Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Тонколони

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2007

Тонколони

Какви тонколони ще ми препоръчате за този ресивър SONY STR DG500.
    Предимно за филми ще се ползват. С или без субуфер. До 600 лева. Знам че паричките са малко ама няма как. Някакви по добри идеи от това http://www.electron.bg/product_info....om=400&pto=600

2.  

3. Тук е от
    May 2006

Re: Тонколони

Препоръчвам : http://www.av-trade.ru/descr1660.htm
    Свирят повече от добре за парите си. Продават се в Техномаркет за 429 лв.
    С добра чувствителност са и се сработват много добре с рисийвъри Сони.
    С остатъка до 600 лв си вземи и Суб продаващ се отделно от комплекта .
    А и щом ще се ползват изключителнуферо за кино, субканала е повече от задължителен.
    Без суб, 1/2 от звуковите ефекти не ги чуваш

Успех в избора !

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Velocyraptor
    Препоръчвам : http://www.av-trade.ru/descr1660.htm
    Свирят повече от добре за парите си. Продават се в Техномаркет за 429 лв.
    С добра чувствителност са и се сработват много добре с рисийвъри Сони.
    С остатъка до 600 лв си вземи и суббуфера продаващ се отделно от комплекта .
    А и щом ще се ползват изключително за кино, субканала е повече от задължителен.
    Без суб, 1/2 от звуковите ефекти не ги чуваш

Успех в избора !
    Аз съм с такива и според мен си струват парите.Плюс това ELTAX и JAMO май един ги прави

5. Тук е от
    Feb 2007

Благодаря ви, а в кой техномаркет ги има?

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз лично ти препоръчвам сега или след време задължително да сложиш отделен бас щом ще гледаш предимно филми.
    Имал съм по-мощни колони от тези, с вграден 10" бас и пак издишаха на сериозните екшън моменти. По-изгодно е човек да си купи по-евтини колони и отдлен бас отколкото хубави предни колони, вадещи добър бас. Пак повтарям, това важи най-вече при гледане на филми.

7. Member Аватара на MoPcKu
    Тук е от
    May 2003
    Живее в
    Бургас

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Аз лично ти препоръчвам сега или след време задължително да сложиш отделен бас щом ще гледаш предимно филми.
    Имал съм по-мощни колони от тези, с вграден 10" бас и пак издишаха на сериозните екшън моменти. По-изгодно е човек да си купи по-евтини колони и отдлен бас отколкото хубави предни колони, вадещи добър бас. Пак повтарям, това важи най-вече при гледане на филми.
    Абсолютно си прав, колони без отделен буфер си е просто аудио система...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Цитат Първоначално публикувано от MoPcKu
    Абсолютно си прав, колони без отделен буфер си е просто аудио система...
    Буфер и аудио ?!

10. Тук е от
    May 2006

Crossblade
    Буфер и аудио ?!
    Започвам да си мисля, че просто обичаш да се заяждаш с хората и целта ти , далеч не е да помогнеш на някой с нещо

Какъв е проблема в аудиото с 5+1 канала, единия от които е СУБ ? Не звучи вярно ли ? Кой го казва ?
    Ами като записа е правен 5+1 канален, пак ли в стерео е по-добре ?
    Чувал ли си звучене на концерт на 6 канала ? Не мислиш ли, че с добри тонколони не звучи никак зле и атмосферата от самия концерт се предава много добре, отколкото в стерео ?
    По въпроса за СУБ-а - чувал ли си ,че състави използват СУБ-ове в обурудването си ? Мислиш ли, че професионалисти не знаят какво е AUDIO ?!
    Или пак си по-голям католик от Папата ?!

11. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

... суббуфера ...
    Опитай да намериш как се пише думичката на английски и пак обмисли тона си!
    Според мен забележката на CrossBlade е напълно уместна, иначе скоро всички ще пишем "уиндоЛс" и други подобни лайна.

12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Velocyraptor:

ползвай си колкото искаш subwoofers в аудиото ти, което вярвам ти харесва Разни хора, разни идеали, всеки има право да няма вкус, усет и знания.

Сега ми обясни къде БУФЕР има работа в каквото и да е аудио. Освен при streaming online например?

