Резултати от 1 до 5 от общо 5

Подробна информация за видеокамери

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    240
    #1

    Подробна информация за видеокамери

    Решил съм да си взимам видеокамера. В момента проучвам отделните модели, но може да се каже, че съм се спрял на два модела: Canon MV750i или JVC GR-D240E. Знаете ли някой интернет сайт, където има ревюта на тези камери, писани от хора, които притежават такива. Коя от двете ще ми препоръчате и защо?

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #2

    Re: Подробна информация за видеокамери

    Whiskey, лично не съм продавал и двата модела, но серията на CANON 690 до 750i и 890 продавам. Имам колега който има споменатият от теб КАНОН и е адски доволен. Аз също ще ти кажа вземи си КАНОН. Макар че съм пристрастен и може да не взимаш под внимание мнението ми! Но искам да те питам, защо не се замислиш за КАМЕРА с ДВД диск, а не с Мini DV касетки. Лично за мен последвалоро прехвърляне на компютър е голяма играчка. Освен това ти е нужен и FIRE WIRE IE 1394. Ако нямаш на дъното, приготви още 30$ за платката с кабела(те си вървят комплект. А с ДВД дисковете сваляш от камерата и си ти. Можеш и да си вземеш DVD -RW. Още по-лесно! Но са малко по-скъпички от тези изброени от теб, над 1000 лева са!!!

  4. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    240
    #3

    Re: Подробна информация за видеокамери

    Ами виж сега, положението при мене е малко сложно. Искам със сравнително малко пари, да взема нещо което притежава повече неща, които са ми нужни. Например вход за микрофон. Това на пръв поглед може да е глезотийка, но за нещата, за които взимам тази камера си е определен плюс. За DVD диска не е толкова важно. Така или иначе, това което ще снимам ще преминава през адски много обработки, така че това е най-малкото зло. Друго важно е да има стабилизатор на образа. Сигурен съм, че Канон имат перфектната оптика. Имат опит и то не малък. От друга страна, ЖВЦ имат някаква система за подтискане на шума... изобщо дилемата е голяма. Канон имат някаква приставка за телеобектив, и с това чудо оптиката става 37х, което изобщо не е за испускане. Благодаря ти за мнението, и ще го имам в предвид въпреки че не си обективен :coolsmiley:

  5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #4

    Re: Подробна информация за видеокамери

    Така, има много да се обяснява по темата, но ще се опитам да бъда кратък.
    1. Ако държиш на добро качество и ще обработваш сигнала след записа задължително Мini DV - информацията е в некомпресиран формат. Всички други формати като DVD i HDD (на JVC) - използват хардуерна компресия от камерата, но поне за мен не е с достатъчно добро качество. А и щом ще се обработва след това значи ще има допълнително конвертиране от един формат в друг.
    2. За стабилизатора на образа - ДА, но аз имам предвид оптичен стабилизатор, а не софтуерен. За камера с такъв обаче ще трябва да се оръсиш доста над 1000лв. Големият зум, ако е без добър стабилизатор не трябва да блазни - няма никаква полза от него. Да не говорим че се получават и изкривявания в образа.
    3. След като си решил да си вземаш камера и да се занимаш по задълбочено, а след като държиш да има вход за микрофон, това явно е така - то тогава мисля, че трябва да се насочиш към камери с 3CCD матрици.
    Щом си притиснат и от към пари, тогава бих ти препоръчал най-ниските модели на PANASONIC - PANASONIC NV-GS75* (http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09009782) или PANASONIC NV-GS140EP-S ( http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09000382). Безпорният ледер в този клас портативни камери е PANASONIC NV-GS400, пълни ръчни настройки, вход за микрофон, добро представяне при слаба осветеност, оптичен стабилизатор и всичко каквото ти дойде наум. ( http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=00000387) . Само дето цената тука е доста солена

    Сайтове за ревюта:
    http://www.camcorderinfo.com/
    http://www.steves-digicams.com/
    http://www.videoediting.ru/ib/index....3&showforum=19
    http://www.dvspot.com/

  6. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    240
    #5

    Re: Подробна информация за видеокамери

    Pat, всичко това, което ми казваш ми е пределно ясно. Идеята обаче, е като за начало да се започне с нещо бюджетно ориентирано. Все пак нивото ми е в областа на видеоредактирането не е кой знае какво, така че не смятам, че е нужно да инвестирам огромни суми. Иначе за хубава камера, най-доброто според мен е Canon XL2. Незнам какво повече може да се иска от една камера, но цената от около 6000 лв. си е доста респектираща. Друго важно, което трябва да отбележа, е че снимането ще се извършва в голяма степен от статив, така до извесна степен ще се намалят трептенията. Ако и цифровия стабилизатор върши поне малка работа...то добре. Мерси за сайтовете за инфо, но поне за сега, всичко клони към Canon 750i.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. мнение за видеокамери vivitar .
    От desimiteva във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 7
    Последно: 15-07-11, 16:56
  2. подробна карта на Сърбия за GoClever
    От katalino във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 6
    Последно: 29-01-10, 10:15
  3. Подробна карта на Египет
    От Inspire във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 0
    Последно: 24-10-09, 17:07
  4. FAQ:видеокамери и фотоапарати
    От hristoslav2 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-09, 18:17
  5. коя от двете видеокамери /или друга до около 600 лв.
    От snoopdoggystyle във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 04-11-06, 00:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе