Здравейте, моля да ми помогнете в избора на усилвател и колони за слушане на музика.
Прочетох доста теми и видях, че минимума като сума за това, което искам е 2000 лева. Аз мога да отделя двойно по-малко. Като цяло изобщо не съм претенциозен, а искам да взема нещо, което да е по-добро от сегашните ми колони Microlab за 70 лева. Източника ще е лаптоп (разполага с S/PDIF). Първоначално се бях насочил към Micro HiFi система, но след като чух такава система и я сравних с колони + усилвател се отказах. Тези дни ходих в Техномаркет и чух тези колони YAMAHA NS-50F (YAMAHA NS-50F BL :: Тонколони :: Тонколони :: Аудио системи :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria), както и YAMAHA NS-555(YAMAHA NS-555 BL :: Тонколони :: Тонколони :: Аудио системи :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria), свързани към рисийвър YAMAHA RX-V377 (YAMAHA RX-V377 BLACK :: Ресивъри :: Ресивъри :: Аудио системи :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria). Като цяло не направих никаква разлика между двете (което предполагам говори за нивото ми) и логично реших, че по-евтините (YAMAHA NS-50F) стават за мен. Въпреки, че чутата комбинация рисийвър + колони ми хареса много, четох че за музика е по-добре рисийвъра да е само стерео. Първоначално бях избрал този YAMAHA R-S300 (YAMAHA R-S300 BL :: Ресивъри :: Ресивъри :: Аудио системи :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria), но след като прочетох малко повече, стигнах до извода, че ще е слаб за тези колони и избрах този Onkyo TX-8020(Onkyo | TX-8020) (моля, поправете ме ако греша).
Не държа на изброените модели, а просто показвам кое е достатъчно за мене. Ако можете да ми предложите нещо друго, бих се радвал, но и ако изборените модели са технически съвместими също е ок.
Накратко това, което искам е следното:
- Стерео рисийвър (около 500 лева);
- 2 високи колони, които да сложа на пода (около 500 лева);
Не държа да са мощни, тъй като живея в блок и държа да са нови. Стаята в която ще ги сложа е около 20 квадрата.
Благодаря за отделеното време и Весели Празници!