Резултати от 1 до 13 от общо 13

Въпрос: Термокерамични покрития и Вентилационни клапи за дограма

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2004

Въпрос: Термокерамични покрития и Вентилационни клапи за дограма

Здравейте,

Имам две питания относно две обяви, които можете да свалите тук (Word DOC):

Файл : vent.doc
    Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=81927e9e8e

Файл : termomax.doc
    Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=f0730ef812

Въпрос №1:

На северните стени на апартамента се образува мухъл. Наскоро видях обява за някакви термокерамични покрития Термо Макс. Някой може ли да даде мнение дали реално ще предотврати образуването на мухъл?

Въпрос №2:

Вентилационна клапа за дограма дали ще е удачен вариант за баня без вентилатор, единствено с прозорец? Някой има ли опит с подобна система?

Благодаря предварително на всички отзовали се!

2.  

3. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Re:Въпрос: Термокерамични покрития и Вентилационни клапи за дограма

колега по проблем аз съм с това http://www.sinax.com.tr/en/index.php...d=20&Itemid=31 и ефекта е никакъв стъклата пак си ми текат изпотяват зимата ти си прецини като гледам и това http://www.bezvlaga.com/dr-ustroistv...-nagnetatelno/ е същото

4. Member
    Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от zzz
    колега по проблем аз съм с това http://www.sinax.com.tr/en/index.php...d=20&Itemid=31 и ефекта е никакъв стъклата пак си ми текат изпотяват зимата ти си прецини като гледам и това http://www.bezvlaga.com/dr-ustroistv...-nagnetatelno/ е същото
    Благодаря за мнението колега! Ще се радвам да чуя и други мнения и препоръки!

5. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

Повече от 5 години сестра ми ползва Siegenia Aeromat 90 , като вентилаторите са монтирани на едно крилата (около 60 см) във всяко помещение (дограмата навсякъде е трикрилна, с две отварящи се крила). Целогодишно стоят в отворено положение - само в най-люти студове ги затаря. Събират мръсотия и са чистени (доколкото знам) веднъж досега с пароструйка..

Смятам че са отлично решение, но за да е ефективно е необходимо да се приложи на всички прозорци - откъдето цената набъбва доста. На времето сестра ми плати доста солена сума.

Поразгледах сайта на SIEGENIA и виждам че предлагат доста интересни решения за прозоречни вентилатори, обаче нямам представа дали някой ги предлага в България. В цяла София единствено една фирма предлагаше този тип вентилация по времето когато избирахме каква дограма да предпочетем. Как е сега - незнам, но все си мисля че понеже сме със сиромашко мислене - тези аеромати не са се търсили, откъдето следва че и предлагането не е голямо.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от sclera_bg
    Повече от 5 години сестра ми ползва Siegenia Aeromat 90 , като вентилаторите са монтирани на едно крилата (около 60 см) във всяко помещение (дограмата навсякъде е трикрилна, с две отварящи се крила). Целогодишно стоят в отворено положение - само в най-люти студове ги затаря. Събират мръсотия и са чистени (доколкото знам) веднъж досега с пароструйка..

Смятам че са отлично решение, но за да е ефективно е необходимо да се приложи на всички прозорци - откъдето цената набъбва доста. На времето сестра ми плати доста солена сума.

Поразгледах сайта на SIEGENIA и виждам че предлагат доста интересни решения за прозоречни вентилатори, обаче нямам представа дали някой ги предлага в България. В цяла София единствено една фирма предлагаше този тип вентилация по времето когато избирахме каква дограма да предпочетем. Как е сега - незнам, но все си мисля че понеже сме със сиромашко мислене - тези аеромати не са се търсили, откъдето следва че и предлагането не е голямо.
    Защо на всички прозорци? На мен само банята ми е проблем що се касае до проветряване - искам да смуче влажния въздух и да го изкарва навън.

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

измисли как да сложиш вентилатор в банята, за мене няма как да стане без такъв.
    досега не знаех как се монтират тия клапи - честно : УЖАСЕН съм - дал си някоя хилядарка за дограма и после да и видиш сметката с дрелката - няма начин!

ако не са ти прозорците с двойно отваряне или падащи инвестирай в един по един механизъм, има на мако механизъм за микро вентилация но без вентилаторче няма да върши работа, нито механизма нито клапите ще бачка ако нямаш нещо което да лашка въздуха.
    има и клапи на рехау които можеш да пробваш - пуска минимално количество въздух в помещението.

а бе варианти много дори и на бг пазара, но проветрение му е майката. най лесно и евтино.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Миналата година попаднах на подобни системи. Имаше такива и за инсталиране както преди, така и след монтажа на дограмата.
    Май това беше: http://www.kastormaks.com/zashto-aereco/
    Ето и още инфо по въпроса: http://www.dogrami.bg/php/statiq.php?id=196

10. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от dmitry
    Защо на всички прозорци? На мен само банята ми е проблем що се касае до проветряване - искам да смуче влажния въздух и да го изкарва навън.
    Сложихме на всички прозорци, защото така се осъществява дискретно непрекъснато проветряване и няма условия за какъвто и да е конденз. А щом ти трябва решение за банята, според мен търси моторизиран вариант, защото въздушния поток през такъв тип прозоречни вентилатори не е кой знае колко голям.

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    измисли как да сложиш вентилатор в банята, за мене няма как да стане без такъв.
    досега не знаех как се монтират тия клапи - честно : УЖАСЕН съм - дал си някоя хилядарка за дограма и после да и видиш сметката с дрелката - няма начин!
    ...
    Специално аеромата не се слага както си го посочил. Просто единия стъклопакет е по-нисък и аеромата се мантира над него:

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

има го и този вариант но е за преди да се сложи стъклопакета - от после е малко зор да се скъси
    не е невъзможно - всякакви неща съм виждал но се отплясваме от темата.

за на свършен факт когато прозореца е сложен - или сменяш обкова или дупчиш като горното, или клапички, гледам и сигеня имат нещо като клапи но трябва да отида да го видя - AEROMAT mini ако го има изобщо в бг.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2004

Доколкото разбрах дотук - това което съм показал аз е просто някакъв клапан който пуска въздух само в едната посока, докато аеромата е електрически задвижван вентилатор - т.е. активно създава циркулация на въздуха?

А също така - някой да има мнение по топлоизолация, която да предотвратява образуването на мухъл? Това не е за баня, а за стая.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

айде престраших се да отворя док файловете от горния ти пост. на мен ми идва малко грубо да се пускат така док файлове ама айде.

вентилациите са пасивни всичките.
    няма вентилатори поне в твоя файл.

както казах за минимална вентилация по-добре не си дупчи необратимо дограмата за която си давал парички.
    рехау имат клапички като се реже уплътнението което после ако не ти вършат работа клапите можеш да сложиш пак уплатнение и по нищо няма да си личи че е имали нещо.
    за малко по-голямо вентилиране - смени механизъма си с такъв който поддържа микро вентилиране.

за т2
    това не е ли боя за което говориш - кви 4 5 мм? и 25лева м2? не е ли малко множко.

говорих си преди време с познат който професионално се занимава с изолации - там въжета , алпинисти , истории - каза ми че няма смисъл вътре нищо да слагам. но хора всякакви мнения също.
    за мен лично /последен етаж съм/ един окачен таван с малко вата отгоре ще е по-добре отколкото да правя каквото и да е по стените.

седни помисли го къде са ти най-големите загуби и атакувай там. но да запечаташ всичко с изолация и да не проветряваш и върху изолацията ще имаш мухъл.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2004

Изолация отвън няма как да сложа (блокът е с декоративна тухла). В момента изолация нямам, но по северните стени се образува мухъл. Проветрявам редовно, но това няма особено значение - пак си кондензира влага по стените (през по-студеното време). Отново напомням, че става дума за мухъл в стаите.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

не знам ...
    така или иначе трябва да се пребориш с плсента - лятото проветрявай пръскай с препарати.
    лятото пробвай с стиреопорче - дават го че е по-дишашто от фибрана, разпитай за гипскартон и вата дали не е подобър вариант от предното. но първия вариант е по направи си сам
    само една боя била тя технология на наса не ми се вярва, ако искаш пробвай но дори и преди нея пак изсуши и умори мухала.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. PVC или алуминиева дограма?
    От mikk във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 62
    Последно: 24-11-16, 15:52
  2. Смяна на дограма = ?!??
    От gkolarov във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 3
    Последно: 19-03-12, 23:30
  3. За стъколопакета в PVC и Ал.дограма
    От sandyrs във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 1
    Последно: 12-12-11, 00:25
  4. Двуцветна PVC дограма?
    От dmitry във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 7
    Последно: 15-10-10, 13:29
  5. Как вървят цените за изработка и монтаж на вентилационни системи?
    От mumon във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-08, 18:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе