Първоначално публикувано от
maimunata Благодаря на всички за съветите. Значи колоните ще са или Dali Zensor 3 или Dali Zensor 5. Кои според вас са по-добрия вариант, като се има предвид, че цената на по-евтиния модел + цената на стойките клони към цената на по-скъпите? Yamaha R-S300 подходящ ли е за тях? Също така, сте ми написали, че ще ми трябва и DAC. ...........................
Скоро ще разбереш, че всичко, което сега харесваш - няма да ти допада!!!! После, ще решеш, че е имало и по-добро и така до ... безкрай.
Но, по въпроса ! Според мен през 2015 година, цялата ти концепция от стерео ресивър - за да слушаш някакви 10-20 стерео FM радиостанции ... е Остаряла!
Отиди на варианта стерео усилвател и онлаин радио - Гутъл музика или Spotify.
Защо не отидеш и не чуеш NAD D 3020 ? Свири идеално за стая от 20 кв. м. , има DAC и го закачаш към компютъра - твоето решение за 850 лева /усилвател и дак/.
Още по-добре е NAD D 7050 - усилвател , ДАК, има безжична връзка и плейваш стотици песни от Spotify . Добавяш и радиостанции, закачаш компютъра и т.н. 1700 лева
Sonos Conec amp е доказано решение. Усилвател свързваш се със всички известни сървари за музика. Има изход за суб. 900 лева. Управлява се от всички устройства с Андроид или IOS. Добавяш колони по другите стаи /когато имаш пари/. Всеки в къщи слуша каквото си иска и където си иска.
Просто трябва един акаунт за 10 лева в някой от стримващите сървъри.
За какво ти е да теглиш музика ? Да я държиш на хард диск и да я слушаш някога. Има си музика в реално време. Прибираш се, пускаш от Смартфона каквото искаш. След това започваш да се преобличаш или да вечеряш. Другото е отживелица от 80-те /стая за стерео и мек стол/
ПП. Дано съм успял да ти променя концепията и да те предпазя от смяна на стерео конпонентите на всеки 10-12 месеца. За тонколоните после е лесно - отиваш и слушаш .....