Здравейте! Интересува ме има ли начин да се предотврати копирането и свалянето на изображения от уебсайт? Четох много из чужди сайтове, но не открих нищо съществено.
Здравейте! Интересува ме има ли начин да се предотврати копирането и свалянето на изображения от уебсайт? Четох много из чужди сайтове, но не открих нищо съществено.
не съм уебдизайнер, но до сега не е имало картинка, която да не мога да сваля. Ако не стане с prt sc, няма как да не стане
лепваш в средата един надпис с името на сайта.
ще се сваля, но няма да е използваема практически за нищо.
от това по-сигурно няма и не може да има. след като я виждаш на екрана, значи е изтеглена. след като е изтеглена, значи може да бъде запазена по един или друг начин...
стигне ли един път до броузера на потребителя - всеки може да си я запише.
ако ще и ще копне скрйна с ктрл+принтскрйн
единствения начин да защитиш е както е казал FearMe горе.
лично аз съм имал проблеми с хора които са ми копвали цялото сайтче с картинки че и с адблоковете - там можеш да си ги спреш от цпанела.
иначе фликр имат интересна защита която за повечето хора върши работа хвърли един поглед - но пак можеш да си копнеш картинката директно с броузъра.
стампни ги - после ще влизат като четат от катртинката и пишат - директен трафик какво лошо има че си записват картинките?
Това няма как да стане! Всичко което се вижда може да се копира по-един или друг начин...Първоначално публикувано от katy85
Няма, всичко което се вижда на екрана може да се копира.
До тук добре се справяш като некрофил - 4 от 4 , няма прошка
Много просто и некадърно племе сте в оптимистика.
А защо мислиш , че трябва десен бутон за да се запише или копира нещо ?
Можеш с някой скрипт да забраниш десния бутон или да сложиш изображението също в скрипт, който като го зареди да няма опция за копиране. И разни други неща могат да се измислят, но реално снимка на екрана винаги може да се направи. Друг е въпроса какво ще е качеството. Най-сигурната защита е воден знак на самото изображение.
ctrl+shift+c и посочваш какво ти трябва.