Трябва ми FTP клиент, който да разпознава служебните файлове и папки на FrontPage и да не ги качва на сървъра.
Трябва ми FTP клиент, който да разпознава служебните файлове и папки на FrontPage и да не ги качва на сървъра.
Че те (фтп клиентите) не качват ли това което ти им кажеш?
Да, така е. Но на мен ми трябва такъв, който да филтрира служебните файлове и папки на FrontPage и да не ги качва на сървъра.
Изкуствен интелект?Първоначално публикувано от blue_
![]()
По-скоро задклавиатурно устройство.Първоначално публикувано от BerkStock
Това не беше ли форум за взаимопомощ, а не за подигравки. А и май вие не сте на ясно за какво пиша...
в такъв случай опитай се да обясниш по-подорбно и по-добре.![]()
OK, пояснявам.
FrontPage генерира множество служебни файлове и папки от вида _нещо_си. Например във всяка папке се генерира подпапка с име _vti_cnf. Трябва ми клиент, който да разпознава че файла или папката започва с _ (долна черта) и да не качва на сървъра.
Някакви идеи?
http://www.emtec.com/pyrobatchftp/index.html
Toва програмче с малко четене на хелпа ще ти помогне.
или това програмче: http://avpsoft.com/products/apbackup/
Съответно за тея две програмки или ще похарчиш някой лев или ще намериш лекарство /по аптеките не се продава/
или друг вариант е:
Създаваш скрипт който да се пуска от Windows Shedule.
Правиш *.bat файл със съдържание
ftp -s:test1 -i 0.0.0.0
където test1 е името на файла който съдържа информация кои файлове ще се копират а 0.0.0.0 е IP адреса на фтп сървъра.
файла тест съдържа примерно следното.
testuser
testpass
bi
lcd c:\windows\desktop\folder
cd /tmp
mput file1
bye
testuser е юсера с който се логваш, testpass е паролата, bi идва от "binary", прехвърляш "file1" от c:\windows\desktop\folder в директория /tmp на фтп сървъра. Съответно може да добавиш и други команди /виж хелпа на "ftp"/ за създаване на директория или за копиране на всички файлове от дадена директория. Тука оба4е много писане ще иска!
blue_
Не се сърди приятелю, просто шега.
А по темата доколкото разбрах, искаш когато качваш някаква папка с множество файлове
в някой си сървър, да качва всичко освен файлове завършващи с *_vti_cnf.
Така ли.
@qni: Прегледах отгоре програмките, които предлагаш, но те са за автоматизиран бекъп на отдалечен сървър. Вероятно бих могъл да ги използвам, но на мен ми трябва пълнофункционален FTP клиент.
малко късно се намисам може би , но всички прилични фтп клиенти сиимат филтри.
Аз лично ползвам FlashFXP. Там в опшънс има филтри>скип лист..
указваш кои фаилове да се пропускат и при какви ситуации.. аз например съм направил филтър да не качам на XBOXa NFO фаилове и нулеви фаилове...
едит : Ако се затрудниш пиши ми да ти дам повече инфо :flo:
Днес е разпети петък - не се бачка (работо)АЛКОХОЛИЦИ :dock:
Май нещо не става. Дай малко повече обяснения, може и някоя снимка.
етоПървоначално публикувано от blue_
на снимката съм показал фаил започващ с долна черта - не съм пробвал за дуиректория дали бачка щото не се сетих
асоциациите са лесни. МОже да задаваш и фаилове с конкретно разширение като *.tmp *.bkp bak i t.n.
В случая съм задал _*.* или всики които започват с долна черта ... горе съм ти посочил къде се намира тази опция..
друго не се сещам ...
//едит сега видях че има чек и за директории