Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 91

Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    132
    #16

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    здрасти прочетох тук че хвалите фотоапаратите си аз искам да попитам за моя фотоапарат той е Практика да го видите и да кажете от най смотаните ли е или приемливо смотаните ето го : http://911.bg/_a/firm1.asp?load_blan...1266&id=2828* и също така над свечеряване наистина снимките му са под сякаква критика и искам да пипитам с някакви настройки могат ли да се оправят поне малко ?
    също така в сайта пише че става като WEB камера какво ще рече това защото като го вържа към пц-то не мога да го накарам да е като камера

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    216
    #17

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    Нивото на фотографията тук, в този форум е толкова ниско, че е безсмислено да се опитвам повече да ви отворя очите!!!!!!

  4. Junior Member Аватара на M.Schumacher
    Тук е от
    Oct 2005
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    19
    #18

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    JoroM

    А уе момче стига с тоя Бенг, че нещо взе да ми напомня за темата за климатиците и "невероятната" Мидея
    Ти май си знаеш само твоето "Бенг-а и Мидеята" и т'ва е другото няма на далавера за тия пари!!!!
    Аз бих предложил за тея "50-100" лева над тоя "СУПЕР" Бенг един "Pentax Optio S40" .
    Нека някой любител да се оплаче от него и от марката "Pentax"

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #19

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    Стига с тези ръчни настройки и да ги давате като предимство на сапунерка. Както и не е пшравилно да обсъждате размера на матрицата. В близкото минало матриците бяха по големи и ако се сравни един нов фотоапарат излиза че по малката матрица е по хубава. Трябва да се глада крайния резултат. Също по една снимка неможе да се съди за са качествата на един фотоапарат.

  6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #20

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)


    РЪЧНИТЕ НАСТРОЙКИ И РАЗМЕРА НА МАТРИЦАТА СА ВАЖНИ
    Буахахаха...я го кажи това във "фото форума" и ще те заплюват

    матриците са по-малки не щото са по-добри от предишните по-големи а за да се поевтинят изделията
    Вероятно същия ефект се наблюдава и при микропроцесорите :dock:



    Сега по темата: гледах снимките правени с въпросния BenQ в едно негово ревю и мога да кажа, че са прилични - типични са за модел от неговата категория, а като екстра идват ръчните настройки. За съжаление той страда от ниска динамика на изображението (изглежда повече от средното) и шум в сенките на изображенията, както и прекалена обработка на изображенията. Кофти е и светлосилата на обектива. Приянто ме изненада липсата на тъмни и разфокусирани ъгли (+ за оптиката).

    Смятам, че с този кратък анализ честта на дадения апарат е защитена подобаващо и призовавам да прекратите споровете около него, за да може темата да започне да отговаря на заглавието си, като се обсъждат и други модели!

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    122
    #21

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    Benq е най - доброто за цена качество - обаче само CCD sensor! Продаваме ги ! Имам наблюдения над всички модели! Меду другото новите модели на Benq ще бъдат с Pentax оптика ! Иначе Sony но само с Carl Ceiz другото е по-зле и от BENQ! Olimpus само мноооого скъпте модели от другите само лоши наблюдения , Canon е може би най-добрата марка за Dig Foto лично аз много харесвам серията IXUS , но трява да се избира модел! Добри думи ще кажа за старите HP, FUJI ,Pentax!

    TCM,PRAKTIKA,MUSTEK Да се забранят със закон!

  8.  
     
  9. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #22

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    Joro, нещо започвам да се изнервям. Не съм правилния човек с когото да се заяждаш на тема фотография, вервай ми.

    В поста си съм посочил размера на матрицата като предимство след обектива, забеляза ли брато?
    Я кажи, когато беше времето на фотоапаратите с лента кое беше по-важно - добрата лента или качествения обектив? Матрицата е важна, но само след като до нея достигне светлината събрана и фоусирана от обектива! А виждал ли си на какво прилича информацията, извлечена от матрицата, преди цифровата обработка, която претърпява от процесора на апарата? Едва ли. А работил ли си с апарат с прекрасни характеристики на хартия, но от натискането на бутона до заснемането на снимката минава над секунда, а междувременно дисплея/EVF-а са ти черни и не знаеш какво ще излезе?

    Да, мaтрицата носи ПРЕДИМСТВО, но НЕ Е ВСИЧКО, защото професионални и висококачествени снимки на времето се правеха и с 1МР апарати, но никога няма да стават с 5+МР PhotoClip-ове например.

    Ае малко прочети, защото говориш пълни глупости.

