Резултати от 1 до 10 от общо 10

Прост въпрос за знаещи те де :)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    3
    #1

    Прост въпрос за знаещи те де :)

    Как да направя index.html кой го слагам в www.aaa.com и като някои влезе там го препраща на www.bbb.com ?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    542
    #2

    Re: Прост въпрос за знаещи те де :)

    директно още на зареждането на страницата :
    Код:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
    
    <head>
     
    <script type="text/javascript">
    <!--
    window.location = "http://www.bbb.com"
    //-->
    </script>
    
    </head>
    
    <body></body>
    </html>
    вариант също с леко закъснение, което контролираш (в милисекунди, в случая след 3сек)
    Код:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
    
    <head>
     
    <script type="text/javascript">
    <!--
    function delayer(){
    document.location = "http://www.ccc.com"
    }
    //-->
    </script>
    </head>
    
    </head>
    <body onLoad="setTimeout('delayer()', 3000)"></body>
    
    </html>

  4. Novice
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    3
    #3

    Re: Прост въпрос за знаещи те де :)

    Многооооо 10Х за точния и бърз отговор свърши ми идеална работа! :Super:

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #4

    Re: Прост въпрос за знаещи те де :)

    Употребата на java script не е необходима.
    Достатъчен е само 1 ред. Пример:
    Код:
    <meta http-equiv="refresh" content="0;url=https://www.example.com/secure-area/">
    Употреба:
    <meta http-equiv="refresh" content="a;url=b">, където:
    а - бр. секунди за изчакване;
    b - УРЛ;


  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,029
    #5

    Re: Прост въпрос за знаещи те де :)

    или на php най-добре:

    Код:
    <?
    $URL="http://www.bbb.com";
    header ("Location: $URL");
    ?>

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #6

    Re: Прост въпрос за знаещи те де :)

    Нищо не пречи и с asp да се направи:
    Код:
    response.redirect("http://www.example.com/")
    или пък със CGI script:
    Код:
    #!/bin/bash
    echo 'Content-type: text/html'
    echo 'Location: http://www.example.com/'
    echo ''
    #EOF
    или пък със CGI program:
    Код:
    /* red.c
     compile with "gcc -o credirect red.c" */
    
    main()
    {
        printf("Content-type: text/html\n");
        printf("Location: http://www.example.com\n");
        printf("\n");
    }
    ...но не виждам смисъл да се викат външни итерфейси, да не говорим, че това е извън темата - човека пита за ХТМЛ.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,029
    #7

    Re: Прост въпрос за знаещи те де :)

    ще приема, че не се заяждаш и ще обясня...

    хтмл решението за редирект, се блокира от не един ад-блокери...

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #8

    Re: Прост въпрос за знаещи те де :)

    Не се заяждам. Обичам простите решения.
    Обяснинието ти за ад-блокерите е доста странно - не виждам логика.
    1) Ако даден ад-блокер спира легитимен редирект, значи ад-блокера има сериозен проблем.
    2) Ако не спира редирект към ад-сайт, пак има проблем (макар и не толкова сериозен).
    3) Ако даден ad-blocker спира HTTP-EQUIV HTML META TAG, той би трябвало да спира и твоето решение с PHP, защото по дефиниция HTTP-EQUIV таговете са еквивалентни (от там идва и името им) на HTTP HEADERS.

    RFC 1866 Hypertext Markup Language - 2.0 November 1995


    Attributes of the META element:

    HTTP-EQUIV
    binds the element to an HTTP header field. An HTTP
    server may use this information to process the document.
    In particular, it may include a header field in the
    responses to requests for this document: the header name
    is taken from the HTTP-EQUIV attribute value, and the
    header value is taken from the value of the CONTENT
    attribute. HTTP header names are not case sensitive.


    4) Какво ми пречи, ако разработвам сайт с редиректи към реклами, да ползвам начина, който е труден за спиране. (това обезсмисля ад-блокера, работещ по описания от теб начин)

    Интересен ще ми бъде твоя коментар.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,029
    #9

    Re: Прост въпрос за знаещи те де :)

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    1) Ако даден ад-блокер спира легитимен редирект, значи ад-блокера има сериозен проблем.
    каква е дефиницията на "легитимен"?
    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    3) Ако даден ad-blocker спира HTTP-EQUIV HTML META TAG, той би трябвало да спира и твоето решение с PHP, защото по дефиниция HTTP-EQUIV таговете са еквивалентни (от там идва и името им) на HTTP HEADERS.
    ами един ад-блокер със сигурност разглежда хтмл код-а, но не задължително хедърите... (мисля си аз.).. разбира се има по-умни и по-глупави програми, въпроса е да можем да измами максимален брой от тях.

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    4) Какво ми пречи, ако разработвам сайт с редиректи към реклами, да ползвам начина, който е труден за спиране. (това обезсмисля ад-блокера, работещ по описания от теб начин)
    няма невъзможна за прееб@ване система... въпроса е да затрудни максимално "лошите".

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #10

    Re: Прост въпрос за знаещи те де :)

    1) "Легитимен" - в конкретния случай имам предвид такъв, който не трябва да бъде блокиран.
    Пример:
    Нашият сайт се премести на адрес: http://example.com
    Моля, обновете вашите бележки и ни извинете за причиненото неудобство.
    Ако до 5 сек не бъдете пренасочени към новият ни адрес, моля чукнете тук.
    Ако благодарение на някой ад-блокер, човек не може да отвори свой любим сайт, който си е сменил адреса, то тогава блокера (или по-скоро човека ;-)) има голям проблем.
    2)
    ами един ад-блокер със сигурност разглежда хтмл код-а, но не задължително хедърите... (мисля си аз.).. разбира се има по-умни и по-глупави програми, въпроса е да можем да измами максимален брой от тях.
    Според RFC HTTP сървъра трябва да прочете HTML, ако "види" http-equiv, да генерира и изпрати съответния header.
    Ако е спазено RFC-то, до ад-блокера трябва да стигнат HTTP headers, които да започват с:
    HTTP/1.1 301 Moved Permanently
    и да съдържат:
    Location: http://www.example.com/
    , което ще накара браузера да направи заявка към новия URL.
    Т.E. същото, както при php:header()

    3) Разбирам идеята, но безполезността и е очевидна - ако наистина някой известен ад-блокер може да спира http-equiv, но не и php:header(), то всички в ад-бизнеса, ще ползват втория вариант. Което ме кара да мисля (без да разполагам с факти), че никой не би написал такъв ад-блокер.


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 13
    Последно: 14-10-12, 00:25
  2. Може ли малко помощ от по-знаещи ?
    От Nedko във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 5
    Последно: 09-03-05, 08:39
  3. Отговори: 18
    Последно: 16-07-04, 12:42
  4. Направете един прост тест на системата си.
    От DeathKnight във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 10-11-03, 14:44
  5. PDF2HTML прост конвертор
    От rozovata pantera във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 25-07-02, 02:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе