Здравейте! От няколко години следя форума, но едва днес се регистрирах.
Назря моментът, в който ще си купувам видеокамера, но естествено на пазара няма 2 вида (соц реализъм), а стотици. У мен се породиха изключително много въпросителни, на които не можах да намеря отговор във форума, затова създавам тази тема именно с тази цел.
Доколкото съм чела, питала и интересувала, Sony запазват лидерската си позиция като камери номер 1. От повечето коментари във форума оставам със същото впечатление. Затова се насочвам предимно натам.
Сега конкретно искам да попитам:
- с каква матрица да търся (CCD, CCR? Ако не се лъжа CCD е по-качествена?)?
- качеството при HDD камерите (100% такава ще си купя, видеокартата ми няма изход за DVI камери) по-различно ли е отколкото при миникасетите? (предвид, че аналоговото все още доминира като качество над цифровото, вероятно ще ми дадете положителен отговор на този въпрос, но все пак ми е интересно дали може да се направи някаква съпоставка и дали е коренно различно качеството).
ПС1: Сега се сетих да добавя още един свързан с горния въпрос - когато една камера е с HDD как става включването й в компютъра? Посредством кабел, USB порт, или някакво друго устройство? Търся възможно най-лесния вариант.
ПС2: Не съм много наясно и с Memory Card как стоят нещата. Какво ще ми кажете за тях?
- за снимане на тъмно каква камера ще препоръчате? (0 lux предполагам, но не искам да е в зеления спектър, но все пак не е изключен и този вариант)
- търся камера, която да записва качествен звук, доколкото това е възможно, разбира се. Има ли голямо значение самата камера?
Засега се ориентирам се към нещо като това:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036509
Лятото ще ходя в САЩ, затова искам да попитам дали да изчакам и от там да си купя или цените и самата техника е сходна и няма смисъл да чакам до октомври, когато ще се върна? Доколкото разглеждах и четох в чуждестранни сайтове цените не се различават коренно. Това вярно ли е или аз не съм догледала?
Благодаря най-искрено за всеки предстоящ коментар, извинявам се за моето незнание и се надявам, че благодарение на вас с дружни усилия ще си купя хубава камера.
/Мая

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 

Първоначално публикувано от ivoru
 Първоначално публикувано от ivoru   . Така че добре си се ориентирала да ти я донесат от щатите. Камерата е страхотна. Качеството на заснетия материал е брутално (особено на full HD 1920х1080). 60GB хард диск е повече от достатъчно за да не ти се налага да прехвърляш на външен носител често. Например аз миналото лято за цялата почивка (около 20 дена) напълних едва 35 GB нямаше ден в който да не снимам. Мен специално ме задоволява по всички параграфи, така че я препоръчвам горещо.
. Така че добре си се ориентирала да ти я донесат от щатите. Камерата е страхотна. Качеството на заснетия материал е брутално (особено на full HD 1920х1080). 60GB хард диск е повече от достатъчно за да не ти се налага да прехвърляш на външен носител често. Например аз миналото лято за цялата почивка (около 20 дена) напълних едва 35 GB нямаше ден в който да не снимам. Мен специално ме задоволява по всички параграфи, така че я препоръчвам горещо. С тези промени на цените всеки месец е безсмислено сега да рисърчваш конкретните модели на пазара, след като ще пазаруваш след няколко месеца.
 С тези промени на цените всеки месец е безсмислено сега да рисърчваш конкретните модели на пазара, след като ще пазаруваш след няколко месеца.