    Я кажи, това ли ти е първия цифров апарат в живота? Защото ако е така, естествено, че в момента за теб той е най-великата машина на света...и при мен беше така

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    122
    #23

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    Ехх този Бенк Беее ! Немога да прикачвам фаилове за да ти пусна две снимки едината на HP - 3.2Mpix другата на Benq с 4Мpix сензор ! Та да спреш да говориш - апаратите са на едни и същи пари само дето HP е с оптика на Pentax , a Benq е с тъй наречената от тях Japanese Lens !
    Ама както се казва за всеки влак си има пътници !*

  11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #24

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    По-спокойно бе JoroM! Мненията са като задниците, всеки си го има и си го защитава.
    Аз например си снимам с един Canon PowerShot A70 само с 3.2МР, но съм си доволен. Ама не бил последния писък на модата - ами и аз не съм върха на фотографията, така че се разбираме много добре с него. Има си достатъчно режими на работа, за да не изпитвам нуждата от ръчни настройки и до сега не ме е подвеждал.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #25

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    JoroM не разбра ли, че не играеш нито с "PASM" нито с размера на матрицата ?
    Бягай чети Panasonc FZ30 с каква матрица е и как шуми в сравнение с Pro 1 на Canon.

    Въобще .. бягай чети преди да се обаждаш най-добре на някоя тема.

    "Ама то много пиксели на една матрица не става" - не става, ама цената на моята и на Ско матриците е 124181 пъти по-висока от на тази на BENQ-а, дори и да са по-малки - защо - отговори си сам, ама не е заради марката само .... И защо ли големите фотографски марки ползват ХХХ матрици и обективи, а ВЕЛИКИТЕ БЕНК ползват всичко Noname ?

    Айде със здраве, като вземеш нормален апарат се обади да си мерим макротата, че да не вадя сниманата банкнота ... да правим обективен тест ... че вече отдавна стана смешно твоето експертно мнение - като критикуваш нещо поне попрочети/погледни малко неща ...

    П.П.

    Забеляза ли, че и други освен мен "ти се дървят" ... и то все хора, които са във форума доста преди теб ... Айде успокой се малко и няма нужда се се караш "!!!" постоянно, тук не сме детската градина :coolsmiley:

  13. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #26

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    Joro, пак побърза да се изкажеш...май даже не си направи труда да прочетеш цялото ми мнение, а? Помолих те учтиво да не се заяждаш. Не се конфронтирах с мерака ти като не обидих твоя апарат, защото зная какъв кеф е като си вземеш първия. Даже попрекалих, като го похвалих за всичките му плюсове (че и малко поизлъгах), без да посоча нито един негов минус. За съжаление приятелю, нападаш продукти, до които явно не си имал досег, като твърдиш какви са им характеристиките. Смятам, че фирмите, които стоят зад тези продукти, разполагат с достатъчно добри екипи, които успяват да задържат продукцията им (и дори да доминират) пазара в много случаи още от времето преди ти и аз да сме се пръкнали на този свят.

    И сега да се върнем на въпроса - аджеба в каква степен има значение размера на матрицата за един цифров апарат. Порових доста в мрежата и достигнах до следната статия: http://www.photo.net/equipment/digital/sensorsize/ . Тя сравнява размерите на матриците на три апарата - Canon SLR D30, Nikon 995 и Minolta Xi. От статията става ясно, че теоретично, колкото по-голям е физическия размер на матрицата, толкова по-добре. Тук си взимам бележка и започвам да ти вярвам. (то не че съм бил в разрез с това твърдение, просто омаловажавах значимостта му).

    Оказва се, обаче, че има един фактор, който приятелю силно пренебрегваш. Затова ще оставя следните снимки да говорят сами за себе си (абе ае и аз малко ще покоментирам). За съжаление, в ревюто нямаше сравнителни снимки от други камери, така че ще трябва аз да приведа такива, направени с наречения "голем, ама мек" от колегата Joro апарат Panasonic DMC-FZ5.

    Една снимка на светло, отличаваме относително добро качество на изображението с добър фокус в центъра и размазаност по периферията => резултат от слабия обектив
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...s/PICT0174.JPG
    Същия ефект, още по-силно изразен:
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...s/PICT0187.jpg
    Това вече се е получило добре:
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...s/PICT0704.jpg
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...s/PICT0172.jpg
    Сравнението с мекия - дневна снимка
    http://steves-digicams.com/2005_revi...s/P1000075.JPG


    Стигаме до нощните снимки, lol
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...s/PICT0213.JPG
    Тук или BenQ са приложили нова технология за наблюдение на звездите през непрозрачни предмети (като планини и сгради) или просто МАТРИЦАТА барабар с DSC-то след нея уеко понакуцват
    Същия ефект, вижда се и липсата на светлсосила у обектива:
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...s/PICT0685.jpg
    Мекия - нощна снимка:
    http://www.dcresource.com/reviews/pa.../nightshot.jpg


    Макро: тук трябва да отдадем дължимото на BenQ, като отдадем почести на добрата рязкост и ниския шум:
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...s/PICT0504.jpg
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...s/PICT0465.jpg
    Лошото е прекалената (или лошо реализирана) обработка на изображенията, чийто резултат червеното цвете, което изглежда по-скоро като червено петно.
    Мекия - макро:
    http://www.dcresource.com/reviews/pa...ckey-macro.jpg


    Ще отбележа, че това са всички снимки, публикувани в галерията от ревюто на дадения модел, a не подбрани специално от мен с лошо качество, които да злепоставят камерата.
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...10539&PageId=8
    Исках да покажа снимки и от другите две галерии, които Joro е посочил в един свой пост по-рано, но едната вика "Server overload", а другата е на китайски и въпреки опитите си, не успях да нацеля кой е йероглифа за "full size"

    Joro, думичката, която търсехме се казва "качество". Радвам се, че BenQ са решили да стават марка и вероятно един ден ще успеят да догонят, пък може би и да надмнат качеството, на "великите 5".