А тъй като се !@#$%^& с намесването на 5-7-8-13.1-2-3 системите за слушане на музика ?!??!? искам само да те попитам на кой концерт музикантите бяха пред и ЗАД теб ?!

Аз че се заяждам се заяждам, ама къде отиваш ти може би?

P.S.

приветствам те да ми покажеш скъпа свиреща hifi МУЗИКАЛНА система с subwoofer ... или пък с 6 колони

13. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Подкрепям CrossBlade ... 5+1 или 7+1 е много добро звучене ама за филми и игри. За всичко друго изглежда ефектно и .......много дефектно. И аз ползвам 5+1 канала , имам няколко DVD-Audio диска и няколко DTS Audio диска и звучат отвратително ...............чуваш пиано на предните колони а на задните се чуват цигулки и ти по средата ............... меко казано ми е странно ........Най се кефя на многоканалното звучене на DVD концерти. Е там наистина си в публиката и чуваш хора около теб каквото си е усещането и когато го гледаш наживо.

Ако спазват простото правило сцената да е пред теб а от задните колони да слушаш само отразеният звук и нещата които стават зад теб ще е супер.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Аз подкрепям CrossBlade без да ми е странно
    На концерт ходя не заради публиката.

16. Тук е от
    May 2006

myrshavija - Мерси за градивната критика, напълно прав си ! Ще коригирам грешката си !
    Друг е въпроса, че си разбрал "грешно" CrossBlade

CrossBlade
    ....всеки има право да няма вкус, усет и знания.
    Убеден съм, че вкусовете са ни различни, но не съм убеден, че нямам усет, както и знания.
    Ако погледнеш темата и въпроса на hunter79, ще видиш, че рисийвъра е многоканален и той се интересува за
    тонколони, които да използва именно с този...., същия..., многоканален рисийвър.
    Така че, надали има нужда от аудиофилски разсъждения - "Има ли Audio с Subwoofer" или "Стерео или нищо" или пък...." Fullrange над всичко" , а защо не и..."Многоканалните рисийвъри убиват звука".
    На въпроса ти за многоканална добрезвучаща и скъпа система отговарям елементарно : 6 бр. Jamo "Concert 8" + 1 бр. Jamo SUB 650. Звучат много добре и са скъпи.
    Както и на другото ти запитване : Суб-а има "работа" навсякъде, както за подобряване на звуковото поле в ниския диапазон, така понякога и само за "разтоварване" на тонколоните с цел по доброто им възпроизвеждане.
    искам само да те попитам на кой концерт музикантите бяха пред и ЗАД теб ?!
    Съгласен съм с теб, че има дискове с лош "мастеринг" - Стерео--->5+1
    Чуй някъде грамотно направени 5 или 6 канални записи на концерти и виж какво съм искал да кажа...!
    И аз съм чувал неграмотно направено стерео, но не слагам всичко под един знаменател ...

stenly
    ......Най се кефя на многоканалното звучене на DVD концерти. Е там наистина си в публиката и чуваш хора около теб каквото си е усещането и когато го гледаш наживо
    Това исках да кажа и аз, но останах неразбран....

Поздрави !

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    Ако спазват простото правило сцената да е пред теб а от задните колони да слушаш само отразеният звук и нещата които стават зад теб ще е супер.
    Доста от DVD концертите са точно така.

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

....
    Така че, надали има нужда от аудиофилски разсъждения - "Има ли Audio с Subwoofer" или "Стерео или нищо" или пък...." Fullrange над всичко" , а защо не и..."Многоканалните рисийвъри убиват звука".
    ...
    Правиш ли разлика между БУФЕР и SUBWOOFER. Аз правя. Я пак ми погледни първото мнение, за което ТИ се заяде. А в предното споменах за единствената роля на буфера, за която мога да се сетя.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. тонколони за пц 2 /2.1
    От get във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 03-01-12, 09:49
  2. Отговори: 6
    Последно: 27-12-11, 21:59
  3. Тонколони?
    От roki999 във форум Тонколони
    Отговори: 5
    Последно: 23-06-09, 10:48
  4. тонколони
    От ggbg във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 15-04-05, 13:02
  5. Тонколони 5.1
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 13-11-04, 17:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе