Здравейте,
моля за помощ. Искам да си купя фотоапарат за около 1000 лева и изобщо си нямам идея какво да търся. Моля помогнете - ще снимам всичко с него - просто искам да е с по-добро качество това всичко.
Здравейте,
моля за помощ. Искам да си купя фотоапарат за около 1000 лева и изобщо си нямам идея какво да търся. Моля помогнете - ще снимам всичко с него - просто искам да е с по-добро качество това всичко.
хубави снимки могат да се направят и с апарат от 150лв. Кажи по-конкретно имаш ли нещо набелязано?
Може ако снимаш пейзажи на открито и на дневна светлина.Първоначално публикувано от GMIR
Кажи дали искаш нещо компактно или си готов да носиш по-голяма и тежка чанта?
Ето нещо компактно: http://technomarket.bg/products/0910...pus-xz-1-black
и това също: http://magazin.photosynthesis.bg/off...404010012.html
Това е още по-добро от горните 2 но пък е по тежко: http://magazin.photosynthesis.bg/off...501000111.html
Искам DSLR фотоапарат, иначе друг си имам. Качеството да е малко по-добре, без да се правя на фотограф. Точно за това и не искам да се изхвърлям, предпочитам да имам фотоапарат на който мога да използвам фунциите. Спряла съм се на ето този за момента:
http://magazin.photosynthesis.bg/off...303010003.html
Струва им се подходящ за любител фотограф, който в бъдеще може да надгражда с оптика или там с каквото трябва.
Предложените Никон и Канон са в най-ниския клас и на двата производителя, но това не ги прави лоши, в крайна сметка. Купувайки си такъв фотоапарат може би е добре да започнеш наистина от идеята какво ще снимаш. Ако е за пейзажна фотография като че ли китовите обективи ще ти свършат работа. Но ако тръгнеш по стръмния път за търсене на оптималния обектив... В този смисъл като че ли втора ръка повече и съответно по-евтини са канонските обективи.
Другия ти вараинт е във форумите на Фото-форум да потърсиш техника втора ръка. Има много хора, които или защото вече стария фотоапарат им е умалял, или защото защото DSLR-ите са се оказали не това, което са очаквали си продават техниката на не лоши цени, а има и доста с гаранция...
Наистина ако кажеш точно какво смяташ да снимаш или поне какво ти се върти като идея може би ще можем да измислим нещо заедно.
Добре. Искам да снимам хора предимно. Може би и панорамни снимки донякъде. Пейзажи не толкова. Какво е китов обектив, това не можах да схвана аз - каква е разликата между обективите. А иначе малко се притеснявам да си купувам фотоапарат втора ръка, още повече като си нямам и идея какво да гледам. Благодаря за помощта!. Гледах и този:
http://magazin.photosynthesis.bg/off...503000231.html - по-скъп е, но на мен не ми е ясно защо и дали си заслужава повечето пари. Имам впредвид - профи като мен има ли смисъл да дава тези пари?
Ако наистина не можеш да надхвърлиш бюджета си от 1000 лв имаш два избора - или безмоторно тяло от рода на D3100, заедно с китовия обектив /който няма да ти върши работа за портрети и панорами/, или втора ръка D90, което в случая като, че да е за предпочитане. За портрети ще ти трябват обективи от рода на евтиния 50/1,8 до по-скъпите 50/1,4, 85/1,8 или 1,4. При панорамите е малко по-особен /скъп/ случая. Обектива е в пъти по-важен от тялото. За съжаление фотографията не е евтино хоби, така, че трябва да се примириш с компромисите, които трябва да направиш. Аз бих те посъветвал първо да по-прочетеш кое как се случва във фотографията и тогава да се хвърляш смело напред.
успех
Със сигурност D90 със стабилизирания 18-105 е много, ама много по-добра машина. Неизмеримо! Освен, че тялото е страхотно и ще ти даде много солидна основа, обектива също е невероятен за парите си. Има един-два кусура, но нищо притеснително. Дължината му го прави почти универсален. На 18 мм - чудни пейзажи, от 80 мм нагоре- чудни портрети. Ако си вземеш 3100 след по-малко от година ще се оглеждаш за нещо по-добро. А с D90 - този период ще е много по-дълъг. Така че можеш да гледаш на това като инвестиция.
Благодаря много, мисля че се ориентирах. Винаги е за предпочитане по-дълготрайната инвестиция, така че сигурно ще се спра на втория вариант.
д90 е вече морално остарял апарат а 3100 и 5100 /ако не се снима в RAW / са подигравка с феновете на никон.
Ей така като се почне... Морално остарял... Стар е, да. Но пък "морално остарял"?!? D300 морално остарял ли е? За един човек, който сега прохожда в света на DSLR-ите това е изключителен фотоапарат. Много от нас са започнали на къде-куде по-кошмарни фотоапарати... D7000 е още по-хубав, но неговата цена е още хиледарка отгоре. И защо? Човека започна от 1000 и вече е склонен да даде 500 отгоре за свестен фотоапарат. Наистина е факт, че тия 1500-1600 лева ако се дадат за техника втора употреба, но с гаранция ще стигнат и за нещо от по-високия клас, но щом човека иска нов...
Колега единия не влиза в бюджета, а и двата са без мотори в тялото, което ама хич не е за пренебрегване. Със сигурност от комбинацията D90 плюс "безмоторни" обективи ще изстиска повече от даден "кадър", стига да има желание и воля да се учи.Първоначално публикувано от GMIR
ох никонски неволи едно моторно тяло 90д и ... няма остаряване, и въпреки че никоня лети в космоса с американските програми а и с Дарт Вейдар също![]()
а за оптиката почти нищо не се казва...
а за сервизното обслужване на никон ........ първото нещо което ще се случи е ще се отлепят гумените части ...спирам да не дава господ да се развали апаратчето
е канона в отношение сервиз са на светлини години напред в нашата мила татковина.!
моя съвет купи си Сони защото те правят електрониката на Никон а оптиката им е от бившите заводи на минолта.
http://www.photopavilion.com/?page=c...how=additional
За тия пари Канон няма кит, който да е равен на комбинацията D90 плюс стабилизирания 18-105. Канон просто нямат обектив който дори е близко до този обектив за тази цена. Канонските обективи с подобни характеристики започват от 800-900 лева нагоре...
Иначе за протокола - аз снимам с канон, но искрено завиждам на никонци точно за този обектив.
отговора ти е сигма и то нова!
сигмите среден клас са равни на Л ките при канона а и не прашасват като споменатите от теб обобективи.