каква е разликата м-у SD и XD картите памет
каква е разликата м-у SD и XD картите памет за фотоапаратите и каква марка е най добра фотоапарата е с видео в HD формат и затова питам каква карта да му взема предлагаха ми 4GB на sandisk какво ще кажите,става дума за този фотоапарат http://www.germanos.bg/e-germanos_bg...4&category=971 и има ли някъкво значение каква карта въобще се ползва смисал за снимките и видеото да е по качествено. Благодаря.
Re:каква е разликата м-у SD и XD картите памет
Колега , това са различни карти като размер и не са съвместими ! Всеки производител сам решава какъв вид карта-памет да използва ! Най-разпространени към момента са SD и техните разновидности ! Xd-картити се използват от Олимпус , а MS от Сони ! Този Канон използва SD карта !Има значение каква е картата !
затова питам имало значениие и някъкъв нов стандарт SD 2.00 може да възникнело проблем при четене или запис по какво се разпознават и откъде да разбера каква купувам
Картите SD са два вида - SD и SDHC / от тези няма по-малки от 4GB /! Канона поддържа и двата вида , според спецификацията му !Така че не би трябвало да има проблем !
коя е по добра от двете и с какво
На този въпрос неможе да се отговори с две думи ! Има доста технически термини и ако не си запознат ще се объркаш още повече !SD картите са до 4GB , a SDHC от 4GB до 2TB / има и по-нов стандарт SD 3.0 - SDXC , но това е доста ново / ! Купи си една нормална SD карта и си снимай без притеснения !
Oк,благодаря много,че ми отговаряш ще си взема такава http://handy-eshop.com/list_products...&parent_id=109 Transcend 4GB ,мисля че е по добра от SanDisk
Само като инфо ! SanDisk са от основателите на SD-стандарта и много добре знаят какво правят ! Техните продукти са от най-качествените , но и цените им са най-високи ! Но това не бива хич да те притеснява ! И аз ползвам такива карти , но не ми се дават повече пари и не съм си купувал SanDisk , но нямам никакви проблеми с другите марки !
аха аз си мислех че тези Transcend са по добри от SanDisk,защото са май по скъпи щото гледам в хенди че една 4 GB е 37лв а SanDisk са по 29 лв за 4GB в едно списание я видях, и затова си помислих че е по добра и защото в характеристиките им на Transcend пише Напълно съвместима със стандарта SD 2.0 а на другите не пише та реших че е важно ама щом казваш ще взема SanDisk,аз не разбирам нищо така че ще те послушам нали затова си пишем тук в форумите да помагате тези коио разбирате:)
Айде пак някои не си е прочел упътването,вътре много ясно е написано каква карта да използваш.
SD HC class 6 са високоскоростни профи карти с трансфер на данни до 20мб/сек
SD HC class 4 са високоссоростни за фулл хд с трансфер на данни до 10мб/сек (1920*1080 с 9 мб/сек
SD HC class 2 скорост до 5 mb/сек
С това фото на теб би ти свършила работа и само сд карта- без да е високоскоростна т.е.не SD HC а колкото до марката аз бих взел кингстън по скоро от Transcend също така смятам че 2 гб е достатъчна за около 1000 снимки погледни в упътването все пак каква карта ти препоръчват защото сега видях че снима и хд видео сапунерката.
http://www.voodoo.bg/categories/305/products/3936 цената тук не е гаранция за качество т.е. това че е по скъпа не значи че е по добра.Тази има и 5 год гаранция от производителя,а онази с каква гаранция е?
най-голям смисъл от клас 6 има не при снимането, а при свалянето на вече заснените снимки. има разлика да чакаш половин час или 10-ина минути ;)
другото по темата вече е казано
Само да те питам ,това първия цифров апарат ли ти е ? Ако е така , си вземи нормална SD карта , 2GB , и като се запознаеш с техниката / но преди това си прочети упътването / и свикнеш с нейните функции , може и да си вземеш SDHC карта !