Отговор: Избор на субче за стая
Извинявам се , линка ми е примерен, суба може да се намери с малко ровене за около 1000 лв, но си струва парите., ако се търси по размер моя е примерно 40 см дълбок и 36 широк , със страничен порт / Yamaha sw 300 / и цената му е под 1000 лв. Има варианти
https://www.amazon.de/SVS-SB-1000-Su...theater&sr=8-1
https://besthifistore.com/product/34...-ns-sw300.html
Пробвах го, изключително впечатлен съм, от това нещо, за тези квадрати даже е доста ако ще слушате музика, но за филми е много добре, даже и за по-голяма квадратура ще става.... бих казал, че го препоръчвам на всеки за тази цена. Хваща най-малката вибрацийка, и сега не знам дали просто се е улучила някава акустика в стаята, но най-малкото трептение го усещах или чувах, даже на моменти имаше плашети вибраций. Но за съжаление, днес го върнах :( все пак ако мога измисля някъде другаде да го вмъкна и да разместя малко нещата в стаята, бих си го взел. Та така продължавам с търсенето и евентуално пробване на други модели и марки... явно ще е по-бавно от колкото си мислеш. Ако все пак някой се натъкне на някоя 10-ка с исканите размери да пише, пък аз ще съобщавам от време на време дали съм пробвал или направо съм си оставил някой. Но все пак благодаря за бързите и точни отговори :thumbup
- - - - - - - - - -
И нещо много важно което забраих да кажа сайт-а от който го взех https://topaudiovideo.bg/, не плащат нито доставката нито връщането, тоест в момента съм около 70 лева вътрешно, заради този факт, и мисля ще никъде не пише че всичко е за сметка на клиент-а. Та представете си че нещото което сте взели, се окаже дефеткно.... ии то не само един път.
Сигурен бях, че ще останеш впечатлен от суба, за това ти казах да го послушаш и да не бързаш да го връщаш, като си мислех, че така ще се навиеш да си го оставиш, но явно тези размери много те бъркат.
Колко е дълбок този шкаф, принципно са над 40см.
Погледни DALI SUB E-12F
Стига да те устройват размерите/големината му
Както и Субуфер Monitor Audio Bronze W10
Иначе SVS субувете са си класика.
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
:)
по-назад ти бях дал 3 в нужния размер - първия гледам е на прИмоция при тия "юнаци" - https://besthifistore.com/product/31...fer-chift.html , ама нещо пак пробутват тънки номерца с обявена 12месеца гаранция и трябва да си добавиш по-голяма .:cool: ... и това при условие, че 2 годишната е минимална по закон в ЕС ...
Цитат:
tek
Погледни
DALI SUB E-12F Честотна лента 28 - 190Hz SPL - 112dB Честота на филтъра 40 - 120 Hz Тегло 14,7кг.
Стига да те устройват размерите/големината му
Както и
Субуфер Monitor Audio Bronze W10 30Hz |
Upper Frequency Limit | 40-120Hz (Variable Low Pass filter) |
12.9kg
Иначе SVS субувете са си класика.
Монитора има по-висока долна граница
от основните ми колони и като се има предвид , че всички лъжат .......едва ли е суб това нещо.
Колега до дивана ти виждам празни места, там не можеш ли да събереш суба ? Не е задължително да е отпред, то мястото му трудно се намира, но не е задължително да е фронтално. Като ще се разделяш с едни 1000 кинта гледай характеристиките не размерите. Трябва да е 22-24 хц долна граница / то под 20 е най-добре ама цената става ...... /.
https://www.avitel-bg.com/yamaha-ns-sw300 Честотна лента: 20 - 160Hz Цена с online поръчка: 719 лв. Тегло: 18kg
Цитат:
Rakeem
Сигурен бях, че ще останеш впечатлен от суба, за това ти казах да го послушаш и да не бързаш да го връщаш, като си мислех, че така ще се навиеш да си го оставиш, но явно тези размери много те бъркат.
Колко е дълбок този шкаф, принципно са над 40см.
Ами шкафа е около 41, само че между под-а и стените, има лайсна която е 1 см отделно не мога да го дам плътно защото кабелите, с които трябва да се върже суб-а, ще се смачкат и ми трябват едни 4-5 см за да може да не стърчи, че е супер грозно, и врата да има повече растояние да се отваря, че иначе едвам влиза един нормален човек, а от родата има доста големи хора и.... така :)
- - - - - - - - - -
Цитат:
Slusatel
Монитора има по-висока долна граница
от основните ми колони и като се има предвид , че всички лъжат .......едва ли е суб това нещо.
Колега до дивана ти виждам празни места, там не можеш ли да събереш суба ? Не е задължително да е отпред, то мястото му трудно се намира, но не е задължително да е фронтално. Като ще се разделяш с едни 1000 кинта гледай характеристиките не размерите. Трябва да е 22-24 хц долна граница / то под 20 е най-добре ама цената става ...... /.
https://www.avitel-bg.com/yamaha-ns-sw300 Честотна лента: 20 - 160Hz Цена с online поръчка: 719 лв. Тегло: 18kg
Ами само пробвах, когато е от някоя от страните на дивана, от тази от която е суб-а, се чува доста повече от колкото другата и ниските почти не ги няма, някъде до към 40 херца се чуват, и по-надолу се усещат от колкото да се чуват, поне със Polk Audio HTS 10 не е ок, иначе проблем-ите са са няколко, първо усилвателя ми се намира, под телевизора, и за да се прекара кабел до някоя от страните на дивана, трябва да мине през вратата(но не тази която е до "седалище на субуфера"), ами през другата и да обиколи почти цялата стая и стават над 10 метра кабел, ако трябва да се прекара до десния съраунд. Ако трябва да се прекара до левия, стават един около 17-19 метра и там всъщност има врата която е от кухненското, и е много неудобно когато не може да се отвори до край. Иначе ямахата си е бях харесал, и ако беше ,с размерите които ми трябва нямаше да правя тема :)
Цитат:
svetlio1
До колкото съм позлвал, подобни джаджи, точно тази не, съм забелязал че има закъснение при нея има ли такъв проблем :?
Почти всеки реномиран производител предлага вече подобни комплекти (а и събуфери с вградена безжична връзка) , така че явно закъснението е в приемливи граници , за да не влошава работата.
Предполагам в големите АВ форуми е разисквано доста и при интерес може да потърсиш там, но както е при теб с това разположение и нужда от много дълъг кабел - бих потърсил безжични варианти.
Клипа беше само илюстративен :)
Цитат:
svetlio1
Почти всеки реномиран производител предлага вече подобни комплекти (а и събуфери с вградена безжична връзка) , така че явно закъснението е в приемливи граници , за да не влошава работата.
Предполагам в големите АВ форуми е разисквано доста и при интерес може да потърсиш там, но както е при теб с това разположение и нужда от много дълъг кабел - бих потърсил безжични варианти.
Клипа беше само илюстративен :)
Мерси ще го имам предвид
Много добре ги проучи преди да купуваш, защото когато аз гледах за един приятел, нямаше нито един с предимно добри отзиви. Повечето бяха проблемни заради начина на комуникация между двата елемента. Имаше само един модел, който използваше различен метод на комуникация, но не си спомням детайли.
Да, трябва да провери как е комуникацията между станциите, че ползват различни - както е споменал и той някои ползват съвсем елементарни стари решения с меко казано компромисни резултати и чести проблеми :)
... аз по принцип не съм привърженик на безжичните решения в стационарни системи - ако е нещо да "хвърлиш" от телефона понякога за фон (или купон ;) ) - може , но иначе кабелчето .
п.п. w00x , какво стана със стерео усилвателя - интегрира ли го и какви са ти впечатленията ? :Drinks:
Цитат:
svetlio1
п.п. w00x , какво стана със стерео усилвателя - интегрира ли го и какви са ти впечатленията ? :Drinks:
Вчера цял ден съм размествал и закачал, защото реших да използвам момента да организирам и кабелите. Тръгна, но не ми остана време да правя калибрации с микрофона. Само вдигнах dB на предните 2 колони с +2, че бяха по-тихи.
В Събота направих един бърз тест между ресивера и усилвателя. Ресиверът в Direct режим с изключен суб, през Optical, а усилвателя през USB-то на вградения DAC.
И двете свързани към един и същи лаптоп. Използвах Spotify Premium.
Ами... МАЙ има разлика. Определено високите през стерео усилвателя са по-звънливи, отколкото през ресивера. Май и басът е по-отчетлив и "контролиран", но не мога да определя точно. Струва ми се, че слиза по-ниско и няма да имам никакъв проблем да слушам само на букшелф без субвуфера. Точно като мислех, че чувам голяма разлика, сменях тонколоните на другото устройство и чувах почти същото.
При първо слушане, мога да кажа, че има към ..... 20-30% подобрение. Не повече. Някак по-приятно ми беше да слушам през усилвателя обаче. Докато слушах през ресивера преди, постоянно намирах нещо, което ме дразнеше в звука и донастройвах. Не съм седял просто да слушам музиката. Повече седях в настройките.
А може просто да ИСКАМ да чуя разликата, защото дадох много пари за усилвател. :D
След като донастроя всичко в ресивера, ще си направя още тестове и сравнения. Не мисля обаче, че ще ми се занимава повече да местя тонколоните от усилвателя в ресивера. Това ми бяха А/Б тестовете. :) Затова повечето тестове ще са между DAC-овете на двете устройства.
Ще пиша в "моята тема" по-подробно.
Намерил си с какво да пуснеш тест сигнал. MP3 320 кб. Визирам Спотифай.