Здравейте! От няколко години следя форума, но едва днес се регистрирах.
Назря моментът, в който ще си купувам видеокамера, но естествено на пазара няма 2 вида (соц реализъм), а стотици. У мен се породиха изключително много въпросителни, на които не можах да намеря отговор във форума, затова създавам тази тема именно с тази цел.
Доколкото съм чела, питала и интересувала, Sony запазват лидерската си позиция като камери номер 1. От повечето коментари във форума оставам със същото впечатление. Затова се насочвам предимно натам.
Сега конкретно искам да попитам:
- с каква матрица да търся (CCD, CCR? Ако не се лъжа CCD е по-качествена?)?
- качеството при HDD камерите (100% такава ще си купя, видеокартата ми няма изход за DVI камери) по-различно ли е отколкото при миникасетите? (предвид, че аналоговото все още доминира като качество над цифровото, вероятно ще ми дадете положителен отговор на този въпрос, но все пак ми е интересно дали може да се направи някаква съпоставка и дали е коренно различно качеството).
ПС1: Сега се сетих да добавя още един свързан с горния въпрос - когато една камера е с HDD как става включването й в компютъра? Посредством кабел, USB порт, или някакво друго устройство? Търся възможно най-лесния вариант.
ПС2: Не съм много наясно и с Memory Card как стоят нещата. Какво ще ми кажете за тях?
- за снимане на тъмно каква камера ще препоръчате? (0 lux предполагам, но не искам да е в зеления спектър, но все пак не е изключен и този вариант)
- търся камера, която да записва качествен звук, доколкото това е възможно, разбира се. Има ли голямо значение самата камера?
Засега се ориентирам се към нещо като това:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036509
Лятото ще ходя в САЩ, затова искам да попитам дали да изчакам и от там да си купя или цените и самата техника е сходна и няма смисъл да чакам до октомври, когато ще се върна? Доколкото разглеждах и четох в чуждестранни сайтове цените не се различават коренно. Това вярно ли е или аз не съм догледала?
Благодаря най-искрено за всеки предстоящ коментар, извинявам се за моето незнание и се надявам, че благодарение на вас с дружни усилия ще си купя хубава камера.
/Мая