Отговор: Моля препоръчайте аудио кабели
Не си чел предните страници с линковете , които съм дал за слепите тестове. Това с кабелите е факт, необорен до момента и случайно моето мнение е същото. Не съм го измислил това, проста физика е.И аз имам маркови кабели, купени преди време, не съм ги продал , защото не виждам кой ще ги купи.
https://www.head-fi.org/forums/sound-science.133/ четете !!!
И пак ти казвам - запомни го вече : аудио кабелите не пренасят никакъв сигнал , а ток !!! Що сте спали в 7-8-ми клас не знам.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
lazarus18
Направо се чудя как всичките тия усилватели без корекции/еквалайзер успяват да постигнат различен звук и характер...
Това, че някой няма опита или недочува изобщо не значи, че няма разлики.
Зачеркнахме кабелите, сега усилватели.
Давай си мнението и за даковете и колоните, че няма никакво значение и да затварям раздела.
Може и да е така, но в слепите тестове не могат да различат топ-модел от въшка при равни условия.
Даковете и колоните са друти теми, безмислено е да ги коментирам, но за мен колоните имат най-голямото значение за звука - там е финала на една аудио система. Там свършва "хубавия" кабел все пак.
Както казах , тази част от форума е предимно за фенове / нарочно не пиша лаици , да не се засегне някой/ и няма смисъл да се спори на това ниво. Всеки си има мнение, каквото и да е то.
Аудио кабелите пренасят аналогов електрически сигнал, носител на информация.
Пусни си звук от контакта, там също тече ток.
Как да разбера кое е+ и кое минус при този кабел?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...077843fc7a.jpg
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Цитат:
Gena_bs
Надписът обикновено е +.
Няма надпис освен стрелки с посока
Тъй, като кабел няма два цвята на изолацията/проводника. Харесваш този с буквите например за "+"
Цитат:
tek
Тъй, като кабел няма два цвята на изолацията/проводника. Харесваш този с буквите например за "+"
Този който е със стрелките има и черна непрекъсната линия. Дали ще е минус?
Цитат:
chorlavia
Този който е със стрелките има и черна непрекъсната линия. Дали ще е минус?
Няма значение това. Просто си харeсваш един, и го използваш за плюс или минус. С надписа е по добре да го "кръстиш" +.
За стрелките: спазвай посоката (от AVR-a към ОТ), щом има по две стрелки.
И аз това имах предвид, но колегата явно ме е разбрал погрешно!
Цитат:
Rakeem
Аудио кабелите пренасят аналогов електрически сигнал, носител на информация.
Пусни си звук от контакта, там също тече ток.
Можеш да си монтираш лампи на тонколоните вързани към говорителите - ще светят, особено ако надуеш усилвателя става като цветомузика. Не пишете излишно , че ви лъсват белите петна в образованието. Или просто някои хора са глупави, тънка е разликата между неграмотен и глупав.
Аудио кабелите у дома пренасят и дигитални сигнали. Тебе са те прекарали - само аналогови тоци .....
Иначе що не си включиш ресивъра в трифазен контакт на 380 волта , да му вдигнеш мощнокстта с 50 % поне. Големи разбирачи сте да пишете глупости.
Така е и с хороскопите, как в един път не чух " вашата зодия сте родени тъпанари " , а все хвалебствия. Затова и като ви се каже директно истината 50 % от хората се обиждат , вместо да се замислят и да се съгласят , че не винаги са прави те. Мен пък не ми дреме и не правя метани - като виждам , че пред мен е ограничен човек и не разбира нищо , просто му го казвам. Ако поумнее ще прочете нещо пък каквото му влезе в кухата тиква, като не иска - да стои неук.
Много ясно, че ще светят, но ще светят с ритъма на музиката, а откъде се появява този феномен, от единия ток ли, или от променливия ток с различни честоти, амплитуди и фази.
В случая резглеждаме електричеството като преносител на информация и тази информация може да бъде лесно замърсена от проводника.