Резултати от 1 до 2 от общо 2

Замазка на пода от сгуробетон?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    24
    #1

    Замазка на пода от сгуробетон?

    Здравейте,имам апартамент в една около 12 годишна панелна кооперация (да,има панелни кооперации на по 4 етажа с керемиден покрив).Откакто е построена кооперацията нищо не е правено по нея освен да се шпакловат стените и да се положи ел.инсталацията.Баща ми навремето натрупа сгур в две от стаите с идеята да прави замазката на пода от сгуробетон.
    Та въпроса ми е удачно ли е замазката да е от този материал,по евтино ли ще ми излезе при положение,че имам сгурта складирана вече и какви са предимствата и недостатъците на този материал в сравнение с обикновенната замазка.
    Трябва ли навсякъде да се сложи сгуробетон или има помещения,за които той не се препоръчва(баня или кухня да речем)?
    Дебелината на замазката трябва да е голяма,зашото вече разбрахте,че се полага направо върху голия панел ,като трябва да покрие и положената ел.инсталация,която е на пода,сложена в пластмасови тръбички(не знам как се казват огъващите се тръбички,в които е сложен кабела).
    Това е най-важния ми въпрос,но имам и още няколко,на които ако ми отговорите ще съм ви много благодарен!
    На последния 4-ти етаж е апартамента,и отгоре са предвидени тавански стаи,които обаче не са изградени.Там където е комина има теч,който стига чак до пода на спалнята.Как да го изолирам,предполагам че влиза вода защото около комина не е уплътнен добре покрива?
    И сега ако боядисам с латекс мястото,където е текла водата по стената(шпаклована е с гипс,като на една от стените отдолу има и вътрешна топлоизолация от стиропор) ще ибие ли петното върху латекса или латекса ще покрие петното безвъзвратно?


  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #2

    Re: Замазка на пода от сгуробетон?

    А бе въпроса е неясно зададен,но ще ти отговоря според това, което разбрах.Не разбрах с коя настилка искаш да сравним сгуробетона и имаш ли я (другата). Иначе сгуробетона е много добър за целта, защото е лек, добър термо- и шумоизолатор и най-важно - че го имаш качен в апартамента. Бъркаш с цимент и вода и заливаш! Можеш да го слагаш навсякъде и колкото по-дебело, толкова по-добре. За хидроизолацията извикай майстор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 4
    Последно: 24-06-13, 22:03
  2. Profilo No Frost - теч на конденз по пода и вътре в него
    От Lazar във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 9
    Последно: 10-09-10, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе