Аз пък ще купувам обезвлажнител. На моменти минавам 65% и леко почва конденз по стъклата.
Аз пък ще купувам обезвлажнител. На моменти минавам 65% и леко почва конденз по стъклата.
bobivg, този е много тих :
Aquaria 10 quiet dehumidifier
Ами ровичкам и аз за инфо. Олимпията не ме притеснява толкова като цена отколкото съотношението цена/полза. Тъпа врътка с която не знаеш на колко си настроил влажността, не ми се връзва с цената въобще. За този Trotec TTK 40E намерих положително мнение тук и се чудя дали да не е той.
Този пост е редактиран от bobivg; 03-02-19 в 14:55.
Не можа ли да разбереш,че тази работа е върши само уруруто на Дайкин.
Уж се пишеш разбирач на вентилация и отопление?у
Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 03-02-19 в 16:50.
Уруру-то не събира вода, само овлажнява. Въпреки, че търговците казват, че всичко прави.
Що не си потърсете причините за влажен въздух,ами се захващате на схватка без нож??
Пускам едни снимки - помещението е партерно, над подземни гаражи, в София - Манастирски ливади, настина много подпочвени води. Обичайна влажност 70-80% като го взех 2016. Мъчих го с обезвлажнители - три се извървяха, накрая реших проблема с това: Mitsubishi Electric VL-100EU5-E Lossnay. Наистина работи, за по час на ден се пуска, влагажността е от 40% лятото до 55% зимата, когато не е пускано през уикенда рекуператор- чето. Над вратата вижте, нямам по-ясна снимка за съжаление... Проветрение й е лечението на влагата.
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Rado Smilkov; 03-02-19 в 18:27.
За пречиствателя на въздух говоря, не за климатизатора, който вкарва въздух.
Rado Smilkov знам за този тип съоръжения, но това решение не е подходящо за тях конкретно.
Това е селска къща гредоред. Преди много години целия район е бил блато преди да се направят отводнителни канали. Те вече не се и поддържат почти. Поради тази причина почти никой в това село не прави мазета. Тези които имат си знаят, че всяка зима си се пълнят. В нашето мазе водата е около 1-1,5м. и си е така от както се помня (източваме я късна пролет). Цялата къща си е подгизнала постоянно.
На старците не им се занимава вече и рядко палят печката на дърва и въглища. Пускат си в едната стая маслен радиатор, но държат много ниска температура 16-18градуса. И въпреки, че проветряват редовно това не е достатъчно.
Преди години заради редовното ползване на печката, както и това че стените бяха варосани мухъл нямаше.
Искам да им взема влагоабсорбатор поради няколко причини. Първата е, че къщата не е особено уплътнена и си се проветрява предостатъчно и без вентилационна инсталация. Втората е че допълнителната вентилацията ще им дойде допълнителен разход и няма да я пускат. Влагоабсорбатора ще си го настроят и ще им държи постоянна стойност на влагата. За тях това няма да е допълнителен разход, защото се топлят на ток. Това което ще изхарчи като ток ще си остана под формата на топлина в помещението.
Въпреки, че вече не страдат от остър слух се надявам да не е много шумен за да може да спи докато работи.
Въпроса е кое е добро като съотношение цена/качество за около 300 до 400лв.