Много досаден проблем. Кондензът се образува по стената между горната минусова камера и долната плюсова. Хладилникът е стар - около 16г, но е желателно да изкара докато се преместим в новото жилище . Предполагам, че с течение на времето изолацията между двете камери е загубила част от свойствата си, ама чак пък толкова . Най-важното че няма улей за улавяне на конденза и той се събира на дъното в една локва и после изтича през уплътнението на вратата. Количеството е доволно голямо. Така е може би от година-две. Отзад излиза някаква тръбичка в чинийката над компресора, ама тя е суха и мисля че не идва от хладилното отделение, а от с крития изпарител, който е при вентилатора предполагам. Освен това от няколко дни мотора на вентилатора издава много дразнещ стържещ шум. Тая сутрин го отворих и смазах втулките с тънко машинно масло. Звукът изчезна (не знам за колко време), ама ми направи впечатление, че няма никакво зацепване между оста на моторчето и самия вентилатор - просто оста се вкарва и толкова. Тя сега се смаза добре и не знам дали изобщо ще върти турбината - сцеплението се намали до минимум. Това нормално ли е или майстора който сменя вентилатора преди 2 години нещо е пропуснал?