше нет. Единствено ме дразнят краткотрайните спирания - напоследък около веднъж-два пъти дневно за около 20-30 секунди, предполагам че някъде нещо рестартират, но идеално щастие няма. Плащал съм доста време по няколкостотин долара месечно за "гарантиран" интернет, който нямаше нищо общо като качество (дори и с ограниченията по конекции и по-малък ъплоад) с "негарантираният" АДСЛ, и много добре знам за какво става дума. ADSL-ите имат още кусури за дялкане, но като цяло ако човек иска интернет, а не някакви локални залъгалки, са за предпочитане. Говоря за "провинцията", разбира се, не за София.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    по-скоро във всички градове, които не са софия, adsl-ът доминира по напълно обясними причини - изграждането на оптика струва много, за да се започне току-така от нулата.
    Аз не съм от София, но на страницата на моят кабелен оператор пише ""В момента фирмата има изградени хибридни оптично-медни гигабитови ЛАН мрежи".

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    P.S. опитвам се да си представя причините за изнервянето ти от нет, който наистина върви на 4Mbit по време на браузване... освен ако не говорим за някаква малоумно тежка флаш страница, не виждам кое би се опряло на 480kb/s...
    Друго имах предвид - значи аз плащам такса 25 лв/мес и браузвам с около 8Mbit, а сега след нова година даже в сайта на фирмата пише, че скоростите са 12Mbit за същата цена и това особено се усеща при торенти. Та мисълта ми беше, че аз за 25 лв/месец има скорост от поне 8Mbit, докато за 25 лв/месец скоростта от БТК е в пъти по-малка, освен това към БТК и МТел се свързваш с договор, докато към моя доставчик съм на безсрочен договор, който може да бъде прекъснат по всяко време, освен това например лятото ако ме няма мога да си спра нета и есента пак да си го възобновя без никакви санкции. За това, поне за мен, и за моят град БТК не струва. Когато и при тях направят 25 лв/мес за 8Mbit скорост тогава ще ги призная, да не забравям и договорите. Освен това аз за тея 25 лв имам достатъчна скорост и да гледам качествена телевизия онлайн, докато с БТК пак казвам за 25 лв ще се гръмна докато извърша същите дейности. Вероятно в другите градове е по-различно, както казваш и не го отричам.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Е па кажи го кое тоя град де......

6. Member
    Тук е от
    Jul 2007

100 км южно от софето http://www.cisbg.com/

7. Тук е от
    Dec 2007

10 мегабита БГ пиър. дай да видим навън кво се случва.
    стрийма на iptv.bg която гледаш е 2.1 мегабита. не виждам проблем и на ADSL да върви. Въпроса е че БТК не са луди да плащат на външна фирма като си имат отдели развитие и разработки които трябва до няколко месеца да стартират ip телевизия и предполагам triple play.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Според мен, някой много здраво е оплескал рекламата на тази услуга.
    При сегашните и цени, тая услуга е подходяща (и то много подходяща) само за служебни цели при мобилни хора с лаптопи и както каза hacked по-горе - "за разглеждане на уеб страници и четене на електронна поща".
    Подходяща е и за специализирани PDA устройства на шофьори на камиони и баничарки, които при всяко товарене-разтоварване, трябва в реално време да "снесат" информация до централния сървър за движението на стоката.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2007

@ hacked - Сбъркал си ме с Кюстендил, аз съм в Благоевград

Аз съм на офертата от 25 лв, единственото ограничение е, че трафикът е лимитиран на месец до 100 ГБ общ трафик, т.е. не е неограничен и ако доближиш да речем 90 ГБ трафик скоростите намалявата, но все пак къде са нашите 100 ГБ, къде са тези 5 ГБ на МТел Хоумбокс.
    Та казах недостатъците, а предимствата са, че съм на безсрочен договор и мога да го прекъсна например за 4 месеца и пак да го възобновя, а това при БТК и МТел не може да стане, също така за моите 25 лв/мес се вижда какво получавам, на БТК за 25 лв/месец мога да ползвам БТК АДСЛ 1024 Безкрай като съответно скоростта за даунлоуд е 1024 Kbps при подписан 2-годишен договор или мога да позлвам БТК Старт със скорост за даунлоуд 512 Kbps при 1-годишен договор. Какво става ако не съм доволен от връзката си - ами много просто, ще се прехвърля на тарифата от 40 лв с около 20mbit скорост, а за 38,99 лв и 1-год. договор от БТК ще ползвам БТК АДСЛ 2048 Безкрай или при 2-год. договор и 37,99 лв/мес ще ползвам БТК 4096 АДСЛ Безкрай. НЕ исках да излезе, че си рекламирам фирмата, но просто правя елементарни сравнения и те не са в полза нито на БТК, нито на МТел. А и да не забравя, кабелът, който ми е нужен моят доставчик ми го дава безплатно и не плащам никакви такси за инсталиране на интернет, докато при БТК се заплаща 35 лв за инсталиране + модем. Вярно, че инсталирането е лесно, но все пак не всички хора могат да го направят сами. Другият недостатък на нашата фирма е, че не покрива целия град, а само няколко квартала, в другите квартали има други ЛАН фирми и не всички от тях са на същото ниво и има и някои райони в града, където никоя ЛАН фирма няма мрежа и там искаш - не искаш ще се пуснеш на БТК или на МТел или на Уай Макс....А друг недостатък на моята фирма е, че малко са си прехвалили скоростите от снимката, която постнах по-горе, но все пак мога да кажа, че поне 75-80% от тези скорости са реални през повечето време, а дори и само 50% да бяха реални, то пак щеше да е по-изгодно от БТК в сравнение със съответните тарифи за 25 и 40 лв/мес.

11. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

@ MitkoS
    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Според мен, някой много здраво е оплескал рекламата на тази услуга.
    При сегашните и цени, тая услуга е подходяща (и то много подходяща) само за служебни цели при мобилни хора с лаптопи и както каза hacked по-горе - "за разглеждане на уеб страници и четене на електронна поща".
    Подходяща е и за специализирани PDA устройства на шофьори на камиони и баничарки, които при всяко товарене-разтоварване, трябва в реално време да "снесат" информация до централния сървър за движението на стоката.
    Tук е вярно първото изречение. Другите са неверни, защото услугата е закована към домашен адрес. При всяка промена трябва да се обаждаш и след това вече спрях да чета...

@ Stanley
    Има нещо гнило при доставчика ти. Не съм икономист, но щом и само няколко квартала покрива .... Колко са му клиентите, че колко приходи има от тях, а колко му са разходите за инфраструктура, за свързаност, за поддръжка, за заплати и осигуровки, за амортизации и режийни, да не говорим за реинвестиране...

Малка корекция - при БТК модемът е безплатен, както и при M-Tel - хоумбокса

12. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от emos
    @ Stanley
    Има нещо гнило при доставчика ти. Не съм икономист, но щом и само няколко квартала покрива .... Колко са му клиентите, че колко приходи има от тях, а колко му са разходите за инфраструктура, за свързаност, за поддръжка, за заплати и осигуровки, за амортизации и режийни, да не говорим за реинвестиране...
    Доставчикът ми е cisbg - софийска фирма, която освен в София доставя интернет в Благоевград, Кюстендил, Разлог, Сандански, Самоков, Гоце Делчев - на практика София + повечето "големи" градове от Югозапада. Дали имат печалба и каква не мога да кажа, а що се касае до Благоевград фирмата покрива 4 квартала, но тези 4 квартала са с население около 1/3 от целия град,ако не и повече. Не знам само от Благоевград дали имат сметка, но виждаш, че фирмата се е разпростряла в почти целия Югозапад, така, че явно имат сметка като цяло. В интерес на истинатав началото, когато си пуснах нета фирмата си беше благоевградска, но беше закупена след време от cisbg, съответно след още няколко месеца се подмени мрежата и се повишиха скоростите и така, а и предполагам знаеш, че оптиката помага за по-високи скорости. А относно фирмата те уверявам, че всеки път като си плащам таксата ми издават фактура, освен това си заплащаме и IP-та веднъж годишно, така че явно не е толкова съмнителна работата. Данъчните ще кажат

За справка в Благоевград оперират от края на 2006 год., а през 1999 год. са започнали в София.

Но стига с оффтопика, темата е за МТел Хоумбокс и по темата пак казвам, че мене не ме устройва.

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от emos

@ MitkoS
    Tук е вярно първото изречение. Другите са неверни, защото услугата е закована към домашен адрес. При всяка промена трябва да се обаждаш и след това вече спрях да чета...
    Объркал съм услугите,
    прощавайте.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Stanley
    @ hacked - Сбъркал си ме с Кюстендил, аз съм в Благоевград
    не виждам да съм писал някъде град. както и да е. пусни един трейс до франфурт да видим откъде минава жицата дотам. скоро очаквам че и БТК ще приближат твоите скорости че много се задържаха на тия!!!

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Я гледайте тук за какъв трафик става дума, има-няма 11,000 паунда

17. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Re:M-Tel HomeBox: може ли (нормален) човек да следи трафика си?

И сега, година и кусур по-късно някой ще снесе ли информация от първа ръка как е homebox-a в момента, че се каня тия дни да взема един, а 1 година договор за тест не ме урежда
    Интересува ме стабилност и скорост на нета, намирам се в широкия център на Варна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. M-Tel HomeBox и безжичен рутер
    От nickzl във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 11-10-08, 23:13
  2. Отговори: 4
    Последно: 18-07-08, 18:18
  3. Отговори: 0
    Последно: 31-01-08, 19:59
  4. Среден/нормален размер на страница (кб)
    От Smurfa във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 20-08-07, 15:43
  5. Нормален и кондензиран печат в ДОС
    От cekuff във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 20-10-05, 13:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе