Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567
Резултати от 91 до 99 от общо 99

Избор на тонколони

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    223
    #91

    Re: Избор на тонколони

    Честито за колоните. Доколкото си спомням ти щеше да слушаш 5.1 и DTS, не само стерео, така че канали за biamping няма да ти останат, но поне biwiring можеш да пробваш.
    Лично аз загубих много време в проби, пък и пари за кабели, но не можах да постигна желания резултат с тези Бети (аз съм с 50).
    Имам предвид, че вече имах резултата от предишните колони, при които ефекта беше много положителен и това се опитвах да постигна и с тези, но не се получи. Предполагам, че има някаква разлика в топологията на окабеляване на филтъра или нещо друго, което пречи да се получи ефекта.
    Но ти си пробвай, може да имаш късмет или просто да ти харесва повече този вариант, разликата е достатъчна за размисъл.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #92

    Re: Избор на тонколони

    Ето малко теория - http://www.electroclub.info/article/biamping.htm .
    При bi-amping губиш 6 и 7 колона/при 7.1 включване/,но имаш отделно усилване на ниските и отделно на средите и високите.Има дори три-ампинг,но той изисква много сериозно оборудване и много познания,което за нормалният ползвател е ненужно.
    bewaring се отрича почти във всички форуми,тъй като не променя нищо от стандартното включване.
    П.С.Ето още малко инфо - http://www.real-audio.ru/content/art...p?article=2812

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    223
    #93

    Re: Избор на тонколони

    Много сте ми интересни като плеснете някакво мнение от форум, което трябва да се приеме като чистата истина.
    Ти n8852, пробвал ли си изобщо biwiring? И ако да, но не си направил разлика, дали това е наистина така, дали все пак не се променя звученето, нищо че ти не го чуваш?
    Ще ти дам само отправни точки за размисъл:
    - ползвайки различни кабели за ниските и средни/високите можеш да комбинираш различното звучене на отделни кабели, като се има предвид, че едни може са по-добри за високите, други за ниските честоти.
    - разликата, която в смешното изказване от руския форум не би трябвало да има, се състои в мястото на замасяване на отделните подфилтри - в стандартния случай това се прави в самия филтър вътре в колоната, докато при biwiring - при усилвателя, източника на сигнал.
    Не знам дали си правил филтри за колони или поне разглеждал качествени такива, но би трябвало да си забелязъл, че при най-добрите не се използват печатни платки или по-точно фолио за връзка между елементите, а изводите се запояват в точки (на принципа на възлите).
    Не ми се обяснява надълго, но влиянието на мястото за замасяване в звуковата техника е от голямо значение и понякога може да бъде ноухау за постигането на по-добрия резултат.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    26
    #94

    Re: Избор на тонколони

    Ами за биампа не знам, но bi-wire ще пробвам обезателно. Вариец ако имаш някакви съвети относно вързване и кабели ще са от полза, иначе то си го пише в книжката. Аз взех кабели Eagle, двойно усукани мед и сребро, 2Х1.5. Но като се има впредвид че дължината е по 2 метра мисля тази дебелина да не е важна. Ще пробвам през уикенда биуайр-а. Иначе сега ги пуснах и не звучат кат в магазина да ге. Баса ми липсва малко, но си го компенсирам с уфъра на Хармана. Предполагам, че ще трябва и малко с мястото да поекспериментирам. За подложка са гумени крачетата, ма ше ги обзаведа с по една гранитна плочка, тва поне не ми е проблем. Не знам от шпайкове дали има нужда.. Абе май Бета 50 щеше да е по-добре, разликата в цената е само 200 кинта. Ма са доста по-големи и трябва да се надуват, а при мене няма как. Като цяло на първо чете основно баса ми идва слаб и прекалено мек като че ли, но все пак се слушат сравнително тихо до -20, -10 максимум.

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    223
    #95

    Re: Избор на тонколони

    Не бързай, дай им време да се разработят малко, и при мен имаше подобни симптоми.
    Но като знам колко е трудно да се седи и чака, по-добре да направиш следната проба, поне ще минеш евтино.
    Има един кабел Proеl в магазините на Динакорд, струваше 2-3 лв. метъра. Вземаш от най-дебелия - 4кв.мм и го слагаш за басов, а този eagle за горната секция.
    Другото е да си определиш в кое положение на щепсела на усилвателя повече ти харесва - в едното басът е по-стегнат, в другото е с повече ниска среда.
    Разбира се пробвай и с позицирането, но остави място да "диша" фазоинвертора.
    Аз сложиш шпайковете върху едни подобни на жетони, но по-дебели месингови подложки, на които по средата имам чукната вдлъбнатина за да не бягат и ги поставих върху паркета като подложих под тях болкит.
    Абе занимавка си е, лека полека ще го догодиш.

  7. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #96

    Re: Избор на тонколони

    Като стана дума за кабелите, се сетих за нещо (малък офтопик) - ако може да се вярва на един пост от форума на Audioholics, при сляп тест се е оказало че няколко аудиофили не са успели да различат нито веднъж кабел за тонколони Monster 1000 от имповизиран кабел, направен от закачалка за дрехи! В интерес на истината, при същите условия е тестван пак Monster 1000 и обикновена медна жица, от 5 човека 2-а са успели да познаят кога свири Монстера - теста се е извършил 7 пъти.

    varieca, наистина ли успяваш да чуеш положението на щепсела? Не ме разбирай погрешно, не се заяждам, уважавам много мненията ти, а и не искам да се превръща тази тема като оная с посоките на кабелите в HWBG, но наистина ми стана много интересно като прочетох този пост.

    Onufrie, честито за придобивката.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #97

    Re: Избор на тонколони

    varieca ,
    Прав си, не съм пробвал biwiring.Затова моля колегата да си каже мнението.
    Ползвам bi-amping.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    90
    #98

    Re: Избор на тонколони

    Честно казано с цел да обидя някого мисля че в този форум трябва да се обсъждат по-човешки работи, а хората с вуду кабелите и златните уши могат да си ги обсъждат на спокойствие в някой специализиран форум за аудио маниаци.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #99

    Re: Избор на тонколони

    Цитат Първоначално публикувано от XpacTa
    Честно казано с цел да обидя някого мисля че в този форум трябва да се обсъждат по-човешки работи, а хората с вуду кабелите и златните уши могат да си ги обсъждат на спокойствие в някой специализиран форум за аудио маниаци.
    Честно казано с цел да обидя някого, мисля че хора които не са компетентни и такива които нямат какво да кажат е по-добре да не пишат ...

    ... А ти ако не можеш да направиш разлика между звука на два кабела или си глух, или нямаш необходимата техника. Проблема със сигурност не е в тези, които ги чуват ....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567

Подобни теми

  1. И Панасоник излизат на пазара на смартфон
    От granity във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 22-02-12, 12:59
  2. Продавам няколко Компонента за PC
    От Sinnerr във форум Приключили продажби
    Отговори: 0
    Последно: 31-01-12, 11:01
  3. Продава широкоекраннна 14 " матрица за лапm
    От Mr.TECHNO във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 01-01-11, 22:47
  4. Малко помощ за избор на фурна за вгражданk
    От presar във форум Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 06-02-10, 18:32
  5. Ето какво може един обикновен клокър
    От Mr.TECHNO във форум Овърклок
    Отговори: 16
    Последно: 07-09-07, 17:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе