Получих някакъв SMS от Виваком в който предлагат да тествам LTE+ мрежата им.Пуснали са го пробно в по-големите градове.Трябвало да ми изпише на телефона LTE+ , но така и не видях такъв надпис.Знаете ли нещо по въпроса?
Ето и самото съобщение:
![]()
Получих някакъв SMS от Виваком в който предлагат да тествам LTE+ мрежата им.Пуснали са го пробно в по-големите градове.Трябвало да ми изпише на телефона LTE+ , но така и не видях такъв надпис.Знаете ли нещо по въпроса?
Ето и самото съобщение:
![]()
Този пост е редактиран от Caesar; 21-04-18 в 00:05.
Предполагам, че телефона ти трябва да има 4G+/4.5G или LTE+/LTE-A(Advanced) и да си свързан към такава клетка на оператора... Моя Xiaomi MI5 го подържа, но в нашия град няма покритие за сега. Този протокол, позволява на оператора да комбинира няколко канала, с което се постига по-висока скорост на трансфер на данните..
Ето списък на моделите от различни марки, които поддържат LTE Advanced https://en.m.wikipedia.org/wiki/List...h_LTE_Advanced
Този пост е редактиран от nikolov333; 21-04-18 в 04:01.
Това е от днес в Района на мола в Ст.Загора..75/31Mbps Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test това ми се струва, че е около максимума.. иначе средно е download 50/upload30..
Този пост е редактиран от nikolov333; 21-04-18 в 17:43.
Ъъъъ, iPhone X както и останалите айфони показват 4G+(LTE-Advance е другото име което се ползва по света) мрежите със знак LTE или 4G. Не знам да имат икона 4G+. Максималната скорост при 4G+ (Cat 6) е около 300 мегабита.
Моя е сат12 и не вдига повече от 75Mbps при даунлоад .. явно толкова си могат операторите, а на иконата, за покритието ми е 4G+..