Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Каква дървена дограма?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2008

Каква дървена дограма?

Здравейте,решил съм да си сменям дограмата и съм се спрял на дървена такава.Живея в Бургас,обаче си нямам представа от марките на дървените дограми.Ако може някои по-запознат да ми каже къде в града може да се купи такава дограма и каква марка.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Каква дървена дограма?

Виж какво ще ти предложат Карабулев ООД в Бургас офиса им бе на ул.цар Симеон 47 мисля.Щях да слагам от тяхната но вкрайна сметка сложих pvc-Дървото изсква подръжка-лакиране всяка година.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Не е вярно, че дървото иска лакиране всяка година. Вече съм няколко години с дървена дограма и не е мръднала. Тази ми е дограмата:
    http://www.stanev-bg.com/
    Цените им са много добри. Просто забравяш за конденза по дограмата. А ако ти се дават повече пари можеш от Меранти да си я поръчаш. Става много по-красива. Виждам, че в Бургас имат офис. Произвеждат и много хубави интериорни врати на цена без конкуренция, а качеството е много високо. Отиди в магазина им и разгледай мострите. За дограмата на Карабулев съм чувал, че е добра, но по-скъпа. Трябва да провериш. В никаъв случай не поръчвай дограма от фирма за която няма отзиви. При дървенат адограма много много тънкости и ако не са спазени дограмата се скапва.

5. Тук е от
    Mar 2008

Много ви благодаря за бурзите отговори.Ще проверя на място как са цените на 2-те фирми и ще решавам.Julian има ли някакви разлики между Меранти и другите видове дървесина?

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Разбира се, че има. Мерантито е широколистна дървесина с добри качетсва за дограма и ниска цена. Най-евтиното е иглолистан дървесина. Обиколи магазините и ще видиш каква е разликата.

7. Тук е от
    Mar 2008

Питам защотот по-горе беше бисал,че е по-скъпа и за това.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте от Бургас съм и искам да си сложа дървена дограма.Моля някой да ме насочи към фирма в Бургас,която е ползвал или знае че е на сносни цени и работи добре.Благодаря ви предварително.

10. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Re:Каква дървена дограма?

Колеги, дайте повечко информация за видовете дървена дограма, че трудно се намира дори и с Гугъл. Може и фирми да препоръчате или хора, които изработват такава.

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от m_dikov Виж публикацията
    Колеги, дайте повечко информация за видовете дървена дограма, че трудно се намира дори и с Гугъл. Може и фирми да препоръчате или хора, които изработват такава.
    Ако ще е дървена и държиш на качеството - само дъбова, от материал, съхнал поне две години в естествени условия. Имам така от 8 години и не е мръднала!

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Пред мен също стоеше дилемата за дървената дограма,само че за да не размахвам четката през няколко години ми се щеше да е комбинация алуминий-дърво.Цените ме отказаха и сложих PVC златен дъб на Рехау.

13. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Ако ще е дървена и държиш на качеството - само дъбова, от материал, съхнал поне две години в естествени условия. Имам така от 8 години и не е мръднала!
    Коя фирма ти я прави? Каква е дебелината на самата дограма и отделно на стъклопакета? С обикновени стъкла ли е?

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от m_dikov Виж публикацията
    - - - - - - - - - -

Коя фирма ти я прави? Каква е дебелината на самата дограма и отделно на стъклопакета? С обикновени стъкла ли е?
    Прави ми я някаква фирма в Благоевград, но материала купих две години и отлежа при тях. Дебелината е 7см, двоен стъклопакет с К стъкло.

16. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

Прави ми я някаква фирма в Благоевград, но материала купих две години и отлежа при тях. Дебелината е 7см, двоен стъклопакет с К стъкло.
    Можеш ли да приложиш снимка да видя за какво става на въпрос? А материала нямам време да го чакам да съхне, на пролет трябва да я монтирам и сега разучавам нещата.

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Отговор: Каква дървена дограма?

Ето една снимка. Вижда се и монтажа на вътрешните щори.
    Dograma.jpg
    А материала трябва да е сух! Иначе се получават изкривявания и започват врати и прозорци да не се затварят.

18. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Каква дървена дограма?

Ето една снимка. Вижда се и монтажа на вътрешните щори.
    Dograma.jpg
    А материала трябва да е сух! Иначе се получават изкривявания и започват врати и прозорци да не се затварят.
    С шумоизолацията и влагата как е? Има ли влага като при пвц дограмата?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Конденз по дограма
    От stoyanmihov във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 52
    Последно: 01-12-17, 16:48
  2. PVC или алуминиева дограма?
    От mikk във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 62
    Последно: 24-11-16, 15:52
  3. За стъколопакета в PVC и Ал.дограма
    От sandyrs във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 1
    Последно: 12-12-11, 00:25
  4. Двуцветна PVC дограма?
    От dmitry във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 7
    Последно: 15-10-10, 13:29
  5. Опит с поставяне на алум./PVC дограма върху същестуваща дървена каса
    От lbb във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 01-07-09, 12:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе