Здравейте искам да попитам дали може центъра да се постави над телевизора със стойка понеже няма място пред него
Здравейте искам да попитам дали може центъра да се постави над телевизора със стойка понеже няма място пред него
Може. Дори в някои случаи е по-добре да е над телевизора.![]()
Само да попитам със Дали Зенсор 7 съм но преди време не си взех центъра сега гледам са спрели серията и сега незнам какъв са купя
https://www.avitel-bg.com/dali-spekt...--2-way-centre
А тази става ли
- - - - - - - - - -
https://www.sony.bg/electronics/av-priemnitsi/str-dh550
Ако е оберона тези 4 ома дали няма да са му проблем
Това е усилвателя
Този пост е редактиран от gecata3667; 10-11-20 в 00:26.
Става, но Оберон-а се водят наследник на Zensor серията и би трябвало да е по-близо тонално до нея. Няма да е проблем за ресивъра.
На 4 ома няма да е добре за ресивъра. Изрично е написан диапазона отколко и доколко ома трябва да са колоните ( 6 ома - 16 ома). Не знам защо все трябва да се пренебрегват указанията. По-ниското съпротивление води до повече загряване на усилвателя, а в някои случаи и до включване на защитата.
Трябва ти център с минимален импеданс 6 ома. 8 ома ще е по-добре. Трябва и чувствителността му да е минимално 89 децибела, (90 ще е идеално) за да не е много приглушен спрямо фронталните колони, които са с 90 децибела. Накратко това са основните два параметъра, по които трябва да търсиш. Може и съвсем друга марка да е. Разлика в тембъра няма да усетиш, защото ресивърът ти ще изравни тонално колоните при микрофонната калибровка. Изпробвал съм го и те уверявам, че калибровката се справя доста добре с изравняване на звученето на различни марки ОТ.
Този пост е редактиран от Toncy; 10-11-20 в 02:14.
Вземай Spector Vocal-a, щом няма Zensor Vocal. Като си настрош/и нивата от ресийвъра, няма да усетиш разлика, че Spector-a е с по малка чувствителност от фронт тонколоните/OT.
Още повече, че и цената е добра сравнена с Oberon Vocal.
Всички препоръки са за колони от една марка и дори серия за предната линия и ДА, има значение и се усеща . Аз също доста време бях с различни център и основни (просто не се предлагаше център за тая серия) и разликата със сегашната ми съвпадаща (център-основни) е сериозна и лесно чуваема.
Може би си уцелил близко звучащи в твоя случай.