Здравейте!
Искам да попитам възможно ли е да увелича обхвата на wi - fi, за да мога да използвам връзката в целия дом. Устройство от сорта на рипийтър ще ми свърши ли работа или нещо друго? Давайте предложения.
Здравейте!
Искам да попитам възможно ли е да увелича обхвата на wi - fi, за да мога да използвам връзката в целия дом. Устройство от сорта на рипийтър ще ми свърши ли работа или нещо друго? Давайте предложения.
пробвай първо да смениш канала, иначе жица и хубав рутер към този.
+1 за рутер , но все пак кажи ой модел е да ти кажа дали да се хабиш времето с канали и тн.
Първо пробвай да донастроиш рутъра,аз лично моя го сложих на 9 канал, обхвата на b/g/n, и да ти кажа,вече и на долния етаж на къщата си ловя,както и около нея-радиуса е около 12-15 метра.
Инсталирай си програмката inSSIDer за да провериш на кои канали е най-чист ефира при теб. Има я и за Уиндоус и за Андроид inSSIDer 3.1.2.1 Download - TechSpot
huawei hg530
малко повечко инфо за тия настройки ако може.
Настройки може да правиш през браузера като прочетеш упътването към рутера.
Имам питане относно рипийтърите. Някъде четох, че намалявали скоростта наполовина. Вярно ли е това? И за скоростта от рутера ли се отнася това намаляване или за тази от рипийтъра? Означавал това, че от рутера сигнала ще бъде на 100%, а от рипийтъра на 50%?