Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Питанка за фотоапарат

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Питанка за фотоапарат

Здравейте.
    Смятам да си взимам фотоапарат Praktica DCZ 8 LM, за който обаче няма почти никаква информация из нет-а. Някой, който знае какво представлява и дали е добра инвестиция нека драсне един пост.
    Какви пари струва USB-to-miniUSB и от къде мога да намеря повече инфо за апарата + софтуер (а има ли някакъв универсален за повечето модели фотоапарати?

Благодаря предварително

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Живее в
    София - Младост

Re: Питанка за фотоапарат

Кабелът е 10 лв. в Метро

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

За какъв универсален софтуер питаш? Ако става дума за такъв за download и начална обработка на снимки от апарата ти - горещо препоръчвам Picasa (http://www.picasa.com) - работи с всички апарати (всъщност в повечето случаи апаратите поддържат Plug-and-Play и съответно се разпознават от операционната система, така че няма проблеми).

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

За връзка между апарата и компютър с XP (нов линукс) най-вероятно не ти трябва никакъв софтуер за източването на снимките.

Апарата би трябвало да има кабел в комплекта. Най-вероятно стандартен miniUSB. Внимавай да не е с някой забит тип батерии. Най добре са тези с 2 АА или 2 ААА . Тези с презареждаеми !!! li-ion стават, но ако се скапят, гориш.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от ppbgbg
    Кабелът е 10 лв. в Метро
    Много благодаря за отговора. Това ме интересуваше кажи речи най-много

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    За връзка между апарата и компютър с XP (нов линукс) най-вероятно не ти трябва никакъв софтуер за източването на снимките.
    Аз търсех някаква глезотиика, която по принцип идва с апарата, но ще се примиря и с copy/paste

Апарата би трябвало да има кабел в комплекта. Най-вероятно стандартен miniUSB. Внимавай да не е с някой забит тип батерии. Най добре са тези с 2 АА или 2 ААА . Тези с презареждаеми !!! li-ion стават, но ако се скапят, гориш.
    Да ама го взимам от ръка. Да - стандартен miniUSB е. Батериите са тип ААА - два броя. А колко струва зарядно за тях? Ще ми препоръчате ли някакви хубави батерии да не на 10-тата снимка на най-висока разделителна да ми свършват.

7. Тук е от
    Nov 2005

PRAKTICA СЕ ПРОДАВА СЪС СОФТУЕР ЗА ОБРАБОТКА НА СНИМКИТЕ-''Ulead Photo Explorer 8.0'' един много добър продукт.

Какво ще снимаш с 8 Мп???

5Мп =2560 x 1920

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

8MP ? уау.

Това ако са реални ще струва колкото 4-5 мп добър апарат сигурно

10. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Реални 3.32 мп

А какво означава интерполация?

11. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Nedko
    Реални 3.32 мп
    Колко пари е това чудо. Не че нещо ама ТВА практика не са много практични апарати
    По принцип ЕЙ ТЕЯ са им едни от вносителите www.juniorgm.com

12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Интерполация означава, че реално не е такава резолюцията от сензора, а се повдига чрез софтуер. Маркетингов трик. Със софтуер на компютър тази интерполация се прави по-"качествено", макар че при такива изображения както и да я правиш - няма смисъл.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

И като сме на тема "маркетингови трикове" - не се подвеждайте и по т.нар. "цифрово увеличение", или "digital zoom"! От значение е единствено оптичния такъв... другото се постига и с Photoshop, при това много по-качествено.

Извинявам се, ако ви звучи като обяснение за ламери - просто мисля, че има място до това за интерполацията.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Интерполация означава, че реално не е такава резолюцията от сензора, а се повдига чрез софтуер. Маркетингов трик. Със софтуер на компютър тази интерполация се прави по-"качествено", макар че при такива изображения както и да я правиш - няма смисъл.
    Много добро обяснение - благодаря. Разбрах, че и 10 мп да пише не е важно то, а реалните ми 3.32 мп (които са ми ПРЕдостатъчни)

Цитат Първоначално публикувано от Slero
    И като сме на тема "маркетингови трикове" - не се подвеждайте и по т.нар. "цифрово увеличение", или "digital zoom"! От значение е единствено оптичния такъв... другото се постига и с Photoshop, при това много по-качествено.

Извинявам се, ако ви звучи като обяснение за ламери - просто мисля, че има място до това за интерполацията.
    Изобщо не звучи ламерско Slero. Аз до сега не съм се занимавал с цифрови фотоапарати и някой неща ми звучат доста сложно. Пък и някой термини (като интерполация) звучат мнооого сташно Това което ме интересуваше го разбрах. Благодаря на всички, които се включиха за помоща.

Някой в по-горните постове пита за колко ще го взимам. Той е внесен от Англия и е купен за 250 лири (?). Аз получавам обаче само апарата и калъфчето + някакви батерии. От начало цената беше 150 - аз намалих до 120 лв. Това е според официалната версия на продавача. Аз мисля, че е краден, но нали го взимам за 120 лв не ме интересува особено много

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Nedko, Преди да го платиш вземи му ВИЖ снимките, после да не те боли главата. Този модел не съм го и чувал, нито виждал, но от скоро продавам тея ЛМ модели. По принцип не са много добри залагат на ниска цена с голям мегапикслел. НО обезателно МУ ВИЖ снимките, че имат 2-3 модела дето са големи лайна. КАТО LUXMEDIA 4008/5008 много нимавайте с тея боклуци. То това не е апарат, ами живо главоболие. А най-готиното е, че снимките са УЖАСНИ. МЕХАНИКАТА им е СЪЩО ужасна. Чука като клапаните на стара лада.

17. Тук е от
    Nov 2005

По добре дай още 120 лв.* за Практика DCZ 5.3 /238 лв в Метро/ един добър апарат за тази цена,
    ако нямаш* в момента повече пари,подобре изчакай.Цените падат.

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

В Метро нов Benq DC E30 за 120-130 лева. Същия буклук като тази практика, АМА НОВО, а и на размери го докарва.
    3мпх cmos, фиксиран фокус.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. s60 3rd edition OS 9.1 питанка...
    От razziel във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 5
    Последно: 08-12-06, 21:05
  2. Питанка
    От Pit във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 13-12-05, 00:19
  3. Питанка за по-знаещите
    От Nedko във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 04-08-05, 20:23
  4. Питанка?!
    От Tai-Pan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 07-08-04, 13:29
  5. питанка
    От fori във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 08-04-03, 02:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе