Привет!
От няколко месеца ползваме у дома нов телевизор - 46 инчов "звяр".
С "качеството" на картината свикнахме. Позлвам основно булстаком - там на някои канали картината е добре, на други не толкоз. (добре, че има торенти с HD рипове, за да се разгърне потенциала на телевизора).
Тъй като звука от вградените в телевизора колони не е много хубав се замислям за свързването на ТВ с външни колони.
Въпроса е какви да бъдат външните колони?
Телевизора има "букса" за оптичен изход, но аз за съжаление нямам никакъв хардуер с такъв вход. Има ли смисъл да взема някакво домашно кино за 200-300-400 лева, само за да използвам опт. вход и две от колоните (защото сигнала от булстаком е "само" стерео).
Замислям се за смешното решение на проблема да си купя накакви сносни колонки 2+1 до около 100 лева и да ги свържа през изхода за слушалки. (това всъщност възможно ли е?)
Или да "посъбера" парички и да взема някакъв ресивер и колони? Туй последното най-малко ме блазни като идея, тъй като не съм сигурен, че качеството на звука от булстаком е достатъчно добро, за да го прекарвам през система с ресивер?
Вероятно от написаноито ви става ясно, че не съм много запознат с начините за изкарване на добър звук от ТВ, но пък за сметка на това имам желание за поправяне на проблема.
Моля за вашите коментари и предложения. Предварително благодаря на отзовалите се!!!