Здравейте,решил съм да си сменям дограмата и съм се спрял на дървена такава.Живея в Бургас,обаче си нямам представа от марките на дървените дограми.Ако може някои по-запознат да ми каже къде в града може да се купи такава дограма и каква марка.
Здравейте,решил съм да си сменям дограмата и съм се спрял на дървена такава.Живея в Бургас,обаче си нямам представа от марките на дървените дограми.Ако може някои по-запознат да ми каже къде в града може да се купи такава дограма и каква марка.
Виж какво ще ти предложат Карабулев ООД в Бургас офиса им бе на ул.цар Симеон 47 мисля.Щях да слагам от тяхната но вкрайна сметка сложих pvc-Дървото изсква подръжка-лакиране всяка година.
Не е вярно, че дървото иска лакиране всяка година. Вече съм няколко години с дървена дограма и не е мръднала. Тази ми е дограмата:
http://www.stanev-bg.com/
Цените им са много добри. Просто забравяш за конденза по дограмата. А ако ти се дават повече пари можеш от Меранти да си я поръчаш. Става много по-красива. Виждам, че в Бургас имат офис. Произвеждат и много хубави интериорни врати на цена без конкуренция, а качеството е много високо. Отиди в магазина им и разгледай мострите. За дограмата на Карабулев съм чувал, че е добра, но по-скъпа. Трябва да провериш. В никаъв случай не поръчвай дограма от фирма за която няма отзиви. При дървенат адограма много много тънкости и ако не са спазени дограмата се скапва.
Много ви благодаря за бурзите отговори.Ще проверя на място как са цените на 2-те фирми и ще решавам.Julian има ли някакви разлики между Меранти и другите видове дървесина?
Разбира се, че има. Мерантито е широколистна дървесина с добри качетсва за дограма и ниска цена. Най-евтиното е иглолистан дървесина. Обиколи магазините и ще видиш каква е разликата.
Питам защотот по-горе беше бисал,че е по-скъпа и за това.
Здравейте от Бургас съм и искам да си сложа дървена дограма.Моля някой да ме насочи към фирма в Бургас,която е ползвал или знае че е на сносни цени и работи добре.Благодаря ви предварително.
Колеги, дайте повечко информация за видовете дървена дограма, че трудно се намира дори и с Гугъл. Може и фирми да препоръчате или хора, които изработват такава.
Пред мен също стоеше дилемата за дървената дограма,само че за да не размахвам четката през няколко години ми се щеше да е комбинация алуминий-дърво.Цените ме отказаха и сложих PVC златен дъб на Рехау.
Ето една снимка. Вижда се и монтажа на вътрешните щори.
Dograma.jpg
А материала трябва да е сух! Иначе се получават изкривявания и започват врати и прозорци да не се затварят.