Здравейте,имам ц.камера Panasonic NV-GS15 /mini dv/ и си свалям касетките през 1394 FireWire със Ulead Video 9/10 не компресиран dv файл.За да извлека DVDT данните+субтитрите използвам Dvsubmarker и така без проблеми над 20 dv касетки.
Преди 3 месеца познат ми даде една DV касетка записана със друга камера/не съм питал модела/ да му сваля в.материала с моята камера на DVD.
Свалих аз dv файла и пробвам с Dvsubmarker да извлека DVDT данните обаче не става както трябва,почва направо от 20% и след дълго чакане се появява DVDT файла но при опит да създам субтитри ми изписва това:

Отворих с notepad DVDT файла и гледам че първите номера преди дата/час не са номерирани,отляво е проблемния файл а отдясно е друг свален преди проблема:

След това записах си аз с моята камера една касетка но проблема остава с извличането на данните,пробвах и мои стари касетки но и при тях не се получава,Ясно е че някъде има проблем но не знам точно къде,дали самата камера след възпроизвеждането на касетка снимана от друга камера почна да прави проблеми или от 1394 FireWire платката може да се получи това.
Пробвах камерата и FireWire платката на друг компютър понеже PC от подписа тъкмо го бях взимал и се опасявах да не е от него,ресет'вах камерата но няма оправия.
Също така ми прави впечатление че самия некомпресиран файл се възпроизвежда трудно,сякаш не е плавно възпроизвеждането,примерно преди с същите версия на кодеци,софт,Jetaudio и др. При самото възпроизвеждане с Jetaudio ако почна да влача активния прозорец с видеото то почва съвсем леко да да накъсва на интервали от 0,5 секунди а преди на доста по-слаба машина съм нямал такива проблеми.
Ако някой сподели какво може да се направи в моя случай да каже,жалко че нямам познат да взема една друга платка 1934 за да пробвам дали е от него но в краен ще си купя.