Здравейте,имам апартамент в една около 12 годишна панелна кооперация (да,има панелни кооперации на по 4 етажа с керемиден покрив).Откакто е построена кооперацията нищо не е правено по нея освен да се шпакловат стените и да се положи ел.инсталацията.Баща ми навремето натрупа сгур в две от стаите с идеята да прави замазката на пода от сгуробетон.
Та въпроса ми е удачно ли е замазката да е от този материал,по евтино ли ще ми излезе при положение,че имам сгурта складирана вече и какви са предимствата и недостатъците на този материал в сравнение с обикновенната замазка.
Трябва ли навсякъде да се сложи сгуробетон или има помещения,за които той не се препоръчва(баня или кухня да речем)?
Дебелината на замазката трябва да е голяма,зашото вече разбрахте,че се полага направо върху голия панел ,като трябва да покрие и положената ел.инсталация,която е на пода,сложена в пластмасови тръбички(не знам как се казват огъващите се тръбички,в които е сложен кабела).
Това е най-важния ми въпрос,но имам и още няколко,на които ако ми отговорите ще съм ви много благодарен!
На последния 4-ти етаж е апартамента,и отгоре са предвидени тавански стаи,които обаче не са изградени.Там където е комина има теч,който стига чак до пода на спалнята.Как да го изолирам,предполагам че влиза вода защото около комина не е уплътнен добре покрива?
И сега ако боядисам с латекс мястото,където е текла водата по стената(шпаклована е с гипс,като на една от стените отдолу има и вътрешна топлоизолация от стиропор) ще ибие ли петното върху латекса или латекса ще покрие петното безвъзвратно?