Здравейте! Има едни много стари колони Тонакс 10. Питането ми е дали е възможно да сменя говорителите с някакви по качествени и да ползвам кутиите или това е кауза пердута????? Ако има възможност да се получи нещо интересно чакам идеи?
Здравейте! Има едни много стари колони Тонакс 10. Питането ми е дали е възможно да сменя говорителите с някакви по качествени и да ползвам кутиите или това е кауза пердута????? Ако има възможност да се получи нещо интересно чакам идеи?
Много дълга сложна тема, най-краткият отговор е не. Ако си решил да влагаш пари в нови говорители единственият правилен избор е и нови кутии, иначе казано правиш си DIY ОТ. Еееее ако се хванеш да си правиш ОТ ще разбереш за какво става дума.
Така зададен въпроса, е ясно че няма да се правиш на дърводелец ....
Можеш да сложиш нови говорители. Просто влез на Vissokogovoriteli PLC, Blagoevgrad, Bulgaria , виж какви са говорителите на тези Тонакси. След тово отиваш във Визатон и вземаш подобни.
Истината обаче е, че ще ти излезе скъпо. Защото ще трябва и филтри да преправяш.
Във Визатон намерих само подобни на високочестотните говорители за другите ще трябва да поровя . Някъде другаде подобни места да ме насочите??? А и къде да търся филтри защото и там ми е мъгла???
От Конрад по каталог можеш да си поръчаш много и различни говорители на добра цена и с добро качество. Стига да имаш идея какво точно искаш да правиш и какъв резултат да постигнеш. Има и готови филтри...
Идеята ми е да ги заменя тези Българските говорители и филтри с такива със същите параметри но по качествени надявам се. Имах желание да си взема колони но по приличните втора употреба се указаха доста непосилни за мен финансово. За това се опитвам да ги подобря със минимално средства.
Ще проверя в конрад какво може да се намери.
Благодаря за предложенията....