    А до тогава, колеги (и аз), четете ревюта, учете, снимайте и внимавайте какво препоръчвате на приятелите си

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #27

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    Когато ние снимахме със зенитите
    Зенита си беше железен и в студ и мраз -минус 20-25градуса и на над 2400м си правеше снимки / и на Мусала и на Безбог/.
    Ама като гледам и 1 Канон 520 искал да ми стане собственост.
    Абсолютно съгласен! Най-добрите снимки, които имам от студентските си години са правени именно с "Зенит" с обектив "Хелиос". Но тогава цветната фотография беше изкуство, а не Хай тек. Нямаше Фотошоп и машини за автоматично копиране, а разтворите си ги бъркахме сами и на помощ ни беше само стария фотоувеличител "Крокус", часовника и термометъра.

    Нивото на фотографията тук, в този форум е толкова ниско, че е безсмислено да се опитвам повече да ви отворя очите!!!!!!
    Това, освен че звучи страшно грандомански, не е и вярно! JoroM разгледай фотоалбума от миналогодишната среща на форума в Елена, http://195.96.244.6/~gary/pics/elena04/!

  16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #28

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    Чшшшт внимайте как ме цитирате

    Иначе Зенита нищо лошо Ама .... И тогава си е имало много по-добри апарати - спор няма. Helios 40 се казват хубави неща, но не и за 44

    JoroM: аз не твърдя да съм "Фотограф" нито да "мога да снимам добре", но не ме е срам да покажа мои снимки във фото сайт

    Къде са твоите снимки, че да ти покрият великото самочувствие и 15-те години опит? - а да верно - ти не знаеш как се слагат ...

    Успех.

    П.П. Можеш да погледнеш там какво са писали за "нефокусирания ми" скакалец хора, които има макрота от много висока класа..

  17. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    259
    #29

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    Значи... Щастлив притежател съм на Canon PowerShot A75. Чудесен фотоапарат, ала покрай вманиачаването ми във фотографията, започна да ме дразни с някои свои качества (нямащи нищо общо с очакванията ми при неговия избор и закупуване) и реших, че ще съм още по-щастлив, ако го сменя с по-добър (особено след като поработих със служебния Canon EOS-300D). За съжаление обаче, огледално рефлексните апарати са извън моите възможности и засега съм се спрял на Kodak P880. Считате ли, че качеството е добро за цената на фотоапарата? На мен ми се струва прилично, но все пак ми се иска да науча и мнението на хора, които са по-навътре в материята.
    Връзка към спецификациите на фотоапарата предоставям тук:
    http://www.kodak.com/eknec/PageQueri...q-locale=en_US
    Според ревютата, които съм изчел до сега, апарата според мен си заслужава. Би ми било интересно да науча и за други, еквивалентни като цена и качество алтернативи. Благодаря предварително!

    [color=red]Пиша тук, по този начин, тъй като по неизвестни за мен причини не мога да напиша нов отговор по темата. Проблема, поне както ми излиза, е в базата данни и ще бъде обект на дискусия в служебния форум.
    А отговорът ми CrossBlade е:

    Чрез приятел, който живее в САЩ ще го получа за около 500USD. Карти си имам(1GB CF и SD, MMC), както и батерии, така че това не е проблем. Мисля да отделя към 1000 лева за фотоапарат.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #30

    Re: Цифрови фотоапарати (обсъждане на всякакви цифрови фотоапарати)

    Приятел,

    Колко Пари е това апаратче ? Не мога да кажа, че е лошо, но предполагам, че ще го направя, като разбера цената
    Кажи и до колко пари (само за апарат + батерии - без карти и други екстри) си готов да отделиш и ще се опитам да ти препоръчам още нещо Имам долу горе поглед върху пазара

    Всичко хубаво

    Поздрави,
    Cross

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Продавам цифрови фотоапарати
    От mr_garchev във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 29-09-10, 20:07
  2. Сервиз за цифрови фотоапарати
    От lggk във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 06-09-07, 11:47
  3. Linux + цифрови фотоапарати
    От zloRadi във форум Linux
    Отговори: 2
    Последно: 13-08-07, 22:57
  4. Препоръчайте ми два различни типа цифрови фотоапарати
    От stancho_75 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 29
    Последно: 13-09-06, 15:13
  5. Цифрови фотоапарати?
    От Yas във форум Общ - хардуер
    Отговори: 28
    Последно: 28-07-02, 08:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе