Отговор: Изолация на под.
Нямаш проблем, слагай смело върху паркет, теракот и каквото ти падне. Ползвай обаче подов фибран или аустротерм /едно розово/. И двата материала са с повишена якост на натиск.
Ако подът ти в кухнята и коридора е равен, няма нужда от толкова дебели плоскости.
Препоръчвам ти най-отдолу да наредиш 6 милиметра сив фибран, върху него подложка за ламинат и това е достатъчно. Казвам го от личен опит. Аз така си правих пода и вече години нямам проблеми, нито хлътвания.
Върху естествен паркет да добавяш фибран с ламинат според мен е безсмислено занимание. Разлика в топлото едва ли ще усетиш, естественият паркет сам по себе си е добър изолатор.
Я не се занимавай с глупости!
Няма по-хубава/добра/ настилка за вкъщи от естествен паркет или дюшеме.
Циклиш,лак и си готов.Дървото си е добър изолатор,краката са винаги топли.
Щом си на първи етаж, слагай подов фибран с максимално възможна дебелина като цена и допустимата от теб загуба във височина. И хич не са глупости, а правилната стъпка към що-годе топлинен комфорт.
Знам, че по хубаво от паркета няма, но мазите си дърпат и пода въпреки паркета стои студен и е некомфортно. Това което ми идва на момента е да махна паркета да сложа фибран и отгоре да наредя естествения паркет, само че не знам дали е възможна такава схема, защото мисля, че паркета е лепен и не знам дали изобщо може да се махне без да се прецака, а и като цена не знам какво би струвало. Ако някой може да ми препоръча майстор разбиращ от паркети, може и на лично. Става дума за гр.Варна.
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Поне покажете на снимка този „подов” фибран.
За първи път го чувам,сигурно съм назад ..??
Специално хора,които нямат естествена настилка вкъщи и не знаят...
Нека се въздържат от коментар,това са много скъпи настилки-като материал и труд,също са много добър изолатор!
Мога да ти препоръчам за Варна човек със ум и ръце, виждал съм работата му, ще те консултира по въпросите, които имаш.Обаче утре ще ти пратя данни за връзка с него, че сега ги нямам в къщи.Аз бих изолирал пода, но отгоре бих оставил задължително естествена настилка, било паркет, било дюшеме.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Viking72
Поне покажете на снимка този „подов” фибран.
За първи път го чувам,сигурно съм назад ..??
Специално хора,които нямат естествена настилка вкъщи и не знаят...
Нека се въздържат от коментар,това са много скъпи настилки-като материал и труд,също са много добър изолатор!
Ми назад си, това поне е нещо, за което не смятам да споря с теб.
Пък другия път, като дойдеш вкъщи, ще почерпиш от гъбите...
Оставете човека да си кара с естествената настилка,дайте му други акъли за изолация/стени тавани,дограма.../
Марто, ако не си с две леви ръце, няма проблем да махнеш стария паркет и след почистване да го наредиш отново върху фибрана. Играх го това упражнение 2001г. като по разни съображения махнах паркета от две стаи. Но потроших бая време и нерви. Ако парите не са ти проблем, върху съществуващия паркет - фибран и отгоре ламинат или паркет.
Аз не съм на първи етаж, но едната стая е издадена леко навън и в тази част паркета определено е по-студен от да я наречем по-вътрешна част на стаята. И то защото като правих ремонт сложих само 2 см фибран.
Почти съм сигурен за препоръката на Еди. Човекът наистина е много точен.
един приятел живее на първия етаж и е ужасно зиморничав
изолирал се е отвсякъде така, че едва ли не се топли само на свещи :)
той обаче отиде още една крачка напред: изолира таваните на всички мази под себе си, така че убива топлозагубите още в зародиш...
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
един приятел живее на първия етаж и е ужасно зиморничав
изолирал се е отвсякъде така, че едва ли не се топли само на свещи :)
той обаче отиде още една крачка напред: изолира таваните на всички мази под себе си, така че убива топлозагубите още в зародиш...
Тази схема работи само при разбрани съседи... Аз в момента съм над гаражи и трябваше да действам по мартовата схема.
Е те това е най-добре, стига да имаш достъп и добро от комшиите под всички твои стаи.
Писали сме едновременно с Касап, мнението ми е за споделеното от Fear me.