Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 35

CANON EOS 500D ИЛИ NIKON D90

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2009

Re:CANON EOS 500D ИЛИ NIKON D90

GMIR, Не искам да се заяждам, но с подобни снимки на твое място не бих се гордял. Препоръчвам ти да снимаш сватби с по-високи скорости на по-отворена бленда, кадрирай и избирай подходяшият ъгъл,нямаш нито една правилна композиция, за баланса на бялото да не говорим, използвай правилно светкавицата, не си разваляй фотографиите с тия измислени рамки (добрата фотография няма нужда от рамка) и наистина повечето снимки нямат детаил (изглеждат си направо gsm-ски). Това с моторизираното тяло на канон не го разбрах, надявам се, че ти си го разбрал, прочети малко за моторите в телата и се самосезирай Канон д500, както си писал по горе наистина няма, моделите на никон са с "Д" преди цифрите, при канон е след! Ще кажеш. че си се объркал, но аз не познавам някой колега фотограф, който ги бърка, сещай се! Ще ми е интересно ако постнеш сайта си във фотофорум, там как ще реагират колегите. Голям цирк ще е. А приятеля ти най-вероятно си е продал подаръка никон понеже оборудването му е канонско и няма как да ползва никона с него.

Извинявам се, но снимките ти на фона на самооценката ти на професионалист ме провокираха да пиша! Извинявам се и за спама на съфорумците!

Относно темата: Въпреки, че снимам с канонска техника смея да твърдя, че д90 е по-добро тяло от 500д. Никон обаче държат по-високи цени на обективи, а относно гаранцията- на такъв клас техника почти не е необходима, това не се разваля често.

Пожелавам късмет на автора!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от irusev
    GMIR, Не искам да се заяждам, но с подобни снимки на твое място не бих се гордял.
    Аз също. Може би имаш хубави кадри, но от това, което е на сайта и което си дал за пример, нищо не си личи.

По темата:
    Телата имат в общи линии подобни възможности. Където едното изпреварва, другото наваксва в друга област, но като цяло да аналоични. Теоретично Д90 е аналог на 450Д и сравнение не трябва да се прави (едно сравнение между 500Д и Д5000 е по-удачно, и точно това са направили тук: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos500d/page24.asp, при което поне според мен канона се справя по-добре, разбира се вземам предвид лещата). Аз лично смятам, че ако има пари за харчене, то е по-добре да се похарчат за леща. Така че 500Д или 90Д няма значение, по-важното е с каква леща ще се ползват?!?!?
    Например, аз след всичкото това чудене в този клас, се спрях на Olimpus Е520 и Zuiko 14-54, който е в час, знае за какво става въпрос с тази леща. Що се отнася до Канон или Никон, аз бих взел всъщност 1000Д, че има по-слаб antialias филтър, та докарва по-добра резолюция, ако и да е 10МП, а за останалите пари бих взел примерно http://www.bhphotovideo.com/c/produc...0mm_f_2_8.html.
    И ще сложа в джоба и 500Д, и Д90 с китовите лещи.

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Цитат Първоначално публикувано от stfn
    .... аз бих взел всъщност 450Д, ....
    И ще сложа в джоба и 500Д, и Д90 с китовите лещи.
    А видео?

5. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    А видео?
    За видео си имам Canon HV30
    Между другото, снощи като съм писал сънен, съм объркал мааалко Исках да кажа 1000Д, а не 450Д в по-горния си пост, коригирах го току-що.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2009

ето малко кадри от D400 и телеобектив сигма стабилизиран
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002

Абе като сте се разгорещили толкова много някой може ли да ми каже колко струват точно тези два модела в България(Телата без обектив). Благодаря.

8.  

9. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Nikon D90 е твоето тяло. Явно не си професионалист а просто любител, което ме навежда на мисълта, че няма да се изхвърляш с безбожно скъпи обективи. Та поради тази причина, просто си купуваш Nikon D90 на промоция в момента за 1749 лева с обектив, чанта и резервна батерия от тук: http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-0

Ето ти една бърза снимка правена с него:

Имам Canon 40D, Nikon D90 а често снимам и с на колегата D700. Аз лично предпочетох Канон 40Д, поради простия факт, че има по-широка гама професионални обективи, но за любителска употреба - категорично D90.

@ Ако на тая Sigma 18-250mm и викаш добра оптика, то значи едно 70-200 f4 на Канон, направо ще е за извънземни. И тази снимка с изгорялото небе дето си я показал, по-добре я махни.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от Кайсо
    @ Ако на тая Sigma 18-250mm и викаш добра оптика, то значи едно 70-200 f4 на Канон, направо ще е за извънземни. И тази снимка с изгорялото небе дето си я показал, по-добре я махни.

на място, обаче беше малко грубо

Иначе относно фотоапаратите, Д90 е по-стар модел и има по-висока цена. Очевидно за да е стар и все още по-скъп има какво да покаже!

11. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Кайсо твоето небе къде е ей голяма мъгла и мазачка

12. Тук е от
    Jul 2009

БЛАГОДАРЯ ЗА ВАШИТЕ МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА. ОРИЕНТИРАМ СЕ КЪМ НИКОН D90, НО ВСЕ ОЩЕ ДЪРЖИ ВИСОКА ЦЕНА(1750ЛВ.) ДРУГ ВАРИАНТ СА ОЛИМПУС ПЕН 1/2 ИЛИ В НАЙ-ЛОШИЯ СЛУЧАЙ - КАНОН S90. МОЛЯ ЗА ВАШЕТО МНЕНИЕ ЗА ДВАТА СПОМЕНАТИ МОДЕЛА В СРАВНЕНИЕ С НИКОН D90.

13. Member
    Тук е от
    Aug 2009

не е възможно сравнение между никона и останалите /все едно да сравняваш товарен с лек автомобил/ щом си харесал никоня купувай, намират се и втора употреба на ниски цени и от сега имай едно наум с сервиз обслужване на никоните им е в Солун.
    пиши с малки букви

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Мога да намеря фотоапарати по евтино от цените които са в БГ. Примерно Никон д90 за 1200лв нов. Ако има заинтересувани пишете ми на лично.

16. Тук е от
    Sep 2010

аз се интересувам за по-евтина цена на никона....ето ми скайпа no_m_ak или ми пиши на лично

17. Тук е от
    May 2010

и аз имам един въпрос.
    абсолютен новак съм в темата. видях че във фото павилион продават 500D със стандартния, доколкто разбирам кит 18-55.

http://www.photopavilion.com/?page=c...#slides-pane-1

питането ми е - с предлагания кит ще имам ли възможност да науча 1те стъпки във фотографията ? за какво /какви снимки/ биха ми били нужни другите предлагани обективи ?

извинявам се за глупавите въпроси.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2009

вземи си 550D а и какво разбираш под първи стъпки и какво ще снимаш?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. nikon coolpix p300 vs Canon PowerShot SX230 HS
    От pgg във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 2
    Последно: 20-08-13, 16:16
  2. Canon EOS 550D или Nikon D90 ?
    От DSR1972 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 5
    Последно: 03-09-10, 12:52
  3. Canon-500D или Nikon D5000
    От bond_bg във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 3
    Последно: 07-10-09, 23:43
  4. Кой - Canon / Nikon / Panasonic
    От deasa във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 3
    Последно: 15-06-08, 21:43
  5. Nikon L4 vs Canon A430
    От IBANEZ_ във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 2
    Последно: 04-09-06, 09:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе