Отговор: Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка
И аз така се надявах. Този вариант засега изглежда най-лесно изпълним - не се налага стъргане на латекс, измазване на изолация и цялата мръсотия, свързана с тях. Само пробиване и лека шпакловка на местата, където парчетата ГК се съединяват.
Четох, че при изолация с каменна вата е добре да се купува такава, която има фолио от едната страна?
Въпреки, че сега ще се разтърся относно подробности при този вариант, ще питам и тук: ватата трябва да заеме изцяло пространството м/у плочата и ГК или се оставя някакво разстояние?
Тази каменна вата с алуминиево фолио от едната страна подходяща ли е за вътрешна изолация на таван?
Каменна вата на плочи с алуминиево фолио IZOCAM
Здравейте
Имам едно питане за вътрешна топло изолация.
Втори етаж на къща, ще го ремонтирам изцяло.
Интересува ме дали да ползвам за изолация на външните стени Гипсокартон с 10см вата или примерно 5-6см фибран ?
Тавана мисля да го свалям до 2.55(сега е 2.8) и да го правя с гипсокартон, но приемам и други предложения.
Идеята ми е кое изолира по добре ?
Изолация на външните, или на вътрешните стени?
Цитат:
Първоначално публикувано от
rollin
Здравейте
Имам едно питане за Вътрешна топло изолация.
Вътрешна
Ползвай такава, каквато на теб ще ти е по-удобна и по-евтина. При вътрешната изолация основната цел е да се прекъсне контактът на въздуха със стените, от твърде дебели слоеве не виждам особен смисъл. За мене вътрешна изолация с 2-3 сантиметра стиропор е предостатъчна, всичко над това е излишно престараване, без особена полза.
Правил съм си експеримент - държа метална купичка с вряла вода сложена само върху 8 милиметра стиропор и даже не може да ми нагрее ръката.
Стиропора е горим материал и не става за вътрешна изолация. Според противопожарните наредби и изискавания.
Останалото е по избор. Прочетох, че се предлагат плоскости с някакъв вид вата, която вече не изисква паропропускливо фолио.
Здpaвeйтe, а има ли някой да е направил вътpeшнa тoплo изoлaция с минерални топлоизолационни плочи мултипор. Обмислям да поставя такава изолация на стая в панелно жилище на всички стени 5см плочи мултипор и след шпакловането 2 ръце с лекия разтвор завършека на стените да е течен тапет без да шпакловам с гипсова шпакловка преди това. Дали ще е удачно като вариант. Искам да се справя с ужасната влага. Заложил съм на дишащи материали, забравих да спомена, че тавана ще е с гипсокартон и вата
Здравейте,
Можете ли да ми препоръчате фирма или човек, които да работят добре. Имам проблем с мухъл в една стая, но е сложно за описване самото разпределение. Иска ми се коректен, човек да дойде, да огледа и ако може да намери решение с този мухъл.
Поздрави!
Стефан.
Цитат:
steftzo
Здравейте,
Можете ли да ми препоръчате фирма или човек, които да работят добре. Имам проблем с мухъл в една стая, но е сложно за описване самото разпределение. Иска ми се коректен, човек да дойде, да огледа и ако може да намери решение с този мухъл.
Поздрави!
Стефан.
Да - Митко и Сашо. От Гецово....:lol:....
Стефчо,купуваш Саво за мухъл и пръскане без Търкане-няколко пъти докато изчезне.Купуваш изолационни плоскости /дебелина 2,3,4,5 см/,ти си прецени.Лепиш на гребен с циментови лепила,като причукваш с мастар.
Караш плътно по стената.После с гребна/маламашка с определен профил/ нанасяш на излолацията и полагаш мрежата.При разнасяне на лепилото се стреми -мрежата да се покрива и да няма„чепаци” и деруги.След като изсъхне лепилото,полагаш още една ръка.
Тези операции стават най-добре есента при влажно време.Работиш си спокойно без лепилото да пресъхва.
После намираш шпакловчик,който работи с гипсова шпакловка или гипсово лепило,а не със сатен.
Само една корекция - лепиш с пяна за ТИ и шпакловаш с бяла шпакловка за ТИ.
2 Прикачен файл(ове)
Стига да го устройва цената на пяната.
С бялата шпакловка,трябва да се внимава.Някои производители слагат и вар в нея.
Прикачен файл 24181
Прикачен файл 24182
Забравих преди мрежата се поставят дюбели.Три на диагонал за стените и четири за тавана/в краищата/-на платно.
С бяла циментова шпакловка на Боро,става.
Финна е.Ползва се за финиш ,когато е запердашена добре-отгоре грунд и боята.
Цитат:
Viking72
Стефчо,купуваш Саво за мухъл и пръскане без Търкане-няколко пъти докато изчезне.Купуваш изолационни плоскости /дебелина 2,3,4,5 см/,ти си прецени.Лепиш на гребен с циментови лепила,като причукваш с мастар.
Караш плътно по стената.После с гребна/маламашка с определен профил/ нанасяш на излолацията и полагаш мрежата.При разнасяне на лепилото се стреми -мрежата да се покрива и да няма„чепаци” и деруги.След като изсъхне лепилото,полагаш още една ръка.
Тези операции стават най-добре есента при влажно време.Работиш си спокойно без лепилото да пресъхва.
После намираш шпакловчик,който работи с гипсова шпакловка или гипсово лепило,а не със сатен.
Забрави най-важното, боядисва и чака да види от къде ще се покаже пак мухъла :scared: